|

Casanova din Ivãnesti crede cã fiul sãu este nevinovat: „sã-l lase acasã, cã-i pune absent la scoalã”

REVOLTÃTOR… Posturile tv pentru adulti fac ravagii, mai ales în rândul populatiei din mediul rural, care, mai nou, pare sã aibã acces nelimitat la filme xxx. O problemã cunoscutã de autoritãtile statului, însã prea putin discutatã si deloc solutionatã. În ultimii ani, cazurile de violuri au explodat în judetul nostru, multi dintre protagonisti fiind minori. Un astfel de incident s-a petrecut sâmbãtã, în comuna Ivãnesti, acolo unde un bãiat în vârstã de 13 ani si-a violat sora cu opt ani mai micã. Potrivit tatãlui minorilor, acestia se uitau la televizor în momentul comiterii faptei. „Eu eram afarã, prin spatele casei, când sotia a strigat la mine sã vin în casã, cã Mihai si-a bãtut joc de sora lui mai micã. Erau în camera în care era si televizorul si se uitau la un film. Nu cred cã a violat-o, chiar dacã bãiatul ãsta mi-a mai fãcut probleme. El acum e dus într-un cãmin pentru copii, dar dacã cei de la Protectia Copilului mi-ar da un document la mânã eu si azi l-as aduce acasã ca sã meargã la scoalã sã nu facã absente”, ne-a declarat Milutã F., tatãl bãiatului. Bãrbatul, în vârstã de 77 de ani, are patru copii cu actuala lui sotie, cel mai mic, în vârstã de un an si câteva luni. Acesta mai are patru copii, din prima cãsãtorie, care i-au dãruit 10 nepoti si patru strãnepoti. Astfel, s-a ajuns ca Milutã F. sã aibã strãnepoti mai mari decât cel mai mic copil pe care îl are cu actuala sotie, o situatie demnã de Cartea Recordurilor.

Bãtrânul spune cã n-ar avea nimic împotrivã ca ceilalti copii care i-au rãmas acasã dupã violul de sâmbãtã seara sã fie luati de stat. „Din partea mea, dacã statul are unde sã-i tinã, sã-i ia. Dar nu cred cã vor pleca de aici pentru cã sunt foarte atasati de noi, iar maicã-sa nu vrea nici în ruptul capului sã-i dea. Tinem la toti, cã-s copiii nostri, inclusiv la cel mare despre care se spune cã a fãcut ce-a fãcut. Eu nu cred cã si-a violat sora, chiar dacã el mi-a mai fãcut probleme. El nu era asa obraznic pânã nu s-a înhãitat cu alti bãieti mai mari. Este unul Marian, care are porecla Chisãlitã. De la ãsta pornesc toate relele”, ne-a spus Milutã F.

„Nu stiu ce a avut în cap, poate a fost putin bãut”

În ciuda necazurilor pe care i le-a fãcut, bãrbatul îsi asteaptã bãiatul cel mare acasã, pentru cã trebuie sã meargã la scoalã. „Eu pe bãiatul ãsta l-as lua înapoi. Mai am o camerã în spate, unde l-as tine dacã s-ar întoarce acasã. Mã ajutã la muncã, s-a mai dus si pe la oameni la desfãcat porumb, la cules la vie. Nu stiu ce a avut în cap atunci. Ar fi fost bãut putin. Am mai avut probleme cu el, dar eu nu-l vãd în stare sã fi fãcut asa ceva. Fata a fost duminicã la control medical. Dacã fãcea prostii îmi ziceau de la Vaslui, dar politistii nu mi-au zis nimic. Dacã îmi vor da la mânã un document, eu pânã disearã îl aduc înapoi acasã, ca mâine sã se ducã la scoalã. Eu asta vreau, ca el sã învete carte, sã se aleagã ceva de capul lui”, mai declarã Milutã F, care oricând ar putea fi un subiect pentru Cartea Recordurilor. Acesta mai are patru copii din primã cãsãtorie, care în prezent locuiesc în judetele Caras-Severin si Timis. De pe urma lor, bãtrânul s-a ales cu 10 nepoti si patru strãnepoti, ultimii fiind mai mari decât cel mai mic copil pe care îl are cu actuala sotie. „Am lucrat 23 de ani în minã, la Anina. Copiii mei mai mari au rãmas acolo, prin zona aia. Astia pe care îi am cu actuala femeie sunt a doua generatie. Mai am trei fete, un bãiat, zece nepoti si patru strãnepoti. Doi dintre copii sunt în judetul Caras Severin si doi sunt în judetul Timis. Îi iubesc pe toti la fel. Chiar anul trecut am fost în vizitã la ei” a mai spus bãrbatul. Bãiatul acestuia în vârstã de 13 ani, care a comis violul, va fi cazat pentru o perioadã într-un centru pentru minori, iar surorile lui vor rãmâne în familie, dupã ce angajatii DGASPC au constatat, în urma unui control efectuat ieri, cã minorele sunt atasate si bine îngrijite de pãrintii lor.