|

CÂT NE COSTÃ JANDARMII LA PUNGESTI?

Plãtim miliarde pentru oameni angajati sã ne batã!

ANGAJATI SÃ BATÃ Sute de români care bat câteva sute de români, ultimii fiind oameni necãjiti, care se luptã pentru terenul lor. Este drama oamenilor din Pungesti, începând de luni încoace, când comuna lor a fost, la propriu, invadatã de sute de jandarmi, care în puterea noptii au lovit copii, tineri sau bãtrâni, femei cu icoane în mâini. Oamenii din Pungesti nu vor gaze de sist, în timp ce jandarmi din toatã tara sunt trimisi sã oblige tãranii sã înghitã toate mizeriile de Chevron. Luni si marti, în zonã au fost peste 500 de jandarmi, adusi de la Ploiesti, Bacãu, Buzãu, Vaslui… Nimeni nu stie cu exactitate de unde a venit o adevãratã armatã de jandarmi, pentru cã oriunde au fost cazati în Vaslui au refuzat sã spunã din ce zonã provin.

Un jandarm de rând, pe treapta cea mai de jos a Jandarmeriei, ia în jur de 1.800 de lei lunar, ca salariu.. Ce înseamnã asta? Cã un subofiter trimis la Pungesti dintr-un colt de tarã, pentru a lovi copii si femei cu icoane în mâini ne costã, în medie, în jur de 50 de lei pe zi, drepturi salariale, plus alte 23 de lei diurnã. La aceastã sumã se adaugã costurile cazãrii în Vaslui, plus masa care li se aduce, zi de zi, pe “câmpul de bãtaie” de la Pungesti. Asta, ca sã nu mai spunem de miile de lei pe zi care se cheltuie pentru transportul jandarmilor, în acele masini mamut, care consumã 40-50 de kilograme de motorinã la 100 de kilometri. Unele estimãri ale actiunilor Jandarmeriei în zona Pungesti, de luni încoace, aratã cã pânã acum s-au cheltuit în jur de 100.000 de euro pentru salarii si alte cheltuieli, desi suma ar putea sã fie de douã-trei ori mai mare. Numai în Vaslui sunt cazati în jur de 100 de jandarmi, la internate sau Directia de Tabere, pe locuri care costã 25-30 de lei patul pe zi, ceea ce înseamnã alte câteva mii de lei la cazare.

Seful Jandarmilor de la Vaslui – 51 milioane lei vechi salariu!

Paul Smântânã primeste lunar în jur de 5.100 de lei, mai precis 5.135 lei, fiind pe locul 21 între sefii de Inspectorate din tarã. Cel mai mic salariu, la nivel de sefi de Inspectorate de Jandarmi, îl primeste inspectorul sef al jandarmeriei din Harghita. Este vorba despre maiorul Dan Iamandi, care primeste, în medie, 2.887 lei pe lunã. Acesta este singurul jandarm sef care este plãtit cu mai putin de 4.000 de lei. La polul opus, cel mai “barosan” salariu este încasat de Marian Ureche, inspectorul sef al Jandarmeriei din Constanta. Veniturile sale salariale corespund sumei de 7.103 lei pe lunã. Dupã jandarmul sef din Constanta urmeazã cel din Dolj. Constantin Florea, inspectorul sef al Jandarmeriei doljene, are un salariu lunar de 6.501 lei.