|

Cei cinci „smardoi” amãrâti cercetati în libertate!

NECHIBZUITI…Cei cinci tâlhari din judetul Galati, care au fost protagonistii unei actiuni ca-n filme organizatã de Politia Bârlad, pe 10 iulie, sunt cercetati în libertate. De fapt, doar unul a comis tâlhãria, luând telefonul persoanei vãtãmate, care a si reclamat la politie fapta, ceilalti patru fiind doar asa de impresie ca sã-l intimideze, deci complici la tâlhãrie. Procurorul de caz a decis ca cei cinci sã fie cercetati în libertate.

IPJ Vaslui ne-a precizat cum s-au derulat faptele în cazul celor cinci tineri cu vârste între 18 si 28 de ani. Acestia au fost ieri opriti de politistii bârlãdeni si de jandarmi, la numai câteva minute dupã ce fuseserã reclamati cã au comis o tâlhãrie în Bârlad. „Cele cinci persoane au fost identificate, patru dintre ele fiind din localitatea Ivesti, judetul Galati si una din Munteni, de lângã Tecuci, judetul Galati. În urma cercetãrilor a rezultat cã sesizarea s-a verificat partial, în sensul cã numai unul dintre tineri a fost implicat în comiterea tâlhãriei, prin sustragerea telefonului persoanei care a fãcut reclamatia. Cei cinci au vârste între 18 si 28 de ani, iar cercetãrile continuã, cu suspectii în libertate, pentru comiterea infractiunii de tâlhãrie si furt”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vã reamintim cã pe 10 iulie, în jurul orelor 14.30, în Bârlad, la iesirea din oras spre Tecuci a avut loc o amplã actiune a Politiei Bârlad si a Jandarmeriei. O masinã Dacia Logan cu numere de Galati a fost urmãritã si opritã în trafic de cãtre douã masini de politie si una de jandarmi, iar persoanele din masinã au fost coborâte si puse cu fata la zidul Unitãtii Militare din zonã. S-au demarat perchezitii corporale si asupra masinii, cercetãrile fiind efectuate de o echipã de politisti de la Investigatii Criminale si de cãtre politistii rutieri din cadrul Politiei Bârlad.

Bãrbatul care a sesizat politia este Bogdan M., bãiatul unui cunoscut afacerist din Bârlad. Acesta se ocupã cu efectuarea de asigurãri, având un birou chiar lângã casa pãrintilor sãi si s-a trezit cu cei cinci „smardoi” cã îi cereau 1000 de lei, o presupusã datorie pe care ar fi avut-o la unul dintre ei. Conflictul a degenerat si Bogdan M. a fost deposedat de telefon, pentru cã a refuzat sã le dea banii. Cel care a luat telefonul este cercetat pentru tâlhãrie si furt, iar ceilalti patru tineri pentru complicitate la infractiunile respective, ce fac obiectul unui dosar penal.