|

Bombã la Drânceni: Pecheanu zice cã revine

MESAJ… A pierdut functia de primar al comunei Drânceni, însã Gelu Pecheanu face un anunt-soc! Acesta sustine cã judecãtorii nu i-ar fi dat interdictii “la pachet” cu stabilirea incompatibilitãtii, semn cã, peste un an, la alegerile locale, acesta va putea candida din nou la functia din care tocmai a fost înlãturat. Pânã atunci, spune Gelu Pecheanu, vrea sã facã douã lucruri: sã îsi verifice adevãratii prieteni, cãci, spune el, abia acum, la greu, se vor vedea cine sunt si ce caracter au”, dar îsi va rezerva timp si sã îsi scrie memoriile. “Într-un an, pânã la alegeri, stau linistit, mã odihnesc si îmi pun memoriile într-o carte. Am un ziarist care mã ajutã, va fi o carte foarte interesantã”, spune, misterios, fostul primar, care are si un sfat aparte pentru primarii din judet. “Aveti mare grijã, cã nicio lege nu vã apãrã”.

Dupã vreo 3 ani de dispute prin instantã, Agentia Nationalã de Integritate a izbutit sã convingã judecãtorii cã primarul Pecheanu de la Drânceni este incompatibil. Acuzat cã a dat fiului sãu, care conducea o întreprindere individualã, spre concesiune 75 de hectare de pãsune, pentru care acesta a încasat o subventie consistentã de la APIA, fostul primar Pecheanu nu a încetat nicio clipã sã îsi sustinã nevinovãtia. “Am avut vizã de legalitate la proiect, nu am prejudiciat comuna cu nimic, dar ANI asa a vrut sã scape de primarii incomozi”, este convins acesta. Chiar dacã abia a fost înlocuit deja de primarul interimar, Cornel Stoica, Gelu Pecheanu se gândeste deja la un nou mandat. Cum asa?! Ei bine, acesta sustine cã judecãtorii nu i-au dat interdictii, astfel cã la urmãtoarele alegeri va putea candida nestingherit. “ANI nu mi-a scris interdictii în hârtia pe care deja am primit-o. Motivarea urmeazã sã vinã, dar dacã erau interdictii, ar fi fost deja scrise aici. De asta nici n-am mai vrut sã contest”, spune, bucuros, primarul Pecheanu.

Sfat pentru primari…

Cu gândul, asadar, la noua candidaturã, fostul primar Pecheanu sustine cã anul ce i-a rãmas la dispozitie îl va rezerva evaluãrii prietenilor adevãrati, dar vrea sã îsi scrie si memoriile. “Am un ziarist care mã ajutã, asa cã îmi scriu memoriile. Un an de concediu va fi acesta. Si asa nu am avut niciun concediu ca lumea în ultimii 14 ani, asa cã mã voi odihni. Voi vedea cine îmi sunt prietenii adevãrati, cãci ei la greu se vãd, nu la bine. Rãmân aproape de primarul interimar Stoica, un om bun si serios, cu care am colaborat excelent, pe care îl voi ajuta cu tot ce voi putea. Apoi, pentru primari am un sfat: sã nu se uite la bani si sã îsi împace o casã de avocaturã, ca sã beneficieze de un sfat juridic competent. Cã eu n-am avut jurist care sã mã tragã de mânecã, si uitati ce-am pãtit! Primarii trebuie sã stie cã nu îi apãrã nicio lege. Tu trebuie sã fii si jurist si de toate, chiar dacã nu ai pregãtirea necesarã” a spus Gelu Pecheanu. Acesta a tinut sã mai precizeze cã îl bate gândul sã candideze ca deputat, dar independent. “Dacã mã duc în Parlament, o sã mã bat pentru drepturile primarilor, care nu au drept de pensie, nu au nimic. Dacã iei toti primarii, toti sunt bolnavi, cã muncesc în stres, 24 de ore din 24”, a sustinut Gelu Pecheanu.