|

Carnea de pui injectată cu HORMONI, pericol pentru sănătate. Atenţie ce cumpăraţi

Specialiştii avertizează să fim atenţi atunci când cumpărăm carne de pui din comerţ, deoarece există riscul ca aceasta să fie injectată cu hormoni. Potrivit unor studii, carnea de pui injectată reprezintă un pericol pentru sănătate.Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Centrul de Sănătate Johns Hopkins, peste 70% din mostrele de carne de pui analizate aveau niveluri de arsenic ridicate. Multe sortimente de cereale pentru hrănirea păsărilor au printre ingrediente acest metal greu, despre care se spune că ar avea rol de împiedicare a apariţiei infecţiilor la pui, de a accelera creşterea acestora şi de a conferi o culoare plăcută cărnii.

Realitatea este însă cu totul alta. Atunci când este gătită la temperaturi mari, nivelul de arsenic din carnea de pui creşte îngrijorător de mult. Studiile au demonstrat că nivelurile ridicate de arsenic cresc riscul de cancer de vezică urinară, de plămâni şi de piele.

Carnea de pui poate fi contaminată cu bacterii periculoase

Puii de crescătorie sunt crescuţi la nivel industrial, înghesuiţi în cuşti minuscule şi îndopaţi cu hrană concentrată. În urma unui studiu realizat în anul 2010, s-au descoperit în astfel de cuşti bacterii foarte periculoase, între care şi stafilococul auriu, rezistent la antibiotice.

De asemenea, carcasele de pui dacă sunt infectate cu materii fecale pot transmite bacteria Salmonella sau chiar E.coli, o bacterie care poate produce infecţi urinare, enterocolite, dar şi complicaţii care ne pot pune viaţa în pericol…………….https://www.romaniatv.net/carnea-de-pui-injectata-cu-hormoni-pericol-pentru-sanatate-atentie-ce-cumparati_509855.html