|

CELEBAN FACE TOTI BANII (foto)

FUNDASUL GOLGETER… Piotr Celeban a marcat asearã de douã ori împotriva Viitorului si a ajuns la sase reusite în acest sezon al Ligii 1. Polonezul din defensiva Vasluiului e pe val. A înscris de sase ori si e golgeterul echipei!

Dupã nici mãcar un singur sezon la Vaslui, Piotr Celeban a devenit unul dintre cei mai importanti jucãtori ai echipei. Polonezul a marcat deja sase goluri în Liga 1 si este considerat cea mai bunã achizitie din ultima perioadã, în conditiile în care ceilalti noi veniti nu au confirmat. Interesant este cã Celeban putea fi autorul unui hatrick, performantã ce i-ar fi umilit pe atacantii Vasluiului, gen Buhãescu, jucãtor care dezamãgeste în fiecare meci în care este trimis pe teren. Celeban a adus ieri victoria Vasluiuluiui, dar asta nu face sã disparã îngrijorarea conducerii echipei legatã de forta ofensivã. Ceilalti atacanti au dezamãgit, fapt pentru care viitoarele meciuri vor fi sub semnul întrebãrii. Nu poti sã te bazezi pe un fundas, sperând ca acesta va marca de fiecare datã. Partea bunã este faptul cã Vasluiul reuseste prima victorie din 2013 si s-a apropiat la douã puncte de un loc de Europa League si la patru puncte de podiumul Ligii 1. Tinând cont de programul urmãtoarelor etape, când FC Vaslui va juca cu CS Severin, FC Brasov si Chiajna, trupa lui Hizo nu are voie sã facã niciun pas gresit.

Antal: “A venit cam târziu golul acesta”

Liviu Antal a spart gheata si a reusit primul sãu gol din aceastã editie de campionat. La finalul partidei, Antal considerã cã victoria de asearã este foarte importantã în lupta pentru un loc de Europa League. “A venit cam târziu golul acesta, dar e bine cã a venit totuși. Aceastã victorie înseamnã mai mult decât o gurã de aer pentru noi. Sperãm sã o ținem tot așa. Nu se aștepta nimeni la acest parcurs, dar așa e în fotbal. Muncind, așa cum am fãcut-o în aceastã searã, putem sã ne îndeplinim obiectivul. Important e sã fim acolo unde ne dorim la finalul campionatului. Era momentul sã avem aceastã atitudine, dacã vom avea aceeași atitudine pe parcursul urmãtoarelor etape, atunci vom ajunge acolo unde ne dorim, adicã sã prindem un loc de cupele europene”, a declarat Liviu Antal. Un alt jucãtor care a fost decisiv asearã, Nicusor Stanciu a spus cã a intrat sã-si ajute echipa, nu cu gândul sã marcheze. “Nu am intrat sã dau gol, am intrat pe teren sã-mi ajut colegii. Sunt bucuros cã am reusit sã-mi ajut echipa, prin pasa de gol pe care am dat-o”, a spus Nicolae Stanciu.

Zotincã: “A fost o victorie muncitã”

Dorin Zotincã, secundul lui Hizo a confirmat cã Porumboiu a venit în vestiar, pentru a-i încuraja pe bãieti, nici vorbã sã cearã vreo schimbare. “Cu atât mai frumoasã este victoria, tocmai cã a fost foarte grea. A fost o victorie muncitã, am luptat pentru cele 3 puncte. Viitorul ne-a dat o replicã foarte bunã. Sperãm sã depãșim acest moment, rezultatele te fac mare. Domnul Porumboiu a venit în vestiar la pauzã, a fost foarte pozitiv, a venit sã-i încurajeze pe bãieți. Le-a spus sã aibã încredere în ei, pentru cã vom învinge pânã la urmã. Nici vorbã sã cearã vreo schimbare. În condițiile în care vom munci sã ne îmbunãtãțim faza de finalizare, atunci avem șanse reale sã prindem un loc de cupe europene”, a spus Dorin Zotincã.

Buhăescu, deliciul tribunelor

VOCEA SUPORTERILOR… Tensiunea meciului s-a simtit si în tribune, însã vasluienii au fãcut haz de necaz. Disperati de ratãrile lui Buhãescu, tribuna i-a compus o baladã: “Hai Vasile si ne aratã , cum o dai iar peste poartã!”. Cei mai rãutãciosi strigau: “Hai Vasile, hai cã poti, sã ne …. …. la toti!” Si Antal pânã a marca golul a fost tinta ironiilor. Spectatorii îi strigau sã se ducã la Galati. Imediat dupã ce Antal a marcat suporterul care l-a apostrofat si-a cerut scuze.