|

CÂND PLOUÃ VASLUIUL NU PIERDE

CE SEARÃ MINUNATÃ… FC Vaslui – Steaua a fost un meci care si-a respectat statul de derby. “Ros-albastrii” au deschis scorul prin Chipciu, dar vasluienii au întors rezultatul. Celeban, Sânmãrtean si Niculae au marcat golurile care au adus o victorie mare pentru trupa lui Sumudicã.

Desi Steaua a jucat mai bine în primele 60 de minute si a avut mai multe ocazii, Vasluiul a fost mai eficientã. A înscris de trei ori din cinci ocazii si a obtinut trei puncte mari în economia clasamentului. Laurentiu Reghecampf a pierdut din nou la Vaslui pe mâna portarului, Stanca contribuind la douã din cele trei goluri ale “galben-verzilor”. Reghecampf si-a dorit sã înscrie repede, iar asta s-a vãzut si pe teren, stelistii controlând primele 20 de minute ale partidei. Prima ocazie a apãrut în minutul sase, când Coman a salvat Vasluiul, dupã o torpilã lui Tãnase. Si Rusescu (17) putea înscrie, însã acelasi Coman a respins providential în corner. “Ros-albastrii” au început bine partida, dar dupã 20 de minute, Sânmãrtean si compania reusesc sã echilibreze jocul, însã fãrã a-si crea ocazii importante de gol. Cei care rateazã sunt tot oaspetii, Rusescu (36) îl încearcã pe Coman, dar portarul Vasluiului este din nou la post. Dupã pauzã, Sumudicã a mutat inspirat si i-a introdus în teren pe Stanciu si Sburlea, în locul lui Varga si Caue. “Galben-verzii” au început în ofensivã, dar cei care au înscris au fost stelistii, prin Chipciu (51), care l-a învins pe Coman cu un sut puternic. Reactia vasluienilor nu s-a lãsat asteptatã si dupã ratarea lui Pintilii (57), Celeban a marcat cu capul din corner, dupã centrarea perfectã a lui Sânmãrtean. Golul de 1-1 a trezit Vasluiul, care a pus stãpânire pe joc. N’Doye putea fi eroul, dar sutul sãu de la 30 de metri a lovit vinclul portii lui Stanca. “Galben-verzii” au dominat, iar golul a venit în minutul 83, când Stanca a iesit gresit la sutul lui Sânmãrtean. Pe final, Niculae, care a fãcut o partidã foarte bunã a dat lovitura cu un sut la coltul lung. FC Vaslui învinge Steaua si se apropie la douã puncte de gruparea “ros-albastrã”.

Porumboiu: “Nu am avut gânduri negre cu Sumudicã”

Vasluiul a întors rezultatul si a obtinut o victorie foarte importantã. Finantatorul “galben-verzilor”, Adrian Porumboiu s-a declarat bucuros de cele trei puncte obtinute, dar si de evolutia jucãtorilor sãi. “Momentul psihologic a fost ratarea lui Chipciu, am avut un Dani Coman într-o formã exceptionalã, ei nu au avut un portar la fel de inspirat. Sânmãrtean a fost excelent, a jucat bine în spatele vârfurilor. Sunt trei punte foarte importante, ne-am apropiat de ei pentru cã nu o sã-i mai batã multi pe Steaua, fi-ti convinsi de asta. Nu am avut gânduri rele cu Sumudicã, dar nu existã antrenor în lume asta care sã nu fie schimbat dacã nu are rezultate. Lui i-am zis sã vorbeascã mai putin”, a declarat Adrian Porumboiu.

Sumudicã: “Dumnezeu s-a întors cu fata la mine”

Victoria înregistratã de echipa lui Marius Sumudicã în partida contra Stelei îi dã credit tehnicianului vasluian pentru etapele urmãtoare. La finalul partidei, Sumudicã s-a arãtat extrem de multumit de prestatia jucãtorilor sãi: “Am întâlnit un adversar foarte puternic iar pentru asta bãietii mei meritã felicitati, îi felicit pentru efortul depus pe un teren asa de greu. În trei zile au reusit sã-si revinã psihic si fizic. Vasluiul astãzi a fost echipa mai proaspãtã, echipa care a meritat aceastã victorie. Chiar dacã multi îmi cântau prohodul în seara asta, uite cã nu am pierdut si nu am plecat. Este o searã frumoasã pe care le-o dedic tuturor celor care sunt bucurosi cã am obtinut un rezultat bun în fata Stelei. Datoritã victoriei obtinute, am credit pentru etapa urmãtoare. Pot sã spun cã Dumnezeu s-a întors cu fata spre mine si spre echipa mea deoarece am reusit sã câstigãm”, a declarat Marius Sumudicã. Tehncianul vasluian a tinut sã-l felicite pe Dãnut Coman pentru prestatia excelentã pe care a avut-o în partida de asearã: “Dani a fãcut un meci extraordinar. Stiam cã este un portar bun, iar astãzi si-a fãcut datoria, a demonstrat cã este un jucãtor bun si pentru asta am mare încredere în el”, a încheiat Marius Sumudicã