|

Cel mai prost hot din Muntenii de Sus, acuzat cã a violat o fatã de 12 ani

Mama lui Vasile Stanciu stia cã bãiatul ei este arestat. Imediat dupã ce a aflat cã politia încã îl cautã, femeia si-a mai revenit, iar acum trage sperante ca acesta sã fie plecat la muncã în strãinãtate.

Si-a fãcut satul de râs

TRIST… Duminicã s-au împlinit douã sãptãmâni de când politistii vasluieni au pornit în cãutãrile unui bãrbat din Muntenii de Sus, acuzat cã ar fi abuzat sexual o minorã de 12 ani. Incidentul ar fi avut loc în casa agresorului, pe data de 29 septembrie, dupã ce acesta ar fi bãut mai multe pahare de vin cu tatãl copilei. Într-un moment de neatentie, când pãrintele fetei a iesit afarã pentru a merge la wc, Vasile Stanciu, cunoscut în sat dupã porecla de Ganu, s-a încuiat cu fetita în casã si ar fi violat-o. De atunci, nimeni nu mai stie nimic de el. Oamenii din sat, printre care si mama bãrbatului, sunt convinsi cã acesta a fost prins si arestat. “Asa se aude pe aici. Si preotul ne-a zis azi, dupã slujbã, cã a fost arestat. Dar si el zice mai departe ce aude de la altii, nu e sigur 100%”, ne-a spus o vecinã de-a lui Ganu. Reprezentantii IPJ Vaslui ne-au asigurat cã zvonurile privind arestarea bãrbatului sunt false, desi se fac eforturi uriase pentru prinderea lui. Culmea, desi toatã aceastã mobilizare a oamenilor legii ne-ar putea face sã credem cã Vasile Stanciu este o persoanã inteligentã, capabilã sã-si steargã urmele, o întâmplare care a avut loc în urmã cu mai multi ani, în Elvetia, demonstreazã contrariul. Aflându-se la furat dintr-o locuintã, Vasile Stanciu a fost suficient de “destept” încât sã-si facã selfie cu bijuteriile, pentru ca apoi sã-si uite telefonul la locul faptei. Evident, a fost o chestiune de ore pânã când politistii elvetieni l-au retinut pe vasluian, care dupã acest furt a fost nominalizat la titlul de cel mai prost hot din Muntenii de Sus.

Târgul de Toamnã, organizat de Primãria Vaslui la sfâsitul lunii trecute în Piata Traian, a fost un bun prilej pentru producãtori sã-si vândã marfa, iar pentru vasluieni, o bunã ocazie sã se adune în jurul unui pahar de must, pentru a mai depãna amintiri. Printre cei care s-au asezat la mesele vinicultorilor s-a aflat si Vasile Stanciu, în vârstã de 43 de ani, din Muntenii de Sus. Aici, el s-a întâlnit cu un fost cumnat, care venise în oras cu fiica lui în vârstã de 12 ani. Dupã lãsarea serii, cei doi bãrbati au decis sã continue cheful acasã la Stanciu, luând-o cu ei si pe minorã. În gospodãria din Muntenii de Sus, Ganu si partenerul sãu de pahar au continuat sã consume alcool, pânã aproape de miezul noptii, când petrecerea a fost întreruptã cu scandal si amenintãri. Asta dupã ce tatãl fetitei a iesit afarã, pentru a merge la WC. Rãmas singur în casã cu copila, Ganu a încuiat usa, apoi ar fi încercat sã o violeze pe copilã, spre disperarea tatãlui ei, care auzea tipetele din curte. Acesta a încercat sã intre cu forta în casã, fãrã succes, însã. Cea care a descuiat usa a fost copila, care dupã ce a iesit afarã s-a aruncat în bratele pãrintelui sãu. Acesta a sunat la 112 pentru a chema politia, dar pânã la sosirea echipajelor, Vasile Stanciu a reusit sã fugã.

Politia îl cautã, oamenii din sat îl stiu în arest

Au trecut douã sãptãmâni de atunci, iar oamenii legii încã nu au reusit sã dea de urma lui Ganu. Ieri, în curtea casei, mama bãrbatului stãtea în usã, resemnatã cã baiatul îi este arestat. “E arestat, maicã. Eu asa stiu. N-a mai dat niciun semn de când a plecat de acasã. Nu stiu ce a fãcut în seara aia, dar de atunci eu nu l-am mai vãzut. Dacã nu e arestat, e plecat la muncã în strãinãtate, l-o fi luat cineva” ne-a declarat femeia. La fel de siguri pe arestarea bãrbatului sunt si vecinii acestuia. “Asa se aude pe aici. Si preotul ne-a zis azi, dupã slujbã, cã a fost arestat. Dar si el zice mai departe ce aude de la altii, nu e sigur 100%. Nu stiu ce a fost în capul lui, de a încercat sã-si batã joc de fata aia. El e bãiat cuminte, mai fura pe afarã, dar sã facã asa ceva, niciodatã. Mai ales cã se cunostea cu ãla cu care a venit. Bãrbatul ãla trãise cu sora lui în urmã cu mai multi ani, erau prieteni. Cred cã bãutura i-a luat mintile de a fãcut asa ceva. La noi, tot satul stie cã e arestat, chiar ne mirã sã auzim cã nu l-au prins”, a spus o vecinã a lui Vasile Stanciu. Reprezentatii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au precizat cã bãrbatul este cercetat într-un dosar penal, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de viol. “Am fost sesizati prin apel la 112 de cãtre un bãrbat din Delesti cã fata lui ar fi fost agresatã sexual. Colegii mei s-au deplasat imediat la locul indicat de acesta. Pe drum s-au întâlnit cu bãrbatul si cu minora, iar când au ajuns la casa prezumtivului autor, acesta nu mai era. De atunci suntem pe urmele lui pentru a-l gãsi”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Si-a fãcut selfie în tipul unei spargeri, lãsând telefonul la locul faptei

INCREDIBIL… Despre cel pe care politia îl cautã de aproape douã sãptãmâni orice se poate spune, numai cã e o persoanã foarte inteligentã nu. O demonstreazã o întâmplare petrecutã în Elvetia, în urmã cu mai multi ani. Dând o spargere, Ganu s-a fotografiat cu bunurile furate, apoi si-a uitat telefonul la locul faptei. Asta a usurat foarte mult munca politistilor, care l-au identificat si arestat imediat. Întâmplarea a ajuns si la urechile celor de pe meleagurile natale, care l-au catalogat pe Ganu drept cel mai prost hot din Muntenii de Sus. “Noi îl stim bine pe Ganu. E cel mai prost hot de la noi din sat. Dar iatã cã dupã ce a fãcut puscãrie în Elvetia a cãpãtat, vãd, si alte obiceiuri. A devenit pedofil si violator. Sper sã-l prindã Politia înaintea noastrã, cã de punem noi mâna pe el nu stiu dacã o sã mai aibã pe cine interoga ofiterii de la Vaslui. La noi în sat nu s-a auzit de violatori, pedofili sau homosexuali. Nouã ne sare repede tandarã si de aici mai intrãm în conflicte cu oamenii legii, dar nu violãm copile. Pentru noi e o rusine ce a fãcut Ganu cu fata aceea” a spus un sãtean din Muntenii de Sus, tatã a douã fetite de 10 si 12 ani. Pãrerea acestuia e cam generalã în cartierul din Muntenii de Sus, unde acesta locuieste. Multi vecini sunt revoltati.