spot_imgspot_img
7.4 C
Vaslui
19-apr.-2024

Câstigãtorii Concursului “Treptele devenirii noastre”. Marele Premiu revine scriitorului Petrus Andrei

- Advertisement -

PREMIANTII… Scriitorul Petrus Andrei este câstigãtorul Marelui Premiu al Concursului de creatie literarã “Treptele devenirii noastre”, organizat în luna octombrie de Biblioteca Judeteanã “Nicolae Milescu Spãtarul”. Creatiile care i-au adus acest premiu sunt poezii închinate Centenarului Marii Uniri, poezii despre tarã, limbã si popor. Concursul s-a desfãsurat pe douã categorii – tineri si adulti, iar câstigãtorii au fost rãsplãtiti cu premii în bani: premiul I – 1000 de lei, premiul II – 750 de lei, premiul III – 500 de lei, trei mentiuni – 300 de lei fiecare.

La categoria tineri/elevi (14-18 ani), au câstigat Lungu Mihai-Adelin din Bacãu – Premiul I, Martin Fabian-Ionut din Cluj – Premiul II, Oprita Claudiu Alexandru din Arad – Premiul III, Stanciu Diana-Maria din Deva, Nica Bujor Alexandra din Iasi si Stan Maria-Alexandra din Târgu-Jiu – mentiuni. La cealaltã categorie, adulti (Â18 ani), clasamentul aratã astfel: Cretu Romeo Florentin din Vaslui – Premiul I, Grior Petru din Cernãuti – Premiul II, Pocovnicu Florentina Larisa din Iasi – Premiul III, iar Cozan Dorin din Iasi, Miron Mãdãlina-Andreea din Comãnesti si Muler Paula-Renata din Iasi – mentiuni.

“Au reusit sã vizualizeze acele trepte simbolice ale devenirii neamului românesc”

Toate creatiile câstigãtoare au fost adunate într-o Antologie care poartã numele concursului. “Sub genericul “Treptele devenirii noastre” a fost organizatã prima editie a acestui concurs de creatie literarã de cãtre Biblioteca Judeteanã “Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui. Cu toate cã editiile inaugurale se confruntã întotdeauna cu probleme specifice (principala fiind chiar aceea de a face cunoscut concursul în cât mai multe locuri si în conditii optime de timp), organizatorii au avut bucuria legitimã de a primi numeroase productii literare, din tarã, din Republica Moldova si din Ucraina, tinerii creatori fiind atrasi, în primul rând, de generoasa si nobila titulaturã sub care se prezenta competitia. Imaginatia lor, de tineri creatori, a fost aceea care i-a animat, ei reusind sã vizualizeze, benefic, acele trepte simbolice ale devenirii neamului românesc, transformându-le în creatii în prozã sau în versuri, în care se simte vibratia unor suflete pure si entuziaste. Conform protocolului, participantii au fost împãrtiti în douã categorii de vârstã; cu toate acestea, valoarea unor texte literare nu a tinut cont de vârsta biologicã a competitorilor, membrii juriului având bucuria de a descoperi veritabili creatori, asa cum se vede din productiile declarate câstigãtoare, aflat în rândul acelor foarte tineri, cât si în rândul celor înscrisi la categoria adulti. Însumarea textelor declarate câstigãtoare a condus la alcãtuirea volumului de fatã. Iar laureatii devin, astfel, participanti constienti, cu simturi ardente si nobile, într-un proces pe care îl dorim nesfârsit, de urcare a treptelor devenirii noastre>>“, scrie profesorul Constantin Dram în prefata cãrtii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.