|

Carburantul din judetul Vaslui are printre cele mai mici preturi din tarã

CLASAMENT…  Judetul Vaslui stã destul de bine în privinta pretului cu care se vinde carburantul. Potrivit unor date furnizate de Consiliul Concurentei, la data de 21 octombrie a.c., cel mai scump carburant se vindea în judetul Constanta, cu o medie de 5,71 lei/litru, iar la polul opus se afla judetul Bacãu, unde un litru de carburant s-a vândut cu 5,39 lei/litru.

Benzinãriile din Bacãu, Târgoviste, Focsani si Cãlãrasi sunt cele mai ieftine din România, potrivit unor date furnizate de Cosiliul Concurentei. La realizarea clasamentului s-a luat în calcul pretul litrului de benzinã standard (cifra octanicã 95). Vasluiul se încadreazã la mijlocul clasamentului, în vreme ce în vestul tãrii se pot observa preturi usor peste medie.

Bacãu si Constanta, polurile clasamentului

Conform aceleiasi surse, la începutul acestei sãptãmâni, cel mai mic pret la benzina din România era de 5,39 lei/litru, cotatie întâlnitã la benzinãrii Lukoil, Petrom si Socar din Bacãu, Târgoviste, Focsani si Cãlãrasi. La polul opus, cea mai scumpã benzina din tarã era vândutã în douã unitãti OMV si Rompetrol din Constanta: 5,71 lei/litru. În Capitalã, o benzinãrie Lukoil de pe Soseaua Alexandriei avea cel mai bun pret (5,44 lei/litru). De cealaltã parte, titlul de “cea mai scumpã benzinãrie din oras“ era împãrtit de o benzinãrie Petrom din cartierul Drumul Taberei si o benzinãrie Lukoil din Berceni, ambele având un pret de 5,51 lei/litru.

Benzina din Vaslui, nici prea scumpã, dar nici ieftinã

Cel mai ieftin carburant cu care vasluienii si-au alimentat, luni, autoturismele a putut fi cumpãrat de la Lukoil, unde un litru de benzinã a costat 5,40 lei/litru. Cel mai mare pret l-a avut benzinãria OMV, unde un litru de benzinã s-a vândut cu 5,55 lei/litru. Preturile carburantilor în benzinãrii diferã de la o statie la alta, chiar si atunci când ele opereazã sub acelasi brand, întrucat acestea sunt stabilite individual de administratorul fiecãrei unitãti. Datele furnizate de Consiliul Concurentei mai aratã cã soferii cei mai interesati de compararea preturilor la benzinã sunt cei care cãlãtoresc peste 10.000 de kilometri pe an, importanta diferentelor de pret scãzând proportional cu numãrul de kilometri parcursi în fiecare an.