|

Boros, pus sã fugã dupã duba USR-istilor, precum Pegas din povesti

GEST...Judecãtorii de la BEJ spun cã este ilegal ca useristii sã foloseascã masini inscriptionate cu posterul lui Barna! Liderul lor, Mihai Botez, le dã cu tifla

INCREDIBIL… Decizie halucinantã luatã de Biroului Electoral Judetean (BEJ) Vaslui. Acestia constatã cã USR Vaslui încalcã legea electoralã, circulând cu o dubã pe care este afisat un poster urias cu fotogratia candidatului Dan Barna, dar îl pune pe primarul Bârladului sã o dea jos! Normal ar fi fost ca reprezentantii USR sã primeascã amendã si obligati sã-si dezlipeascã inscriptiile electorale de pe masini. Dar judecãtorii din BEJ considerã cã acest lucru trebuie sã-l facã Dumitru Boros si tot el trebuie sã sesizeze organele de ordine publicã! Consecinta acestei decizii este cã USR circulã cu masina inscriptionatã prin judet, cu mare nepãsare, iar Boros cautã masina cu pricina, precum acul în carul cu fân. Dubita cu problemã a fost parcatã chiar sub nasul judecãtorilor de la BEJ, în Centrul Civic al Vasluiului, iar userisii îsi fãceau selfie cu aceasta si urcau „probele” pe Facebook. Si uite cum cei care propovãduiau lozinca „fãrã penali în functii” sunt înafara legii, înainte de a primi demnitãti publice. Îl sfãtuim pe primarul Dumitru Boros care a fost însãrcinat de BEJ sã rezolve chestiunea sã-si cumpere adidasi cu aripioare, ca sã poatã fugi dupã duba USR-istilor!

Partidul Social Democrat, organizatia Bârlad a depus pe 17 octombrie la BEJ Vaslui o sesizare prin care aratã cã a constatat stationarea în perimetrul Pietei Sfântul Ilie din Bârlad, în apropierea magazinului Lidl a unui autovehicul apartinând Partidului Uniunea Salvati România pe care erau inscriptionate mesaje de propagandã electoralã („Voteazã Dan Barna Presedinte”), aspecte ce încalcã dispozitiile din Ghidul finantãrii campaniei electorale la alegerile pentru Presedintele României din 10 noiembrie. „Se solicitã sanctionarea Partidului Uniunea Salvati România (USR), precum si înlãturarea de pe acel autovehicul a materialului electoral ce contravine dispozitiile legale. În dovedirea sesizãrii s-au depus la dosar cinci fotografii. Analizând sesizarea formulatã de cãtre Partidul Social Democrat, Biroul Electoral Judetean Vaslui constatã cã aceasta este întemeiatã. Asa cum rezultã din fotografiile atasate sesizãrii, în mod evident, materialul electoral folosit de cãtre Partidul Uniunea Salvati România (USR), pe raza localitãtii Bârlad nu se încadreazã în tipurile de materiale de propagandã electoralã permise a fi utilizate în campania electoralã. Biroul electoral judetean nr.39 Vaslui urmeazã sã admitã prezenta sesizare si sã dispunã îndepãrtarea de îndatã a materialului electoral de pe autovehiculul în cauzã, si va fi sesizatã Autoritatea Electoralã Permanentã în vederea analizãrii si luãrii mãsurilor ce se impun, în conformitate cu dispozitiile legale anterior mentionate”, precizeazã presedintele BEJ Vaslui, judecãtor Adina Alexandru.

Decizie incredibilã: primarul Boros este pus sã fugã dupã USR-isti!

Iatã si decizia BEJ Vaslui! „Admite sesizarea formulatã de Partidul Social Democrat, Organizatia Municipalã Bârlad. Dispune înlãturarea materialului electoral aplicat cu încãlcarea dispozitiilor art.36 al.2 din Legea nr.3 34/2006. Mãsura de îndepãrtare a materialelor electorale pe raza localitãtii Bârlad va fi adusã la îndeplinire de cãtre primarul localitãtii Bârlad, cu sprijinul organelor de ordine publicã. Înainteazã prezenta decizie Autoritãtii Electorale Permanente în vederea luãrii mãsurilor ce se impun”, decide judecãtoarea Alexandru, presedintele BEJ Vaslui. Decizie incredibilã, pentru cã USR-istii vor merge cu duba cu afisul imens a lui Barna si îndemnuri electorale prin toate localitãtile judetului! Nu numai la Bârlad! Si ce-o sã fie atunci? Îi va pune presedintele BEJ Vaslui pe toti primarii din judet sã-i alerge pe USR-isti ca sã le dea jos materialul electoral? „Eu asa înteleg cã trebuie sã fac la Bârlad. Sã fug eu dupã ei sã le scot materialul electoral! Cã dispozitie la politisti nu pot sã le dau, cã politia localã nu are competente în acest caz, iar politia nationalã nu este la dispozitia mea. O sã fug dupã duba USR, ce-o sã fac?!”, a spus primarul Dumitru Boros. Si, de bine ce BEJ Vaslui a emis pe 18 octombrie decizia, în aceeasi zi, adicã ieri, USR era prezent … la Vaslui, sub nasul judecãtorului presedinte al Biroului Electoral Judetean! De asemenea, luându-le urmele lãsate pe Fascebook, useristii au mai fost în multe localitãti din judet, tot cu duba dupã ei. Suntem curiosi cât vor mai folosi aceastã masinã, cei din partidul care luptã în România pentru respectarea legii si a mentalitãtii oamenilor politici. Pânã acum au dovedit cã sunt doar demagogi.

Mihai Botez

„Sã ne prindã, dacã poate!”

REPLICÃ…„Sã ne prindã, dacã poate”, a spus mai în glumã deputatul USR Mihai Botez. Acesta spune cã va contesta decizia BEJ, considerând cã are multe argumente din legea electoralã care-l ajutã sã întoarcã hotãrârea judecãtorilor. Sunt prevederi clare în lege care ne dau dreptate. Astãzi o sã depun contestatie, fiindcã avem termen ca în 48 de ore sã o formulãm. Când spun cã vom câstiga în apel mã bazez pe faptul cã în lege scrie clar cum se face transportul candidatilor si a celor care fac campanie” a spus parlamentarul USR. Cât priveste presupusa întâlnire cu primarul Boros, responsabil cu îndepãrtarea colajului de pe dubitã, Mihai Botez spune cã nu-i este fricã: „N-are decât sã ne prindã domnul primar, dar colajul nu ni-l poate da jos pânã nu se judecã contestatia noastrã. Asa cã, acesta mai trebuie sã astepte. Dacã-l voi întâlni îi spun cã avem rãgaz 48 de ore” a mai spus acesta, sigur pe el. Si iatã cum celor care mai pânã ieri erau de partea cealaltã a baricadei, acum le-au crescut dinti si vorbesc precum Iordache din PSD. Pânã le vine rãspunsul la contestatie, useristii ar trebui, dacã tot merg cu portretul lui Barna prin tarã, sã afle cum de a fraudat presedintele lor fondurile europene.