|

Buzatu, închisoare cu suspendare si despãgubiri uriase, pentru un santaj pe Facebook!

PEDEAPSÃ…Desi a santajat o tânãrã de 19 ani din comuna Iana, chiar înainte de nuntã, cu poze compromitãtoare, un individ din comuna Iana nu va ajunge dupã gratii! Buzatu Cãtãlin Gabriel si-a aflat ieri sentinta pentru fapta comisã si, cel mai probabl, a sãrit în sus de bucurie când a vãzut cã instanta a fost blândã cu el. Judecãtorii au considerat cã el meritã sã stea în libertate si i-au dat 2 ani si 10 luni închisoare cu suspendare dar l-au obligat la plata unor daune morale cãtre victimã de 5000 de lei! Cu tot cu dobândã pânã la achitare!

O tânãrã de 19 ani din comuna Iana putea ajunge vedetã porno pe internet dupã ce, anul trecut, mai multe imagini în care apãrea goalã au ajuns în posesia unui tânãr de 23 de ani din acceasi comunã. Fata a fost santajatã de acesta cu publicarea imaginilor pe net, cerându-i-se bani pentru „clementã” sau favoruri sexuale. Procurorii au intrat pe fir în acest caz si au reusit sã îl prindã în flagrant pe santajist. L-au trimis în judecatã în stare de libertate, iar ieri s-a publicat sentinta la prima instantã, la Judecãtoria Bârlad. „Condamnã pe inculpatul Buzatu Cãtãlin Gabriel, la pedeapsa de 2 (doi) ani si 10 (zece) luni închisoare, pentru sãvârsirea infractiunii de santaj în formã agravatã, faptã sãvârsitã la data de 06.02.2019.  I se interzice dreptul de a comunica în orice mod si de a se apropia la o distantã mai micã de 50 metri de persoana vãtãmatã B.C.E., pentru durata de 3 ( trei) ani. Suspendã executarea pedepsei de 2 (doi) ani si 10 (zece) luni închisoare, sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Buzatu Cãtãlin Gabriel va presta o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii, pe o perioadã de 110 (una sutã zece) zile, în cadrul Primãriei comunei Iana, judetul Vaslui, în domeniul servicii publice, întretinerea drumurilor, spatiilor verzi, pãstrarea curãteniei si igienizarea localitãtilor sau activitãti în folosul dispensarelor, cãminului cultural, politiei din comuna Iana. Obligã pe inculpatul Buzatu Cãtãlin Gabriel, la plata daunelor materiale acordate în favoarea pãrtii civile B.C.E., în cuantum de 5000 lei la care se adaugã dobânda legalã de la data rãmânerii definitive a hotãrârii pânã la plata efectivã”, a precizat judecãtorul bârlãdean. Sentinta nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel la Tribunalul Vaslui în 10 zile de la comunicare.

Filmul santajului

Tânãra B.C.E., care între timp s-a cãsãtorit, ne-a dezvãluit  povestea a cãrei victimã a ajuns. Potrivit fetei, în cursul lunii ianuarie 2019, dupã sãrbãtori, logodnicul ei, care era în Italia, i-a cerut câteva fotografii cu ea nud, pentru a-si „ostoi” dorul de ea. Cum cei doi tineri urmau sã se cãsãtoreascã în curând, fata a fãcut câteva fotografii si, din gresealã, în loc sã le trimitã la logodnic, le-a trimis unei prietene foarte bune! Aceasta i-a promis cã le va sterge, dar nu s-a tinut de cuvânt, iar contul acesteia de Facebook a fost spart de o altã fatã din comunã care a luat pozele victimei si le-a dat lui Gabriel Buzatu, un tânãr din comuna Iana, care a si trecut la „treabã”. Si-a fãcut un cont fals pe Facebook si a început sã o santajeze pe fata de 19 ani, cerându-i 200 de euro, amenintând cã va publica pozele pe pagina de socializare dacã nu i se dau bani. Sau dacã nu are bani, atunci sã meargã cu el la hotel la Bârlad! Fata s-a dus glont la politie, a fãcut plângere si dosarul a fost preluat de DIICOT. Politistii de la BCCO Vaslui au organizat, împreunã cu fata, o „întâlnire” la Hotelul Moldova din Bârlad, în luna ianuarie 2019, când au reusit sã-l identifice pe cel care o santaja. Nimeni altul decât Gabriel Buzatu, din comuna Iana. „Oricum m-a facut sã sufãr mult… Mã termina cu mesajele si cu amenintãrile cã le posteazã dacã nu îi dau bani, sau dacã nu mã duc la hotel cu el. Abia am reusit sã îl lungesc cu tot felul de scuze pentru cã eu umblam pe la politie si am stabilit apoi ziua care mi-a zis-o politia, cu greu, ca sã poatã sã îl prindã si sã vadã cine e. Pentru cã mã santaja de pe un cont fals, nu se arãta cine e. Nu stiu cum, dar a fost prins, cred cã în flagrant, politistii mi-au zis doar sã îi trimit poza cã am banii si atât si de restul s-au ocupat ei. M-au chemat si mi-au zis cine e, si atât.”, a povestit victima santajului fãcut de Gabriel Buzatu.