|

Candidatul PNL la europarlamentare, Simona Polak: “Oamenii din Voinesti vor sã munceascã” (foto)

Filiala Teritorialã a Partidului National Liberal Vaslui organizeazã zilnic, în judetul Vaslui, întâlniri cu cetãtenii, pentru constientizarea dreptului de a fi informati cu privire la provocãrile si problemele din cadrul comunitãtii europene din care fac parte. Acestia au dreptul de a sti ce se va întâmpla cu economia tãrii, cu industria, cu agricultura, cu toti cetãtenii români aflati în tãrile Uniunii Europene, în încercarea de a avea un venit pe care sã-l împartã cu familiile lãsate acasã, ce anume se va întâmpla cu Uniunea Europeanã la a cãrei granitã suntem.

În acest context, întâlnirile au o dublã semnificatie: prezentarea importantei alegerilor europarlamentare din data de 25 mai si posibilitatea creãrii unui dialog deschis cu cetãtenii prezenti pentru a le oferi sansa de a puncta principalele probleme cu care se confruntã. “Noi avem, înainte de toate, un program, un program concret care se numeste Prosperitate Natiune Libertate si unde sunt, punct cu punct, concentrat, dar precis expuse pozitiile si rãspunsurile pe care candidatii Partidului National Liberal le vor da marilor întrebãri ale Europei dacã vor primi votul cetãtenilor. Le transmitem acestora cã avem nevoie în continuare de sustinere masivã de fonduri pentru agriculturã, de fonduri pentru dezvoltare regionalã, de fonduri care sã meargã direct sau indirect la dezvoltarea satului românesc, iar pentru aceasta, Partidul National Liberal are cea mai bunã echipã de candidati care sã ne reprezinte cu demnitate în Europa”, a spus, ieri, deputatul Florin Ciurariu, presedintele Organizatiei Judetene a Partidului National Liberal Vaslui, aflat în campanie la Todiresti, alãturi de candidatul Simona Polak si vicepresedintele CJ, Corneliu Bichinet. Simona Polak a mers si la Voinesti, într-un sat de oameni necãjiti, unde a discutat despre necazurile lor. “În comuna Voinesti, oamenii nu au locuri de muncã si trãiesc din ajutoare sociale. Au foarte multi copii si au dorinta de a face ceva pentru viitorul lor”, a spus candidatul PNL. Acesta s-a deplasat si în satul Huc, din comuna Todiresti, unde s-a întâlnit cu 200 de sãteni, dar si cu conducerea primãriei.

“Facem apel la alegãtori, sã participe la alegeri, pe 25 mai”

De-a lungul acestei campanii europarlamentare, Partidul National Liberal, din respect fatã de alegãtori, a propus o listã de candidati pe care se aflã oameni care deja au performat în Parlamentul European, dar si un program detaliat pe teme europene- Manifestul PNL pentru Parlamentul European, corelat cu programul Economia liberalã – Prin noi însine. “Pentru noi, liberalii, campania electoralã a reprezentat un mijloc de comunicare directã cu cetãteanul, discutând concret pe marginea a ceea ce reprezintã aceste alegeri, fãrã a ne arunca în contraziceri sau diferite dezbateri în afara acestei teme cu celelalte partide politice. Iatã de ce nu pot trece cu vederea faptul cã membrii Partidului Democrat Liberal au o singurã problemã, PNL Vaslui. Acestia sunt cei mai putin în mãsurã sã abordeze aspecte ce definesc adevãrata dreaptã a României, în contextul în care multi dintre ei s-au mutat de la Internationala Socialistã la PPE. Reprezentantii de frunte ai Partidului Democrat Liberal Vaslui, alãturi de candidatul acestora pentru alegerile europarlamentare, sunt traseisti politici. Din pãcate societatea româneascã îi acceptã pe acesti traseisti politici si nu constientizeazã cã singurul scop al acestora îl reprezintã pofta de putere. Doar Partidul National Liberal îsi asumã elementele definitorii unui partid de dreapta, si anume: respectul pentru drepturile tuturor cetãtenilor, respectul pentru libertatea, proprietatea si munca acestora, curajul pentru valorificarea traditiilor si aplicarea de proiecte noi pentru tarã, asigurarea de locuri de muncã si nu populism. Partidul National Liberal este singurul partid care poate sã facã o opozitie eficientã Partidului Social Democrat. De aceea facem un apel la adresa tuturor cetãtenilor sã participe la votul din 25 mai pentru alegerile la Parlamentul European si sã îsi foloseascã votul în mod rational si util. Pentru noi, românii, dreptul de a ne exprima liber este unul obtinut dupã foarte multe sacrificii si avem obligatia de a-l folosi cu rãspundere. Iatã de ce avem cu totii responsabilitatea de a ne canaliza nemultumirea fatã de anumite practici politice spre sustinerea unor alternative” – deputat Florin Ciurariu, presedintele Organizatiei Judetene a Partidului National Liberal Vaslui.