|

Cadrele didactice, sãrbãtorite de Ziua Învãtãtorului

FESTIVITATE…Casa Corpului Didactic Vaslui si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui au organizat vineri, 16 iunie, la Casa de Culturã a Sindicatelor “Constantin Tãnase”, Ziua Învãtãtorului, eveniment ce a tinut sã evidentieze dascãlii cu rezultate de exceptie, cei implicati în proiecte educationale, dar si laborantii si bibliotecarii merituosi. A fost un an pline de succese pentru învãtãmântul vasluian, cu rezultate de exceptie obtinute la concursurile si olimpiadele nationale si internationale, aspect care nu poate decât sã confirme încã o datã cã în scolile din judet elevii si profesorii fac o echipã bunã, despre asiduã acestor cadre didactice amintind si conducerea ISJ Vaslui. Manifestarea de vineri a cuprins si câteva momente artistice de înaltã tinutã, oferite de copiii de la Clubul elevilor Bârlad, Palatul Copiilor Vaslui, grãdinitele din Vaslui, Fanfara “Rotaria” si Corala “Fantasia”.

La finalul acestui an scolar învãtãmântul vasluian a cules laurii unor eforturi sustinute, bucurându-se de multiple recunoasteri nationale si internationale, aceasta îndeosebi gratie eforturilor unor dascãli de mare valoare, cu care orice scoalã din lume s-ar mândri, de aceea recunoasterea publicã a meritelor acestor profesori dedicati a fost binevenitã. “Am avut un an deosebit de încãrcat, cu multe provocãri si spunem noi acum, la sfârsit de an, cã am trecut cu bine peste aceste provocãri si avem un bilant foarte, foarte bun. Si cum sã fii altfel, decât mândru, cã oamenii care lucreazã în sistem, un sistem destul de dificil si de confuz, dar si de lucid, iatã cã ne aduc atâtea satisfactii. Vreau sã felicit pe toti dascãlii începând de la învãtãmântul prescolar, învãtãmântul primar, învãtãmântul gimnazial, învãtãmântul liceal si pe cel postliceal. Cu totii ati pus umãrul sã avem asemenea rezultate. Si pe lângã noi mai existã truditori si putem sã începem cu cei care ne sunt foarte aproape: bibliotecari, laboranti, contabili, secretari si, de ce nu, chiar si oamenii care ne îngrijesc scolile. Sunt oamenii de serviciu care ne fac scolile frumoase. Tuturor le doresc multã sãnãtate si le adresez multumiri publice pentru eforturile lor ca scolile noastre sã fie cât mai frumoase, mai curate, mai îngrijite, mai bune din toate punctele de vedere. Sigur, o sã asistati la festivitatea de premiere pe toate disciplinele si dacã anul trecut veneam cu noutãti, am premiat inspectori, am premiat directori, anul acesta o sã premiem si dintre colegii din personalul didactic auxiliar, respectiv bibliotecari si laboranti. Avem oameni de toatã isprava si meritã felicitati”, a spus, în deschiderea evenimentului, Gabriela Plãcintã.

Scolile vasluiene, scoli europene

Patru unitãti de învãtãmânt din judetul Vaslui au obtinut anul acesta certificatul de “Scoalã Europeanã”. Este vorba despre Colegiul Tehnic ,,Marcel Guguianu” Zorleni, Scoala Gimnazialã “Constantin Parfene” Vaslui, Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” Bârlad si Palatul Copiilor Vaslui. Numãrul total al scolilor care au primit aceastã distinctie în ultimii ani este mult mai mare. “De asemenea, as dori sã mentionez un lucru, si e un aspect important, chiar ieri s-a consumat, colegii nostri premianti la “Scoala europeanã” si alte competitii europene s-au clasat din nou pe primele locuri. E un bilant cât se poate de bun, chiar as putea spune exceptional. În primele 5 locuri, în ultimii 5 ani, dacã socotim sunt 25 de premianti. Aflati cã judetul Vaslui are 10 premii, dintre care trei premii I. Meritã aplaudati”, a mai spus Gabriela Plãcintã.

Mesajul prefectului

Desi nu a fost prezent la eveniment, prefectul Eduard-Andrei Popica a transmis un mesaj cadrelor didactice prin intermediul purtãtorului de cuvânt, Cristi Lapa. “Niciun alt sentiment nu îl poate egala pe acela de admiratie si respect pentru dumneavoastrã, doamnelor învãtãtoare si domnilor învãtãtori. Sunteti privilegiati cã vã bucurati de o profesie aparte, fiind modele pentru generatii întregi. Le doresc tuturor dascãlilor multã sãnãtate, putere de muncã si realizãri profesionale pe mãsura implicãrii lor. La multi ani!”, le-a transmis dascãlilor vasluieni prefectul Eduard-Andrei POPICA, prin purtãtorul de cuvânt al institutiei.