|

Bucureşti este unul dintre cele mai izolate centre de servicii din Europa

Bucureşti este unul dintre cele mai izolate centre de servicii din Europa de efectele negative ale epidemiei de COVID-19, potrivit consultanţilor Colliers International, care au analizat scenarii pentru diverse segmente ale pieţei imobiliare, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

„Acest lucru se datorează în mare măsură economiei bazate pe servicii IT, ştiinţifice şi profesionale din Capitală, similară unor mari capitale europene precum Dublin, Paris şi Londra”, arată analiza Colliers International.

Totodată, gradul ridicat de integrare a României în ciclurile globale de producţie sugerează că „economia va întâmpina presiuni semnificative în perioada următoare, având în vedere tendinţele globale”.

„Chiar dacă piaţa de birouri din Bucureşti pare să fie un pic mai izolată de problemele care afectează economia globală, acest lucru nu înseamnă că nu am putea vedea o creştere a ratei de neocupare a pieţei de birouri sau o presiune suplimentară pe chirii. Cu toate acestea, cifrele sugerează că, în cazul unui scenariu negativ, cel puţin Bucureştiul ar ajunge să sufere mult mai puţin decât alte pieţe de birouri sau îşi va reveni mai repede ulterior”, a declarat Silviu Pop, Head of Research în cadrul Colliers International.

Potrivit analizei, deşi mai degrabă relevant pentru economia locală decât pentru piaţa de birouri, Bucureştiul depinde foarte mult de administraţia publică.

Reprezentanţii Colliers International susţin că, pe de altă parte, statutul României, de economie destul de mică şi destul de deschisă, înseamnă că pieţele imobiliare nu vor rămâne imune la tendinţele globale. Impactul asupra segmentului de logistică va fi probabil mai serios, având în vedere că producţia a fost afectată în mod semnificativ de oprirea în ultimele săptămâni a producţiei din China şi, de asemenea, luând în considerare dependenţa României de sectorul auto, dar totul va depinde foarte mult de cât de mult va dura această situaţie…..http://www.vremeanoua.ro/wp-admin/post-new.php