spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
25-apr.-2024

Cel mai cunoscut somelier din România ne arata cum facem masa de Paste perfecta

- Advertisement -

Pastele – spune o vorba din popor – este al fudulului, iar Craciunul este al satulului, cu aluzie la modul in care ne innoim de Paste si in care pregatim, de Craciun, mese bogate, de pe care nu lipseste carnea de porc. Dar, gastronomic, nici Pastele nu e mai prejos, mielul pascal fiind deja celebru si aproape nelipsit de pe masa românului. Prin urmare, si o astfel de masa se cuvine asezata cum trebuie, adica pregatita si servita ca atare.

Dintre „ingredientele” ei nu poate lipsi vinul, iar asocierea intre feluritele bucate pascale si vinuri trebuie facuta ca la carte. Pentru ca si masa de Paste sa ramâna de pomina. Motiv pentru care l-am rugat pe cel mai cunoscut somelier din România, Sergiu Nedelea, prezent pentru doua zile in Bacau, la deschiderea cursului de somelieri de la Selgros, sa ne aseze dupa toata arta soiurile de vinuri lânga delicioasele bucate.

Orice festin de Paste incepe cu ouale rosii. „Oul, insa, este un aliment complicat – este de parere somelierul. Când ne asezam la masa de Paste, intâi ciocnim oua. «Banale» oua fierte. Dar când le mâncam e nevoie si de o gura de vin, sa nu ne inecam, sa lunece mai bine oul. Iar pentru ca oul e pretentios ca aliment, are nevoie de un vin Chardonnay sau de o Feteasca regala, mai finuta”.

Urmeaza apoi gustarile, intre care la loc de cinste sta drobul de miel. Sau chiar un stufat de miel, din costite proaspete, cu usturoi verde abia rasarit. La acestea trebuie sa bem un vin roze, pentru a da consistenta povestii Pastelui. Dar, stufatul (ostropelul) este o mâncare cu usturoi, deci cu arome puternice. „Se acompaniaza, deci, foarte bine cu o Busuioaca de Bohotin, dar nu din aceea de pe vremuri – ne invata somelierul. Acum se face Busuioaca vinificata in sec si in demisec (la Cotnari, la Averesti etc. – in Moldova), care sunt vinuri foarte bune. Cu aromele din mâncare vom avea o ambianta interesanta, foarte placuta, iar cu vinurile recomandate poti trage frumoase concluzii in aceasta poveste”.

sursa: http://www.desteptarea.ro/cel-mai-cunoscut-somelier-din-romania-ne-arata-cum-facem-masa-de-paste-perfecta/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.