|

Bolboceanu, al saselea violator de la Vãleni ar putea scãpa de închisoare mai devreme

LIBERARE..A venit rândul si lui Petricã Bolboceanu sã cearã eliberarea conditonatã

LIBER?…Condamnat la 8 ani si 6 luni de închisoare, Petricã Bolboceanu, unul dintre cei sapte violatori din Vãleni, ar putea respira aerul libertãtii. Si asta dupã ce a depus, la Judecãtoria Vaslui, cerere de eliberare conditionatã. În câteva zile, magistratii îi vor rãspunde solicitãrii lui Bolboceanu, dar decizia finalã va apartine Tribunalului Vaslui. Povestea violului din Vãleni a început în 2015. La mai bine de un an de la comiterea faptei, magistratii ieseni au dat pronuntarea sentintei definitive. Cea mai mare pedeapsã a primit-o Silviu Burada, cel care a organizat orgia. Cea mai micã pedeapsã a primit-o mezinul din grupul violatorilor. De asemenea, daunele morale pe care inculpatii au fost nevoiti sã le plãteascã au fost de 70.000 de lei.

Încã unul dintre cei sapte violatori din Vãleni ar putea respira aerul libertãtii înainte de ispãsirea integralã a pedepsei. Condamnat la 8 ani si 6 luni de închisoare cu executare, Petricã Bolboceanu a depus, zilele trecute, la Judecãtoria Vaslui, cerere de eliberare conditionatã. Instanta a luat act de cererea depusã prin Comisia de Liberãri Conditionate a Penitenciarului Valsui si va da un rãspuns în zilele urmãtoare. Vestea rea pentru Bolboceanu este cã decizia finalã o va avea Tribunalul Vaslui, în cazul unei contestatii. Toatã povestea de la Vãleni a început în 2015 si s-a încheiat la mai bine de un an, cu condamnarea definitivã a tinerilor acuzati de viol. Curtea de Apel Iasi s-a arãtat neiertãtoare si fatã de cei sapte violatori. Astfel, cel considerat “capul rãutãtilor”, Silviu Burada, a primit 10 ani de închisoare cu executare. Initial, acesta a fost trimis dupã gratii pentru 8 ani si 4 luni. De asemenea, acestuia i-a fost interzis dreptul de a comunica cu victima sau cu pãrintii acesteia si sã se apropie de locuinta acestora pentru o perioadã de doi ani dupã executarea pedepsei. Complicele lui, cel cu care era în masinã atunci când fata a fost luatã de pe stradã, Paul Andrei Burlacu, a primit 8 ani si 8 luni de închisoare cu executare dupã ce Judecãtoria Vaslui îi condamnase, în august, la 7 ani de închisoare. De asemenea, pedeapsa complementarã a fost dictatã si pentru acest inculpat. Petricã Bolboceanu, al treilea dintre violatorii din Vãleni, a fost trimis dupã gratii pentru urmãtorii 8 ani si 6 luni. Silviu Avãdanei, condamnat, în august, de cãtre magistratii vasluieni, la 7 ani de închisoare, a primit, de la Curtea de Apel Iasi, 8 ani de închisoare. Alin Dumitru Rotaru a fost condamnat la 6 ani si patru luni de închisoare, dupã ce, initial, acesta primise 5 ani si 8 luni , iar Ioan Surleac a primit 6 ani de închisoare, cu douã luni mai mult fatã de pedeapsa initialã.

Faptele pentru care cei sapte violatori au fost condamnati

RECHIZITORIU…Cercetãrile au fost demarate de politisti în seara de 10 noiembrie 2014, în urma unei sesizãri primite de la tatãl unei tinere, din comuna Muntenii de Sus. În urma investigatiilor efectuate de politisti a rezultat faptul cã în seara respectivã, în jurul orei 19:30, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu Silviu Ovidiu Burada, de 20 ani, si Paul Andrei Burlacu, de 27 ani, iar acestia s-au oferit sã o conducã cu autoturismul la domiciliu. A acceptat pentru cã îl cunostea pe primul dintre ei, însã tocmai acesta s-a dovedit a fi capul rãutãtilor. Au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localitãtii Vãleni, unde i-au chemat pe Silviu Avãdãnei, de 21 ani, Petricã Bolboceanu, de 22 ani, Ionut Bogdan Boicu, de 20 ani si Alin Dumitru Rotaru, de 18 ani. Amãnuntele legate de ceea ce s-a întâmplat în cazul violatorilor din Vãleni sunt cutremurãtoare si majoritatea nu pot fi scrise sau spuse în cuvinte. Cert este faptul cã cei sapte violatori au dat dovadã de sadism si au fãcut tot ce le-a stat în putintã pentru a-si umili si dezumaniza victima. Dupã ce a fost luatã cu masina de cãtre Silviu Ovidiu Burada si Silviu Avãdãnei, fata a fost dusã pe un câmp din apropierea localitãtii Moara Domneascã. Ajunsi aici, cei doi si-au amenintat victima cu bãtaia, au tinut-o de mâini si au dezbrãcat-o în pielea goalã. Chiar dacã fata plângea si-i ruga sã o lase în pace sã meargã acasã, cei doi au obligat-o sã întretinã raporturi sexuale normale, orale si chiar anale. Dupã ce a lesinat prima datã, a fost adusã în simtiri si apoi acuzatã de faptul cã ar juca teatru sã scape de chinurile la care este supusã. Dupã ce s-a reunit întreaga gascã de violatori, unul dintre ei a început sã o ameninte cu bãtaia si sã-i spunã cã nu va scãpa de ei decât dupã ce toti îsi vor satisface poftele animalice. Chinul fetei a durat mai bine de trei ore, timp în care a lesinat de douã ori. O datã a fost adusã în simtiri dupã ce a fost stropitã cu tuicã. Ajunsi în fata instantei de judecatã, tupeul violatorilor si a rudelor acestora a început sã dea pe afarã. Un exemplu în acest sens este legat de faptul cã, în momentul în care au fost adusi în fata magistratilor Tribunalului Vaslui, o rudã a unuia dintre inculpati a afirmat cã se nenorocesc sapte familii din cauza fetei. Nu au luat în seamã chinurile la care a fost supusã victima si singura problemã era cã acum sunt nevoiti sã dea socotealã, în fata legii. Ba mai mult, au încercat sã o discrediteze pe cea care le-a cãzut victimã acuzând-o cã ar fi întretinut relatii sexuale cu 12 persoane. Nu au luat în calcul faptul cã, atât timp cât au fortat fata sã întretinã raporturi sexuale cu ei, deja se poate discuta despre infractiunea de viol.