|

Bonuri de masă pentru bătrânii ce primesc pensia socială minimă. “Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani”

Persoanele în vârstă de peste 75 de ani care beneficiază de pensia minimă garantată în valoare de 704 lei urmează să primească bonuri de masă. Anunţul a fost făcut, miercuri, de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Pensionarii vor primi în fiecare lună tichete electronice în valoare de 180 lei pe care le pot folosi pentru a achiziţiona mese calde, a explicat ministrul Muncii.

“Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani şi cu 704 lei la care mă tot gândesc. Aproximativ 130 milioane de euro pentru acest program finanţat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziţionarea mâncării calde de la unităţile autorizate”, a scris Violeta Alexandru, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Câţi români primesc pensia minimă garantată

Ministrul Muncii a menţionat că bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către Primării.

“Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât şi informaţii cu privire la unităţile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza”, a precizat Violeta Alexandru. …https://www.romaniatv.net/bonuri-de-masa-pentru-batranii-ce-primesc-pensia-sociala-minima-un-mic-sprijin-pentru-pensionarii-cu-varsta-de-peste-75-de-ani_529816.html