|

BREXIT. Coșmarul european: Regatul Unit a ales ieșirea din UE. Europa se pregătește de impact

BREXIT. Britanicii au votat, joi, într-un referendum istoric pentru relația lor cu UE, dar și pentru viitorul Uniunii Europene în general și al sutelor de milioane de cetățeni care trăiesc în statele membre. Noaptea numărării voturilor a fost una dramatică. După ce sondajele date publicității în seara de joi au indicat o victorie a pro-europenilor, rezultatele oficiale au început să curgă în favoarea taberei care cere ieșirea din UE. Presa britanică prognozează acum că Regatul Unit a votat în mod clar pentru BREXIT, cu un scor de 52% la 48%. Lira sterlină s-a prăbușit, iar analiștii așteaptă un dezastru la burse.

BREXIT UPDATE: 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

Aproape 17 milioane de britanici au votat pentru Brexit, faţă de 15,7 milioane pentru UE.

Rata de participare a fost de 72,2%, iar peste 26.000 de buletine de vot au fost anulate.

UPDATE: Indicii bursieri sunt în scădere puternică la nivel global, rezultatele parţiale ale referendumului din Marea Britanie indicând ieşirea ţării din Uniunea Europeană, punând în pericol existenţa blocului comunitar şi a monedei unice, relatează Reuters

UPDATE: Cum va arăta divorțul Marii Britanii de UE? Intrăm pe un teritoriu necunoscut, dar iată câteva indicații:

BREXIT. Scurt manual pentru părăsirea Uniunii Europene. E complicat

UPDATE: S-a terminat. BBC și ITV prognozează o victorie a taberei eurosceptice, care conduce în prezent cu 800.000 de voturi, 52%-48%.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/brexit-urnele-s-au-inchis-primele-rezultate-ale-unui-vot-istoric-pentru-britanici-i-ue-live_1951185.html#ixzz4CaMi94tw
Follow us: @realitatea on Twitter