|

Câinii comunitari din Bârlad, la „mâna” hingherilor vasluieni! (FOTO)

CONTESTATIE RESPINSÃ…Comisia de contestare a licitatiilor a respins contestatia fãcutã de Asociatia pentru Protectia Animalelor Fãrã Stãpân din Bârlad. A fost declaratã câstigãtoare Asocierea Asociatia „Sprijinã câinii” – SC Serv Vet Impex SRL – SC Serv Prodmed Impex SRL din Vaslui, iar primarul Bârladului, Dumitru Boros, va semna contractul cu Asociatia „Sprijinã Câinii” Vaslui. Pentru capturarea, transportarea, microciparea, hrãnirea, sterilizarea si eutanasierea câinilor fãrã stãpân din Bârlad, primãria va aloca 504 lei fãrã TVA / câine. În total, din bugetul local se va plãti hingherilor vasluieni 1.814.400 lei (fãrã TVA) pentru urmãtorii trei ani de concesiune. Aceasta a fost oferta câstigãtoare, singura de altfel rãmasã dupã ce firma bârlãdeanã n-a fost acceptatã.

Pe 17 mai a fost atribuit în sedinta CLM Bârlad, contractul de delegare a Serviciului public de gestionare a câinilor fãrã stãpân din Bârlad cãtre Asocierea Asociatia „Sprijinã câinii” – SC Serv Vet Impex SRL – SC Serv Prodmed Impex SRL. Pe 20 mai, Asociatia pentru Protectia Animalelor Fãrã Stãpân din Bârlad a depus contestatia la Comisia Nationalã de Solutionare a Contractelor (CNSC). Pe 10 iunie, la primãrie a sosit o adresã de la CNSC în care se precizeazã cã s-a respins contestatia fãcutã de Asociatia pentru protectia Animalelor Fãrã Stãpân din Bârlad, ca nefiind fondatã. „Se constatã cã în mod legal oferta Asociatiei pentru Protectia Animalelor Fãrã Stãpân din Bârlad a fost respinsã, asociatia neputând presta în integralitate serviciile care fac obiectul contractului de concesiune, iar SC J&J Medical Vet SRL nu a fost declaratã subcontractant sau asociat. Oferta contestatarei a fost respinsã, deci criteriul de atribuire nu i se aplicã. Câstigãtoare este Asociatia „Sprijinã câinii” – SC Serv Vet Impex SRL – SC Serv Prodmed Impex SRL.”, se precizeazã în decizia CNSC.

Bârlãdenii vor plãti 504 lei/câine capturat timp de trei ani

Conform caietului de sarcini aprobat de CLM Bârlad, plata pentru capturarea, transportarea, microciparea, hrãnirea, sterilizarea si eutanasierea câinilor fãrã stãpân, se ridicã la 504 lei fãrã TVA / câine. În total, din bugetul local se vor aloca hingherilor vasluieni 1.814.400 lei (fãrã TVA) pentru urmãtorii trei ani de concesiune. În acesti bani intrã capturarea, transportarea, consultarea, trierea si adãpostirea a cel putin 100 câini/lunar (80 lei/bucatã), microciparea (25 lei/bucatã), deparazitarea internã/externã (15 lei/bucatã), vaccinarea antirabicã (18 lei/bucatã), sterilizarea maidanezilor (100 lei/mascul si 150 lei/femelã), întretinerea si hrãnirea în adãpost a câinilor timp de 14 zile (9 lei/bucatã) si eutanasierea câinilor (90 lei/bucatã). Concesionarul vasluian trebuie: „sã-si deschidã punct de lucru în Bârlad  în termen de 30 de zile calendaristice de la semnarea contractului de concesiune, contract care va fi semnat în maxim trei zile. Apoi sã captureze, în intervalul 1 – 20 al fiecãrei luni, minim 100 de maidanezi; sã organizeze campanii trimestriale de sterilizare gratuitã a câinilor cu si fãrã stãpân, în colaborare cu alte ONG-uri (minim 150 de sterilizãri); sã furnizeze Consiliului Local Municipal informatiile solicitate si sã asigure accesul la toate informatiile necesare verificãrii si evaluãrii functionarii serviciului. Tot concesionarul e obligat sã tinã un registru special vizat de medicul veterinar, care va contine date detaliate despre maidanezii capturati (ziua capturãrii, datã si ora cazãrii  în adãpost, caracteristicile individuale ale animalului, numãrul de câini prinsi, revendicati, adoptati, eutanasiati, substantã utilizatã si numele persoanei care realizeazã eutanasierea, numãrul de microcip, data vaccinãrii antirabice, datã sterilizãrii, data predãrii cadavrelor la societãtile de incinerare etc.)”, se mai precizeazã în caietul de sarcini. Primarul municipiului Bârlad va oferi mai multe detalii la semnarea contractului cu concesionarul vasluian.