|

Cel mai bogat român este din Onești. Daniel Dines, supranumit „șeful roboților”, l-a detronat pe Țiriac, cu o avere de 1,4 miliarde de dolari

Oneșteanul Daniel Dines, 47 de ani, este, conform revistei americane Forbes, cel mai bogat român, cu 1,4 miliarde de dolari, detronându-l pe Ion Țiriac, creditat cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. Dines apare chiar pe coperta prestigioasei publicații, fiind supranumit „Șeful roboților”, firma sa, UiPath, fiind cea mai bine cotată companie în domeniul roboticii software.

Să apari pe coperta revistei Forbes, ediția americană, nu e la îndemâna oricui. Și nici să ai dedicat un lung reportaj de prezentare a omului și afacerii pe care-o deține, intitulat „De la comunism, la programare”. Românul Daniel Dines, originar din Onești, județul Bacău, la 47 de ani, a reușit asta. Nu e vorba neapărat de topuri, întrucât Dines nu apare încă în topul periodic clasic, al miliardarilor.

Dar omul care acum 2 ani era practic un necunoscut, firma  pe care o controla, UiPath, având „doar” 5 milioane de dolari venituri. Doar atât, pentru că 5 milioane sunt o nimica toată în lumea tehnologiei și IT-ului. Dar acum, conform Forbes, Dines conduce o companie cu 3.200 de angajați, iar sediul se află într-un luxos zgârie-nori de lângă Park Avenue, din inima Manhattanului new-yorkez. „În aprilie, investitorii de pe Wall Street, inclusiv Wellington Management, au investit 568 milioane dolari (în UiPath – n.r.), la o evaluare de 7 miliarde de dolari, făcând din Dines, care deţine mai mult de 20%, primul miliardar din boţi din lume”, scrie Forbes, devoalând și misterul cifrelor din spatele averii estimate a lui Dines. Pe scurt, 20% din 7 miliarde, înseamnă 1,4 miliarde dolari. Prin urmare, mai bogat decât Ion Țiriac, creditat tot de Forbes cu 1,1 miliarde de dolari, s-a tras concluzia.

https://zdbc.ro/cel-mai-bogat-roman-este-din-onesti-daniel-dines-supranumit-seful-robotilor-l-a-detronat-pe-tiriac-cu-o-avere-de-14-miliarde-de-dolari/