|

Botosaneni ucisi intr-un accident rutier in Ucraina

Marti dimineata, doi botosaneni au fost ucisi si alti doi au fost grav raniti intr-un accident petrecut pe raza localitatii Hliboca, in Ucraina. Masina in care se aflau cei patru a fost izbita in plin de un autoturism condus de un ucrainean care nu s-a asigurat la efectuarea unei depasiri.

Intr-o Dacie Papuc se aflau Ovidiu Rusu Loredan, in varsta de 30 de ani, soferul, iar pe locul din dreapta era o prietena de familie, Vasilica Ionela Cebelea, in varsta de 22 de ani, ambii din Botosani. In autoturism se mai aflau Bogdan Ciobanu, fotbalist la AS Roma, si Petrisor Tincu, pe bancheta din spate. Cei patru mergeau la cumparaturi la Cernauti, insa nu au mai apucat sa ajunga acolo. In apropiere de localitatea Hliboca, Anatoli Munteanu, la volanul unui Volkswagen Passat, nu s-a asigurat la efectuarea unei depasiri si a intrat in plin in Dacie.

„Ucraineanul avea 160 km/h”

In urma impactului, ambele autoturisme au fost distruse in totalitate, Ovidiu Rusu si Ionela Cebelea murind pe loc. Cei doi tineri aflati pe bancheta din spate au fost grav raniti. Potrivit rudelor celor decedati, in momentul producerii accidentului ucraineanul circula cu peste 160 km/h, astfel ca botosanenii nu au mai avut nici o sansa. De asemenea, si ucraineanul a fost grav ranit in accident.

Vestea tragediei a venit ca un fulger peste rude si apropiatii acestora. „Am inteles ca accidentul a avut loc la orele diminetii. Au murit soferul si o femeie din fata. Bogdan era pe bancheta din spate insa are coloana rupta, e ranit grav. Celalalt e lovit la cap. Un prieten de-al lui i-a luat telefonul si astfel au anuntat familia, care a mers acolo” a declarat Ionut Tabultoc, prieten de-al fotbalistului ranit in accident.

„Autoritatile ucrainene nu ne-au trimis nimic”

Familia celor decedati a mers imediat in Ucraina, pentru a-i aduce acasa. Consulul Dorin Popescu, din cadrul Consulatului Romanei la Cernauti, contactat de reporterii Evenimentului de Botosani, a povestit ca institutia la care este angajat nu a fost anuntata despre producerea evenimentului de catre ucraineni, afland de eveniment abia in jurul orei 14.30, cand rudele celor morti s-au interesat in privinta procedurilor legale care trebuie facute pentru aducerea trupurilor celor doi acasa. „Noi am aflat despre producerea evenimentului in jurul orei 14.30. Familiei i s-a explicat toate demersurile care trebuie facute pentru repatrierea trupurilor neinsufletite, explicandu-li-se ce acte sunt necesare, si ce formalitati trebuie facute. Noi am reusit sa facem rost de copiile pasapoartelor celor doua persoane decedate. Ulterior, am luat legatura cu spitalul din Holboca, unde ni s-a comunicat telefonic de catre un medic ca au doi pacienti, Tincu si Ciobanu. Ambii erau in stare foarte grava, au fost internati in sectia de reanimare. Unul dintre ei a iesit din coma si a fost transferat in jurul orei 16.00 la Cernauti, urmeaza sa ne interesam in ce stare se afla”, a mentionat Dorin Popescu. Acesta a mai adaugat ca urmeaza sa se primeasca un raport oficial in privinta accidentului. „Autoritatile ucrainene nu ne-au trimis nimic in scris in privinta acestui accident. Noi pana acum am avut numai interventii telefonice. Am luat legatura si cu ofiterul de caz, de la Militie, care ne-a spus ca inca nu s-au stabilit clar conditiile in care s-a petrecut accidentul. Oricum, are timp zece zile la dispozitie pentru intocmirea unui raport oficial. Probabil pana cand vor fi obtinute toate actele necesare trupurile neinsufletite vor putea aduse in tara de abia in cursul zilei de joi”, a mai adaugat Popescu.

„Pe joi cred ca vor putea sa ii aduca in tara”
O cumnata din Ucraina de-a botosaneanului ucis in accident, care este persoana de legatura intre Consulat si familie, a povestit prin telefon ca sotia lui Ovidiu Rusu face eforturi disperate ca sa-si ia sotul acasa. „Sunt in tara straina si trebuie sa ii ajut. Nu te ia nimeni in seama, stiti cum e. Am fost la consulat si acum fac tot posibilul ca sa-i ia acasa. Si pe cumnat, si pe fetita. Este foarte greu. Numai Dumnezeu stie. Asteptam sa vedem si noi ce vor spune militienii si ce masuratori vor face. Pe joi cred ca vor putea sa ii aduca in tara”, a declarat ruda familiei indoliate. Reprezentatii Consulatului Romaniei de la Cernauti asteapta ca in cursul zilei de miercuri sa primeasca un raport oficial de la autoritatile ucrainene in privinta modului in care s-a petrecut accidentul.
evenimentuldebotosani.ro