|

Casanova de la frontierã, etern amorezat de politiste !

SEX GATE

IUBÃRET…Politistul Iulian Antohe, mare lider de sindicat, si-a hãrtuit sexual colegele, dar abuzurile sale au fost musamalizate, cel mai probabil, cu ajutorul superiorilor.

REVOLTÃTOR…Dupã episodul de la Bucuresti cu pedofilul din politie, iatã cã si la Husi izbucneste un scandal având aceleasi premize. Iatã un caz din 2012 peste care s-a pus batista pe tambal si care a generat în timp mari pobleme. Liderul de sindicat Iulian Antohe a fost acuzat, în urmã cu sase ani, cã a agresat sexual o colegã. Rezultatul a fost oarecum previzibil. Politista a fost mutatã disciplinar, iar liderul de sindicat si-a consolidat pozitia. Singurele urmãri ale episodului au fost zgârieturile de pe fatã, lãsate de politista hãrtuitã. Individul amorezat a fost nevoit sã vinã la muncã cu ochelari de soare. Cazul ar fi fost stins repede, dupã ce femeia, brusc, ar fi refuzat sã depunã plângere penalã împotriva politistului Iulian Antohe, în prezent presedinte al sindicatului politistilor de frontierã vasluieni. Mai mult decât atât, în acelasi an, aceasta ar fi fost mutatã la Politia de Frontierã din Brãila. Pentru cotidianul Vremea Nouã, ieri, reprezentantii ITPF Iasi au precizat cã, în acest caz, s-au fãcut verificãri, dar “nu au rezultat probe privind aspectele semnalate. Agenta a declarat cã nu vrea sã facã plângere împotriva ofiterului”. Surse din cadrul Politiei de frontierã sustin cã mai multe politiste de frontierã ar fi acuzat faptul cã au primit avansuri din partea aceluiasi lider de sindicat. Dar nu au mai vrut sã facã raport sau sã îl reclame pe politistul iubãret, de fricã sã nu fie mutate cu serviciul în alt judet. De bun-simt ar fi fost ca politistul incriminat sã pãrseascã mãcar pozitia de lider de sindicat. Suntem curiosi, seful sãu direct ce calificative i-a dat pentru comportamentul sãu?

Din datele furnizate pentru “Vremea Nouã” de cãtre Denis Lazãr, purtãtoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontierã Iasi, situatia prezentatã în presa centralã a existat. În 2012, o agentã de politie din cadrul Politiei de Frontierã Vaslui a prezentat un raport personal, prin care aducea la cunostinta sefilor faptul cã ofiterul în cauzã o hãrtuieste sexual. “Imediat, o echipã din cadrul Serviciului Control al IGPF s-a deplasat la STPF Vaslui, pentru efectuarea de verificãri cu privire la aspectele semnalate. Pe timpul cercetãrilor, agentul în cauzã a precizat, în scris, cã nu doreste sã formuleze plângere penalã împotriva ofiterului”, a precizat Denis Lazãr, purtãtor de cuvânt.

“Nu întotdeauna cine reclamã primul are si dreptate”

Agenta care si-a acuzat colegul de hãrtuire a plecat destul de repede, dupã incident, din Politia de Frontierã Vaslui, rãmânând în sistem, dar la Brãila. Despre cauzele mutãrii, dar si eventuala legãturã a acesteia cu raportul în care îl acuza pe ofiter de comportament neadecvat, reprezentantii ITPF Vaslui sustin cã agenta de politie s-a transferat conform statului politistului, iar detalii despre motive nu pot fi furnizate, legea prevãzând clar cã acestea fac exceptie de la datele considerate de interes public, conform legii. Colegii celor doi sustin acum cã lucrurile au stat asa cum prezintã în mod oficial situatia ITPF Iasi. “Nu întotdeauna cine reclamã primul are si dreptate”, spun acestia, cu subînteles.