|

Campioana Vasluiului îsi aflã adversara

Liga 3

BARAJ… Viitoarea campioanã judeteanã îsi aflã adversara de la barajul de promovare în Liga a 3-a. În perioada 19-23 februarie, la sediul Federatiei de Fotbal va avea loc tragerea la sorti, unde va fi prezent si presedintele AJF Vaslui, Bogdan Gheorghitã.

În acest an barajul de promovare în Liga a 3-a se va disputa pe 16 si 23 iunie. Federalii au format sapte regiuni, fiecare cu câte sase judete în componentã, iar programul va fi stabilit prin tragere la sorti. Judetul Vaslui face parte din Regiunea Nord-Est alãturi de judetele Iasi, Bacãu, Botosani, Suceava si Neamt. „Am luat în cadrul federatiei decizia sã tragem la sorti echipele care se întâlnesc în barajul de promovare în Liga a 3-a deoarece am considerat cã asa e mai corect. Alternativa era sã stabilim dirijat perechile din baraj, ceea ce nu ni s-a pãrut în regulã, pentru cã ar fi lãsat loc la diverse suspiciuni si interpretãri. Am pãstrat varianta cu tragerea la sorti, noutatea fiind cã aceasta se va face în cadrul unor regiuni geografice, sapte la numãr, fiecare cuprinzând câte sase campioane judetene”, a declarat Rãzvan Burleanu.

Posibilii adversari

Dacã ne raportãm la clasamentele actuale, iatã care sunt posibilii adversari ai campioanei Vasluiului, în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. În acest moment pe locul 1 în Liga a 4-a Botosani se aflã Avântul Albesti, formatie care are un avans de patru puncte fatã de principalele contracandidate, Transdor Tudora si Prosport Vârful Câmpului. Pe primul loc în judetul Suceava se aflã Somuz Fãlticeni (33 puncte), urmatã de Progresul Frãtãutii Vechi (28 puncte) si Juniorul Suceava (24 puncte). CSM Ceahlãul Piatra-Neamt conduce în clasamentul Ligii 4 Neamt, având un avans de trei puncte în fata celor de la Bradu Borca, în timp ce Gauss Bacãu se aflã pe prima pozitie a podiumului în Liga a 4-a Bacãu, cu sase puncte în fata ocupantei locului secund, Viitorul Curita. Dupã prima parte a campionatului, Victoria Letcani se aflã pe primul loc în Liga a 4-a Iasi, cu un avans de 12 puncte fatã de Unirea Mircesti.