|

Buzatu i-a pus gând rãu presedintelui României: „Discutãm despre suspendarea lui Iohannis”

NERVOZITATE… Dumitru Buzatu, seful PSD Vaslui, sustine cã are multi colegi în partid care ar dori sã-l suspende pe presedintele Klaus Iohannis, iar tema ar putea fi abordatã într-un viitor CEX. Buzatu face însã apel la calm în rândul colegilor din PSD, deoarece România detine Presedintia Consiliului UE. Seful pesedistilor vasluieni, un apropiat al lui Dragnea, a spus cã atitudinea presedintelui Iohannis, de a pune în dificultate Guvernul Dãncilã, se va mentine pe durata întregului an, pânã la alegerile prezidentiale. „Prin refuzul presedintelui Ionannis de a aproba cele douã nominalizãri pentru ministerele Transporturilor si Dezvoltãrii Regionale e clar cã sfideazã CCR si sistemul de partide, stiind foarte bine cã nu existã niciun fel de sanctiune în afara suspendãrii din functie, care este, însã, o operatiune complicatã si va întinde coarda pânã când nu o va mai putea întinde”, explicã Buzatu.

„Probabil cã asteaptã alte interventii la nivelul CCR si recurge la tot felul de artificii care sã punã în dificultate Guvernul premierului Dãncilã. Sunt multe discutii si multi colegi sunt nerãbdãtori sã se petreacã acest act al suspendãrii, dar eu cred cã trebuie sã avem rãbdare, sã întelegem momentul istoric si sã încercãm, cu mijloacele pe care le avem la dispozitie, sã depãsim aceastã atitudine a presedintelui care se va mentine pe durata întregului an, pânã la alegeri”, mai spune liderul PSD. Potrivit acestuia, presedintele Klaus Iohannis nu este dispus la dialog, pretentiile sale de a fi un fel de cenzor al Guvernului nefãcând parte din cadrul constitutional. „Domnia sa si-a abandonat de mult rolul de mediator, sperând sã tinã captiv electoratul care îl sustine si care este satisfãcut de asemenea atitudini”, explicã seful PSD Vaslui. Întrebat în ce mãsurã tema suspendãrii presedintelui ar putea fi abordatã într-un viitor CEX al PSD, Buzatu a rãspuns cã, în mod evident, aceasta va fi luatã în discutie.

În vara anului 2018, Buzatu vorbea despre suspendarea presedintelui Iohannis

Nu e prima datã când Buzatu vorbeste de suspendarea lui Iohannis. În vara anului trecut, acesta sustinea cã suspendarea presedintelui era o decizie „inevitabilã” în conditiile în care acesta refuza sã punã în aplicare decizia CCR de revocare a sefei DNA, invocând motive puerile. Prieten apropiat de-al lui Dragnea, Buzatu spunea cã seful statului trebuie sã renunte la folosirea unor tertipuri si sã aplice litera si spiritul Constitutiei. „Pânã la urmã, conflictul pe care presedintele Iohannis îl întretine permanent, refuzând sã respecte anumite dispozitii constitutionale si sã punã în aplicare o hotãrâre a CCR, nu poate sã rãmânã fãrã un rãspuns. Eu sper ca presedintele, trecând dincolo de momentul acesta în care uzeazã de tot felul de tertipuri, sã revinã la sentimente mai bune, sã aplice litera si spiritul Constitutiei si sã intre în legalitate. Aceste motive puerile, cum cã nu a citit destul sau citeste foarte greu, nu pot fi motive veritabile pentru a nu pune în aplicare o hotãrâre a CCR. Rãbdarea majoritãtii are si ea un sfârsit si se va proceda la suspendarea presedintelui Iohannis”, avertiza presedintele PSD si al Consiliului Judetean Vaslui.