|

CAM… PIONI

FC Vaslui – Otelul 1-0

ÎN GRAFIC… Dornici de revansã, “galben-verzii” au intrat motivati sã rãzbune titlul pierdut în sezonul precedent în dauna gãlãtenilor. Si au reusit. Au fãcut o primã reprizã excelentã, iar Wesley a marcat în minutul zece, singurul gol al meciului, dupã o fazã creatã de Sânmãrtean. Vasluienii au urcat pe patru si sunt din nou în cursa pentru podium.

Nici bine nu a început si jocul a fost întrerupt de cei 350 de suporteri veniti de la Galati, care au aruncat cu torte si petarde în teren. Tehnicianul Otelului, Dorinel Munteanu a încercat sã-i linisteascã pe fani, însã acestia au fost evacuati, imediat dupã golul lui Wesley (10). Gol înscris dupã o fazã creatã de Sânmãrtean, iar Milisavljevic i-a pasat în fata portii lui Wesley, care nu l-a iertat pe Brãnet. Vasluiul a dominat si a fãcut o primã reprizã foarte bunã, Adailton (30) si Sânmãrtean (25) puteau sã majoreze diferenta, dar au fost blocati de fundasii gãlãteni. Fostul portar al Vasluiului, Brãnet a iesit în evidentã la sutul lui Sânmãrtean, dar si la lovitura de cap a lui Wesley (40). Dupã pauzã, Otelul a mai echilibrat jocul, însã Wesley putea sã încheie socotelile, în minutul 59, dar nu a reusit sã-l învingã din nou pe Brãnet. Otelul putea profita pe final de eliminarea lui Papp, dar si de oboseala “galben-verzilor”, însã Pena (71) nu a reusit sã-l învingã pe Cerniauskas, cam nesigur în meciul de asearã. Vasluiul obtine o victorie meritatã si urcã pe locul patru în clasamentul Ligii 1, cel putin pânã astãzi, dacã Steaua nu va învinge pe Dinamo în ultimul joc al rundei. În ultima etapã a turului, FC Vaslui se va deplasa la Cluj-Napoca, pentru jocul cu Universitatea.

Porumboiu: “Fotbalul a învins smecheria”

Finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu considerã cã în meciul de asearã fotbalul a învins smecheria. “A fost o victorie meritatã. Rar fotbalul învinge smecheria. Se vede cine are echipã, cine investeste si cine vrea sã facã treabã adevãratã. Rar am gresit si când am spus de arbitrul acela de tusã care are burtã mai mare decât mine. E vorba de Vidan. Ãstia sunt de perspectivã la noi. De ce nu sunt toti ca Tudor? N-am cum sã-i reprosez eliminarea lui Papp. Sânmãrtean are ranã deschisã pe picior, am intrat acum la vestiar si l-am vãzut. Ce a jucat Otelul? Una-douã, bufa în fatã. Ce mai campioanã avem!”, a declarat Adrian Porumboiu.

Munteanu: “Le-am lãsat vasluienilor prea multe spatii”

La finalul meciului de asearã, tehnicianul Otelului, Dorinel Muteanu considerã meritatã victoria Vasluiului, în conditiile în care jucãtorii sãi nu au avut atitudine si curaj. “Am avut 5 jocuri fãrã sã pierdem, dar cred cã nu meritam mai mult dupã aspectul jocului. Le-am lãsat vasluienilor prea mult sã gândeascã, prea multe spatii. La tehnicitatea lor, e o mare gresealã sã faci asta. Fãrã atitudine si fãrã curaj, nu vom face nimic în ultimele jocuri rãmase. Trebuie sã vorbesc cu echipa, e inacceptabilã aceastã atitudine. Suporterii trebuiau sã fie alãturi de echipã. Sunt dezamãgit de ceea ce au fãcut. Dar cred cã organele de ordine s-au cam grãbit când i-au scos de pe stadion”, a spus Dorinel Munteanu.