spot_imgspot_img
10.4 C
Vaslui
28-mart.-2024

Cantonamente la Floresti si Todiresti pentru Vaslui

- Advertisement -

Lotul lãrgit al Viitorului Vaslui la finalul editiei de campionat 1971-1972. De la stânga la dreapta, sus: Ion Stefãnescu (antrenor principal), Albu, Anghelutã, Vasiliu, Mãrgãrit, Grigoras II, Ursulescu, Frunzã, Dutu, Petraru, Tonea, Grigore, Dãniciuc, Tiron, Mitea, Grigoras, I, Constantin, Stelicã Constantin, Adrian Porumboiu.

File de poveste ale fotbalului vasluian de odinioarã

Episodul III: Pregãtirile pentru sezonul Diviziei B ale Viitorului Vaslui

ÎN ASTEPTARE…Era vara anului 1973 iar zvonul potrivit cãruia si echipele clasate pe locul II în campionatul Diviziei C ar urma sã promoveze direct în esalonul secund ajunsese si la Vaslui.

Lovitã de probleme financiare, echipa fanion a judetului nici nu se gândea la cantomantente montane, pregãtindu-se în localitate pentru o eventualã participare în Divizia B. Confirmarea oficialã a venit printr-un comunicat remis de conducerea Federatiei Române de Fotbal: „În urma modificãrii sistemului competitional intern la fotbal, din toamna anului 1973 numãrul de echipe din Divizia A a fost mãrit de la 16 la 18 echipe, campionatul Diviziei B va cuprinde trei serii cu câte 18 echipe iar Divizia C -12 serii cu câte 16 echipe.” Trecerea la noul sistem competitional urma sã se facã fãrã retrogradãri la toate cele trei nivele ale diviziilor nationale de fotbal iar faptul cã nu se mai disputa barajul fãcea ca Viitorul Vaslui sã promoveze direct în Divizia B. Era vestea pe care toti fanii sportului rege din judet o asteptau, desi echipa lor trecea prin grave probleme financiare. Cu toate astea, conducerea admnistrativã a clubului a dat ceva semne pe piata transferurilor, iar la echipã au fost adusi câtiva jucãtori cu care Viitorul sã facã fatã rigorilor Diviziei B. Dintre acestia îi amintim pe Arghisan (Avântul Frasin), Andrioaie, Coco, Croitoru, Romilã toti de la Politehnica Iasi, Vlad (Steagul Rosu Brasov), Constantin II (Progresul Brãila), Chius (Rulmentul Bârlad) si Grigorescu (CSM Suceava).Acestia s-au alãturat lotului deja sudat, format din Grigoras, Ursulescu, Tiron, Anghelutã, Petraru, Bruchental, Grigore, Costãchescu, Stefan Constantin si Albu. Multumitã de performanta obtinutã la cârma echipei, conducerea administrativã merge si în sezonul 1973-1974, primul de Divizia B, pe mâna antrenorului Ion Stefãnescu. Dupã câteva zile de vacantã, lotul reunit numãrã 22 de jucãtori, dintre care 11 nou-veniti la echipã. Pentru a mai închega jocul, conducerea administrativã face un efort financiar si stabileste douã cantonamente pentru Viitorul, unul la Floresti, lângã Oprisita si celãlalt la Todiresti. În încercarea de a stabili primul 11, Stefãnescu combinã pregãtirea fizicã a echipei cu sustinerea mai multor meciuri amicale, atât cu echipe din esaloanele inferioare (Viitorul Vaslui- Rulmentul Bârlad, 5-1), cât si cu formatii mult mai bine cotate (Viitorul Vaslui – Unirea Iasi, 2-0- la echipa adversã au evoluat Mihãilã, Lupea, Moldoveanu, jucãtori de Divizia A). Repartizat în seria I a Diviziei B, Vasluiul urma sã aibã ca adversare urmãtoarele formatii: Gloria Buzãu, CSM Suceava, Metalul Plopeni, Stiinta Bacãu, Progresul Brãila, Delta Tulcea, FC Galati, CSU Galati, Construcotrul Galati, Ceahlãul Piatra Neamt, Caraimanul Busteni, CFR Pascani, Celuloza Cãlãrasi , Petrolul Moinesti, Otelul Galati , Victoria Roman si Metalul Mija. Cum s-au descurcat vasluienii la primul sezon în Divizia B, dar si care au fost primele meciuri internationale ale Viitorului, în editiile urmãtoare ale ziarului nostru.

Viitorul Vaslui se pregãteste pe stadionul Municipal pentru debutul în Divizia B
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.