|

BOMBÃ: Eduard Popica a fost eliberat din functie, Mircea Gologan este prefect interimar!

SCANDALOS… Asearã, Guvernul a adoptat o hotãrâre prin care îl elibereazã din functie, la cerere, pe prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica, a anuntat, la finalul sedintei de Guvern, seful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancã. În mod total de neînteles, omul pus de Ludovic Orban sã tinã legãtura cu presa a adãugat cã solicitarea de eliberare din functie a lui Popica a fost înaintatã „probabil în urma rezultatelor proaste obtinute pentru candidatul PSD Dãncilã”! Ori, Popica si-a înaintat demisia a doua zi dupã ce Guvernul Dãncilã a cãzut, deci afirmatiile de mai sus nu au nicio bazã realã, decât rãutatea unor lideri PNL, care nu stiu ce sã mai inventeze, pentru a umili adversarii politici. Dancã a explicat cã afirmatia cu privire la rezultatele obtinute de PSD „este o constatare pur personalã”. „Acest individ de o slabã pregãtire profesionalã nu cunoaște atribuțiile prefectului, instituție cu care, prin raport de serviciu, acesta are un contact direct, și nici datele care stau la baza emiterii unei Hotarari de Guvern”, a spus, iritat la culme, Eduard Popica, seara trecutã, auzind ineptiile lui Dancã. Cel care preia functia de prefect interimar, în aceste conditii, este subprefectul Mircea Gologan, cel care a refuzat sã-si dea demisia odatã cu prefectul Popica, sperând, probabil, cã se va ajunge la acest deznodãmânt si va ajunge la conducerea Prefecturii.

Guvernul a adoptat, asearã, o hotãrâre prin care Eduard Popica a fost eliberat din functie, la cerere, pe prefectul judetului Vaslui. Ionel Dancã, purtãtorul de cuvânt al Guvernului Orban, a fãcut o afirmatie halucinantã. Acesta a adãugat cã solicitarea de eliberare din functie a prefectului de Vaslui a fost înaintatã „probabil în urma rezultatelor proaste obtinute pentru candidatul PSD Dãncilã”. „Este o eliberare la cerere si este o constatare pur personalã. În judetul Vaslui, rezultatele din primul tur aratã cã, pentru prima datã, câstigã candidatul dreptei, candidatul PNL, Klaus Iohannis”. Ori, pe 5 noiembrie, cu douã sãptãmâni înainte de alegerile prezidentiale, primul tur, Eduard Popica anunta decizia sa de a demisiona: „Astãzi îmi anunt oficial demisia din functia de prefect al judetului Vaslui. Este o demisie de onoare! Am înteles sa fac acest lucru pentru ca Guvernul care m-a sustinut și care a sustinut toate proiectele judetului in ultimii doi ani și jumãtate tocmai a fost demis. Plec cu sentimentul datoriei împlinite! În cei doi ani și cinci luni de mandat pot afirma cu responsabilitate ca am avut o conduita transparentã, iar Institutia Prefectului judetul Vaslui a fost cea mai vizibila institutie din judet. Am interactionat și am cãutat in permanentã solutii la rezolvarea problemelor cetãtenilor din judet în limitele legii. Am reușit sã redau adevãrata importantã celui mai mare punct de frontierã de la Est – Albita, reabilitand întreaga infrastructura rutierã, degradatã de ani buni. Am fãcut toate demersurile pentru deschiderea unui punct de recoltare a sângelui la Vaslui. Spatiul este amenajat și ne aflam în faza de achizitie a aparaturii medicale. În perioada urmãtoare va fi deschis și acest punct. Am fãcut demersuri la Ministerul Dezvoltãrii, obtinând finantari pentru mai multe proiecte de infrastructura din judet. Am demonstrat ca tineretea nu reprezintã un impediment in a manageria o institutie chiar și la cel mai înalt nivel”, spunea tânãrul prefect, demis asearã prin Hotãrâre de Guvern. În conditiile în care Popica a fost demis, subprefectul Gologan va prelua toate atributiile prefectului si va organiza turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Reactia lui Eduard Popica, dupã declaratiile halucinante ale lui Dancã: „Un individ de slabã pregãtire profesionalã”

Socat, seara trecutã, fostul prefect de Vaslui a fãcut o declaratie oficialã. „Sunt oripilat vãzând breafingul de presã, de dupã ședința de Guvern de astãzi, susținut de acest individ, care reprezintã Guvernul României. În aceastã calitate, acest individ de o slabã pregãtire profesionalã nu cunoaște atribuțiile prefectului, instituție cu care, prin raport de serviciu, acesta are un contact direct, și nici datele care stau la baza emiterii unei Hotarari de Guvern. În primul rând, demisia mea a fost transmisã cãtre Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în data de 5 noiembrie, iar primul tur de scrutin, dupã cum se cunoaște, a avut loc pe data de 10 noiembrie. În al doilea rând, un lucru elementar, dar de o gravitatea extraordinarã, este acela cã actualul Șef al Cancelariei Prim-Ministrului nu cunoaște articolul din Codul Administrativ, unde sunt prevãzute atribuțiile prefectului. În acest sens, prefectul are calitatea de a organiza alegerile și nu de a face campanie vreunui candidat sau de a susține vreunul dintre competitorii electorali. Observ cã actualul șef al Cancelariei Premierului politizeazã Instituția Prefectului, aducând atingeri grave, atât instituției, cât și administrației publice. În al treilea rând, dar nu ultimul, în videoconferința de joi, 7 noiembrie, actualul ministru MAI mi-a mulțumit pentru cã, deși mi-am înaintat demisia, am rãmas pe funcție și m-a rugat sã mã ocup de organizarea alegerilor prezidențiale. Aceste aspecte au fost observate și de jurnaliștii prezenți la breafing, însã șeful Cancelariei dezinformeazã cu nonșalanțã opinia publicã”, a spus Popica, iritat de minciunile debitate de purtãtorul de cuvânt al Guvernului.