|

Cerintã ineditã pentru prefect: sã anuleze o amendã de 10.000 lei!

Husenii în audientã!

DIALOG… Mai sunt destui huseni care au si în 2017 probleme cu fondul funciar, iar o parte a spetelor întortocheate au fost ascultate ieri si de prefectul de Vaslui, Eduard Popica, venit la Husi, pentru audientele lunare. Cu toate cã pe lista sa avea doar 4 persoane înscrise, prefectul a decis sã prelungeascã sedinta pânã când si ultimul petitionar îsi va spune pãsul. I-a dat o mânã de ajutor si primarul Ciupilan, care s-a reîntâlnit astfel, fatã în fatã, cu husenii care vor gaze naturale în locuinte. Nu au lipsit situatiile inedite. De pildã, o huseancã i-a cerut prefectului sã îi anuleze o amendã de 10.000 de lei pentru o infractiune la regimul silvic, cãci a auzit cã… “prefectul poate”!

Desi avea doar patru persoane înscrise pe lista de audiente, ieri, de vorbã cu prefectul de Vaslui, Eduard Popica, au stat toti cei care se aflau pe holurile Primãriei Husi, cu tot felul de probleme. Cei mai multi veniserã pentru a vorbi cu primarul, dar, vãzând cã au usa deschisã, au intrat si la prefectul Popica. Cum multe situatii presupuneau tocmai chestiuni din competenta primarului Ciupilan, cei doi s-au decis sã facã o sedintã comunã. “Cele mai multe probleme au fost legate de fondul funciar. Încã mai sunt probleme si acum. A venit si domnul primar Ciupilan si am tinut împreunã audientele. Pentru ca aceste probleme legate de fond funciar sã aibã o rezolvare, l-am invitat pe primarul Ioan Ciupilan sã vinã la Vaslui, la sedinta urmãtoare a Comisiei Judetene de Fond Funciar, pentru a se putea gãsi solutii. De asemenea, au mai veni sase persoane care au dorit acelasi lucru: sã aibã gaze naturale în locuinte. Aici stim cã e o chestiune despre care s-a mai vorbit. Desi nu e de competenta mea, ci de cea a Consiliului Judetean, eu am preluat problema si le dau asigurãri persoanelor cu care am vorbit cã deja i-am adus la cunostintã situatia domnului Dumitru Buzatu. Sunt niste proceduri care trebuie respectate si trebuie sã le realizãm în timp util”, a spus prefectul Popica.

“Prefectul nu poate niciodatã sã treacã peste o hotãrâre judecãtoreascã”

Au fost si situatii inedite, precum cea în care o huseancã s-a prezentat la audienta cu prefectul, cu solicitarea ca acesta sã îi anuleze sanctiunea. Auzise femeia undeva cã “prefectul poate anula amenzile”. Sotul sãu, ba chiar si fiul, fuseserã sanctionati dupã ce au fost prinsi cu lemne, fãrã a putea prezenta documente justificative. “Amenda era de 10.000 de lei, deci o sumã destul de consistentã. Chiar mi-a pãrut rãu pentru situatia acestei familii, cãci era clar cã nu au de unde da acesti bani, dar, totusi, prefectul nu poate niciodatã sã treacã peste o hotãrâre judecãtoreascã definitivã si irevocabilã, mai ales cã existã si un titlu executoriu”, a spus prefectul de Vaslui. Husenii care vor sã meargã în audientã la prefect pe viitor, trebuie sã stie cã acesta vine la Husi lunar, miercurea, în fiecare a doua sãptãmânã a lunii.