|

Buzatu, votat în unanimitate locomotiva PSD la alegeri!

ÎNCEPE LUPTA PENTRU CJ VASLUI… Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a fost confirmat, seara trecutã, drept candidatul partidului pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Se pune capãt, astfel, unei lungi perioade de discutii în interiorul partidului, timp în care principala mizã a disputelor a fost legatã de candidatura pentru functia de presedinte al CJ. Dupã cum singur a recunoscut în fata colegilor de partid, pentru PSD Vaslui si, în special, pentru candidatul Buzatu urmeazã un rãzboi electoral pe viatã si pe moarte în varã, desi partidul are acum 67 de primari. Câti dintre primarii PSD actuali vor mai rãmâne în functii, dupã locale, nu se stie. Cert este cã Buzatu le-a cerut primarilor în functie sã nu se culce pe o ureche. Liderul PSD Vaslui a spus cã partidul pe care îl reprezintã are relatii foarte bune cu comunitatea romã din judet, sens în care a cerut primarilor sau candidatilor pentru functiile de primar sã nu neglijeze potentialul electoral al romilor. La fel, Buzatu a cerut ca pe listele din teritoriu sã fie cât mai multe femei.

Pentru Buzatu se deschide, dupã seara trecutã, perspectiva unui al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean, desi situatia este mai tensionatã ca niciodatã, în plan politic. “Sunt lucruri care trebuiesc spuse. De exemplu, pentru liberali si pentru oameni ca Ilie Bolojan (primarul municipiului Oradea, n.r.), tara aceasta s-a împãrtit în douã, în prosti si destepti. Prostii, dupã calculele lor, sunteti dumneavoastrã, cei care conduceti atât de multe primãrii din judetul Vaslui. Cum sã vorbesti de o societate asezatã, câtã vreme un sofer din judetul Vaslui opreste într-o benzinãrie din Bucuresti si este înjurat ca la usa cortului? Vor da socotealã pentru ceea ce fac”, a spus Buzatu, în fata a peste 120 de primari, viceprimari sau lideri de organizatii locale PSD din judetul Vaslui. Acesta a amintit faptul cã guvernarea liberalã nu este de acord cu proiectul PNDL, gândit de PSD. “Tot ce s-a construit prin PNDL, a fost fãcut asa cum trebuie. De unde blocarea acestui program? Dacã vã uitati pe cifrele de la buget, de la primãriile dvs, veti vedea cã nu mai sunt bani pentru lucrãri. Si, mai este ceva: vreo 40 de primari din rândurile dvs. nu au niciun leu în plus, decât bani pentru salarii si asistenta socialã. Ce-ar dori cei care sunt la guvernare, acum? Nu mai aprindeti becul, pentru cã vã costã bani, nu mai beti apã sau nu vã spãlati pe mâini, pentru cã totul costã si ei nu v-au dat niciun ban în plus”, a fost mesajul extrem de rãzboinic al presedintelui PSD Vaslui.

Situatia din 2016, când PSD a ras totul în judetul Vaslui, nu se va mai repeta în vara acestui an, simte liderul Buzatu

“Suntem într-o situatie total diferitã de alegerile de pânã acum. Sã nu credeti cã situatia din 2016, în care în multe primãrii sau la Consiliul Judetean am avut majoritate, se va repeta. Sunt generatii diferite, sunt cei care nu erau nãscuti la Revolutie, iar acum au 30 de ani, sunt cei care aveau 10 ani la Revolutie, iar acum au 40 de ani, sau sunt cei care aveau 30 de ani la Revolutie si acum sunt aproape de vârsta pensionãrii. Toti acesti oameni, aceste generatii, au trãit pãcãleli electorale nemaîntâlnite. A pãtruns, din pãcate, o idelogie care spune cã putem prinde totul fãrã a avea nimic”, a spus Buzatu, în fata unei sãli care nu a îndrãznit sã-l contrazicã. La votul legat de prelungirea mandatului actualului Birou Executiv si al CEx judetean al PSD, inclusiv prelungirea mandatului presedintelui si a vicepresedintilor, nu au fost probleme, astfel cã Buzatu, Solomon si Trifan (presedintele organizatiei, presedintele executiv si secretarul general al organizatiei, n.r.), liderii judeteni ai PSD, rãmân în continuare pe functii încã un an de zile. La Congresul extraordinar al PSD, de la finele lunii februarie, va participa o delegatie de 40 de persoane, însã Buzatu le-a cerut tuturor primarilor si liderilor de organizatii locale sã trimitã câte un invitat la Bucuresti, pentru a vedea cum se pun problemele în partid. Dar, la candidatura pentru presedintia Consiliului Judetean, s-a lãsat linistea peste salã.

A fost un singur candidat, desi primarii din salã se întrebau: “Va fi doar dl. Buzatu, candidat, sau va mai fi si altcineva?”

Înainte de sedintã, mai multi primari se întrebau, în soaptã, prin salã: “Cine va candida la CJ? Va fi sefu’ (Dumitru Buzatu, n.r.) sau se înscrie altcineva?”. Aceasta a fost atmosfera în care s-a ajuns la punctul legat de candidatul PSD la functia de presedinte al Consiliului Judetean. “De la nivel national, ni s-a cerut sã nominalizãm persoana care va candida pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Vã rog sã vã hotãrâti, acum, dacã sunt persoane care vor sã candideze. Nu vã ascund faptul cã sunt candidatul autopropunerii. Un om care se autopropune este un om care si-a asumat o responsabilitate importantã”, a spus Buzatu, în timp ce peste salã s-a lãsat linistea. Din salã, s-a ridicat primarul comunei Stefan cel Mare, Mihai Moraru. “Noi facem propunerea, si sper ca toti colegii mei sã fie de acord, ca presedintele nostru în functie sã ne onoreze si sã mai candideze pentru un mandat. Sunt destule motive. Timp de atâtia ani, domnul presedinte ne-a tinut pe toti grãmadã, este un om politic care are toate motivele sã fie lãudat pentru ceea ce a fãcut. Stãm cu capul sus si avem cel mai bun candidat pentru presedintia CJ Vaslui”, a spus Moraru. Mai candideazã cineva, alãturi de Buzatu?, pãrea sã se întrebe toatã lumea. Dupã câteva clipe de liniste, toatã lumea si-a dat seama cã nimeni din apropierea lui Buzatu nu are gânduri de mãrire, asa cã s-a trecut la vot, presedintele actual al CJ Vaslui fiind votat în unanimitate.

Sfaturile lui Buzatu cãtre colegii sãi de partid: “Nu-i credeti pe cei care spun cã au vorbit cu mine tot felul de chestii politice”

“Este un virus foarte periculos care circulã printre noi, mai ales de când am aflat cã nu vor mai fi alegeri în douã tururi. L-am vãzut cum se manifestã, dupã ce a cãzut Guvernul Orban. Virusul acesta îi face pe unii dintre dumneavoastrã inactivi, considerând cã ati câstigat deja alegerile si sunteti primari pentru încã un mandat. Nu vã culcati pe o ureche! Sã mergem sã discutãm cu fiecare om, sã luptati ca si cum alegerile locale ar fi în douã tururi. Sã nu care, cumva, sã credeti cã sunteti câstigãtori de pe acum. Ati realizat proiecte, ati discutat cu cetãtenii, dar acum este un val în societate la care trebuie sã fiti foarte atenti. O sã auziti pe la unii de la partidele din judet, altii decât PNL sau USR, chestii de genul “Am vorbit eu cu Buzatu”, “A spus Buzatu sã… “, “Buzatu este de acord cu…”. Doar minciuni! Noi ne vom lupta pentru fiecare vot si pentru fiecare majoritate, în Consiliile Locale si Consiliul Judetean. Nu ne vom mai întâlni cu situatia din 2016, sã fie foarte clar!”, a spus Dumitru Buzatu. La acest sfat, primarul Husului, Ioan Ciupilan, a avut o reactie fermã: “Nu ai cu cine sã faci majoritate. Noi trebuie sã ne luptãm, singuri, sã facem 50% plus unu, ca sã câstigãm”.