|

Ce zic politicienii despre întoarcerea lui Băsescu

• democrat-liberalii au salutat decizia judecătorilor de la CCR • senatorul Toader Mocanu este de părere că USL ar trebui să achite contravaloarea cheltuielilor cu organizarea referendumului • deputatul Ioan Munteanu spune că este un pic dezamăgit, pentru că astepta un alt deznodămînt •

Decizia de ieri a Curtii Constitutionale, prin care referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Băsescu a fost invalidat, a stîrnit reactii diverse în rîndul politicienilor nemteni. Cum era de asteptat, democrat-liberalii au apreciat decizia Curtii, spunînd că ea este mai mult decît normală, în timp ce politicenii USL s-au arătat dezamăgiti că Traian Băsescu va reveni la Cotroceni. Senatorul PDL Toader Mocanu este de părere că cei de la USL ar trebui să achite contravaloarea cheltuielilor prilejuite de organizarea referendumului. „Mă asteptam la această decizie din partea Curtii Constitutionale, văzînd lucrurile cu realism. Pe de altă parte, nu pot spune că nu am avut emotii legate de amînarea verdictului. Acum, că referendumul a fost invalidat, ar trebui să le fie rusine parlamentarilor USL pentru că au început un demers fără sfîrsit si foarte păgubos. Ar trebui să dea banii lor pentru a acoperi toate cheltuielile legate de referendum. Personal mă bucur că în România începe să se termine criza economică. De acum Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, iar Crin Antonescu va avea de dat socoteală în fata penelistilor lui. Iar despre USL în general vom afla cu totii lucruri grave, care au fost acoperite pînă acum. Sînt sigur că USL se va destrăma si oficial, pentru că neoficial uniunea aceasta e destrămată deja“, a declarat senatorul Toader Mocanu.
Deputatul PSD Ioan Munteanu a declarat că este un pic dezamăgit de decizia Curtii Constitutionale, precizînd că asa zisul război nu a fost numai între cei care au votat pentru demiterea lui Băsescu si cei care nu s-au prezentat la vot. „Azi noapte am visat că cei de la Curtea Constitutională vor spune că se anulează referendumul pe motiv că atît Guvernul, cît si institutiile statului nu au fost pregătite pentru organizarea lui. Din păcate, astăzi am constatat că nu am avut dreptate. Sînt un pic dezamăgit de această decizie, desi si ea era luată în calcul“, a declarat deputatul Munteanu.
Liberalii nemteni acceptă situatia si speră să avem parte de liniste în tară. „Respectăm punctul de vedere al Curtii Constitutionale si asa cum a spus si primul ministru, trebuie să manifestăm respect pentru ea. Vom vedea care va fi relatia dintre presedinte si premier. Cred că în decizia Curtii Constitutionale a contat foarte mult influenta factorilor externi, institutiile din străinătate care s-au interesat de soarta referendumului. Si mai cred că un om politic serios, care a fost implicat într-un asemenea scandal, ar trebui să demisioneze. Nu stiu dacă Traian Băsescu va face asa ceva“, a declarat Andrei Ignat, seful PNL Piatra Neamt.

www.monitorulneamt.ro