|

Casã incendiatã de un nebun, a doua oarã în sase luni!

INCREDIBIL Un bãrbat de 57 de ani, din Bârlad, de pe strada Vrancei, din cartierul Podeni, si-a incendiat pentru a doua oarã în ultimele sase luni propria locuintã. Bãrbatul, care suferã de afectiuni psihice, a fost salvat din flãcãri de pompieri, luat de politistii bârlãdeni si dus la sectia de politie din Bârlad la audieri. Incendiul declansat de acesta s-a propagat la încã o casã învecinatã, a surorii sale, cãreia i-a fost afectat acoperisul si bunurile din douã camere, degradate de la apa folositã de pompieri sã stingã incendiul. Paguba se ridicã la peste 20 000 de lei, pompierii salvând casa surorii incendiatorului si pe a lui, precum si bunuri de peste 200 000 de lei.

Incendiul a avut loc în jurul orelor 18.30, iar la fata locului s-au deplasat douã autospeciale de stins incendiul cu apã si spumã, cu 10 subofiteri, doi politisti, un jandarm, o masinã a SAJ Vaslui – substatia Bârlad, precum si col. Cristi Lãcãtusu, comandantul Detasamentului de Pompieri Bârlad. La fata locului pompierii au gãsit o camerã (unde locuia proprietarul) incendiatã si în flãcãri, iar proprietarul era în casã, pe pat, asteptând sã ia foc. A fost scos pe sus de pompieri din casa în flãcãri si predat politistilor care l-au dus la sediul Politiei Bârlad pentru audieri. Incendiul a fost lichidat în aproximativ 70 de minute pentru cã s-a propagat si la casa lipitã de cea incendiatã de bãrbatul de 57 de ani, casã care, spun vecinii, apartine surorii sale.

„Au ars 8 mp de acopris pe structurã din lemn cu acoperis din tablã cutatã, un geam, o usã, mai multe textile din încãperea unde a fost generat incendiul. Omul a fost scos de pompieri afarã din camera în flãcãri, fiind salvat si predat politistilor. Incendiul s-a extins si la casa alipitã de cea incendiatã unde au ars 10 mp de acoperis pe structurã din lemn cu acoperis de tablã cutatã, iar din cauza apei folositã la stingerea incendiului, au fost degradate bunurile din douã camere: mobilier, parchet, pat, masã, scaune. Cauza incendiului a fost actiune intentionatã”, a precizat cpt. Petru Iftenie, purtãtorul de cuvânt al ISJU Vaslui. „În cauzã s-a deschis un dosar penal pentru distrugere, iar un bãrbat de 57 de ani, proprietarul locuintei care si-a incendiat bunul, a fost dus de politistii bârlãdeni la audieri”, a precizat subinspectorul de politie Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui

Vã reamintim cã aceeasi casã a fost incendiatã si anul trecut, în luna august. Clãdirile de pe aceastã stradã sunt foarte apropiate între ele, iar din acest motiv oamenii s-au revoltat cã au fost la un pas sã rãmânã fãrã bruma de avere. Rudele bãrbatului care si-a incendiat casa au sãrit, atunci, în varã, la bãtaie la vecinii care au avut îndrãzneala sã le reproseze cã s-au sãturat de atâtea scandaluri si cã au fost la un pas sã rãmânã fãrã case. Scandalul risca sã degenereze, rudele incendiatorului atacând cu vorbe grele pe oricine: pompieri, ziaristi, vecini! În ambele incendii, cea mai afectatã casã a fost cea a proprietarului, care si-a incendiat singur proprietatea.