|

Bugetul pentru activitatile culturale bârladene va fi suplimentat!

DISCUTII…Consilierii bârlãdeni vor avea astãzi de analizat, în sedintã de îndatã, un proiect de hotãrâre privind suplimentarea programului si devizului estimativ ale activitãtilor cultural-artistice din luna septembrie. Acestea au fost aprobate initial în sedinta ordinarã a lunii august, iar între timp au mai apãrut câteva solicitãri de la Teatrul „Constantin Tãnase” si de la Consiliul Judetean Vaslui care va organiza Festivalul Umorului „Constantin Tãnase” si la Bârlad, precum si un Festival al Fanfarelor, devenit traditie, la Husi. Suma care este solicitatã pentru a fi aprobatã de la bugetul local bârlãdean, pentru suplimentare este de 9.500 de lei.

Având în vedere cererile ulterioare aprobãrii Programului activitãtilor cultural artistice din luna septembrie, se vor supune dezbaterii Consiliului Local Municipal Bârlad, modificãrile si completãrile la Hotãrârea emisã pe 31 august, dupã cum urmeazã: Modificarea bugetului pentru spectacolul „Tanasã la el acasã”, jucat de actorii Teatrului de Comedie Bucuresti, prin suplimentarea cu suma de 4.000 lei, reprezentând costurile pentru diurna si transportul celor peste 30 membri ai echipei de turneu a Teatrului „Constantin Tãnase” din Bucuresti. De asemenea se completeazã anexa la Programul activitãtilor cultural artistice din luna septembrie cu urmãtoarele manifestãri: Pe 17 septembrie, este programat Festivalul Fanfarelor din judetul Vaslui, iar din bugetul local se vor aloca 1.500 lei reprezentând costuri pentru transportul fanfarelor din Bârlad la Husi, locul de desfãsurarea a Festivalului. De asemenea, pe 29 septembrie va avea loc” Concursul ciclistilor bârlãdeni, fiind propusã ca suma de 4.000 lei, sã fie alocatã din bugetul local, reprezentând contravaloarea premiilor pentru participanti. În total, pentru luna septembrie se alocã din bugetul local 62.500 lei.

Vã reamintim cã pentru luna septembrie, edilii bârlãdeni au pregãtit mai multe actiuni culturale, care includ si douã piese de teatru ce fac parte din Festivalul Umorului „Constantin Tãnase”, precum si marcarea Zilei Internationale a Persoanelor Vâstnice, care include sãrbãtorirea cuplurilor din Bârlad ce au împlinit 50 de ani de la cãsãtorie. Pentru acestea si alte manifestatii culturale, mai mici ca anvergurã, consilierii locali bârlãdeni au aprobat pe 31 august, suma de 53.000 de lei. Iatã ce manifestãri vã mai asteaptã în aceastã lunã: Pe 22 septembrie are loc la Sala de sedinte a CLM Bârlad, simpozionul „Unirea, fapt împlinit” când are loc si lansarea cãrtii prof. dr.univ. Ion Agrigoroaie „Iasii si Unirea Basarabiei cu România (27 martie/9 aprilie 1918)”, care a primit de la bugetul local 1.000 de lei pentru achizitia cãrtii, transportul autorului si diurna invitatilor, precum si pentru materiale publicitare. Pe 27 septembrie are loc „Ziua Internationalã a Persoanelor Vârstnice” marcatã printr-un simpozion religios „Nunta de Aur”, urmatã de un spectacol, în colaborare cu CARP Bârlad pentru sãrbãtorirea cuplurilor de aur, care împlinesc 50 de ani de la cãsãtorie în acest an. Suma alocatã este de 20.000 de lei, pentru plata colaboratorilor, premii, flori, masã festivã – estimativ pentru 80 de cupluri.

Festivalul de Umor „Constantin Tãnase” si la Bârlad

Teatrul „Victor Ion Pop” din Bârlad va gãzdui douã zile la rând douã piese de teatru, pentru care din bugetul local s-au alocat 20.000 de lei. Pe 29 septembrie, la Teatrul V.I.Popa, în cadrul Festivalului Umorului are loc spectacolul extraordinar „TÃNASà … la el ACASÔ, sustinut de artistii Teatrului „Constantin Tãnasã” din Bucuresti. CLM Bârlad a aprobat ieri 12.000 de lei din buget pentru plata productiei acestui spectacol extraordinar, pentru plata colaboratorilor si pentru materialele publicitare. Urmeazã pe 30 septembrie, tot la Teatrul VI Popa din Bârlad, tot în cadrul Festivalului Umorului „Constantin Tãnasã” spectacolul „Improvizatii” sustinut de actorii Teatrului National din Kiev – Ucraina, pentru care se alocã 8.000 de lei, pentru transportul, diurna si cazarea artistilor ucrainieni.