|

Buzatu crede cã vasluienii vor vota din nou PSD, ca în 2016: „Vasluienii sunt alegãtori instruiti”!

PREA MULT OPTIMISM… Desi este prezentat pe un trend descendent în optiunile de vot nationale, partidul de guvernãmânt sperã cã va da din nou lovitura, asa cum s-a întâmplat în 2016, la alegerile parlamentare. Atunci, PSD a obtinut, numai în judetul Vaslui, un procent de 55%, lucru care crede Dumitru Buzatu, liderul local, cã se va întâmpla si acum. Tãtucul Buzatu spune cã îsi propune ca organizatia pe care o conduce sã obtinã jumãtate plus unul din voturile cetãtenilor prezenti la urne la alegerile europarlamentare. Liderul PSD a afirmat cã în aceastã perioadã au loc pregãtirile de precampanie, au fost mobilizate organizatiile locale, fiind stabiliti responsabilii pe cele mai importante directii de actiune pentru campania electoralã.

„Ca întotdeauna în ultimii ani, ne-am propus sã obtinem jumãtate plus unul din voturi. Eu cred cã aceasta este o propunere rezonabilã pentru liderii oricãrui partid, sã-si doreascã sã obtinã majoritatea voturilor. Nu poti sã-ti propui sã pierzi din capul locului si dupã aceea sã cauti tot felul de explicatii. Ca tacticã, avem în vedere o campanie pas cu pas, în toate localitãtile din judet, o campanie în care sã le explicãm oamenilor importanta acestor alegeri, atât pentru configuratia Parlamentului European, cât si în perspectiva viitoarelor alegeri, prezidentiale si locale”, sustine Buzatu. Presedintele PSD a spus cã printr-o actiune combinatã a partidelor politice s-ar putea determina un grad mai mare de participare la vot, ceea ce ar fi în interesul partidului sãu, probabil. Nu este pentru prima datã când Buzatu vorbeste de scoruri electorale mari, pentru Vaslui si pentru PSD. Cu trei ani în urmã, fãcând analiza alegerilor parlamentare la nivelul judetului, Buzatu sustinea cã este mirat de faptul cã multi vasluieni votaserã USR si PMP. „Surpriza în aceste alegeri nu este rezultatul obtinut de PSD, ci faptul cã existã cetãteni care pot vota cu PMP si USR. Nimeni nu poate spune care sunt motivele unui astfel de vot pentru cã pe Traian Bãsescu îl stiu toti ce poate face, iar pentru cei de la USR nimeni nu ar putea ghici ce ar putea face. Dar, cum spunea un celebru dramaturg român, nu-s ultimele alegeri”, explica Dumitru Buzatu. În ceea ce priveste procentul obtinut de PSD Vaslui, de 55% din optiunile electoratului, liderul social-democratilor vasluieni credea cã judetul are „cei mai instruiti alegãtori”. „Ceea ce au demonstrat, de aceastã datã alegãtorii vasluieni este cã sunt unii dintre cei mai instruiti alegãtori din tarã, cã îsi cunosc, respectã si voteazã pentru interesele lor. În ceea ce-i priveste pe liberali, acestia au demonstrat cã nu existã sau cã existã doar partial”, mai spunea liderul PSD Vaslui. Probabil, acesta crede cã poate reedita situatia din 2016, de aceea este atât de optimist acum…

Referendumul este „o manevrã de prostire a electoratului”, în opinia liderului PSD

Referitor la organizarea referendumului odatã cu scrutinul pentru Parlamentul European, Dumitru Buzatu a afirmat cã aceasta este “manevrã de prostire a cetãtenilor”, prin care presedintele Klaus Iohannis încearcã pe de o parte sã-si constituie o platformã electoralã mai bunã pentru alegerile prezidentiale, iar pe de altã parte printr-un artificiu, sã-i facã sã cîstige mai multe locuri pe cei din partidul care îl sustine pe actualul presedinte.