|

Cezar Caleap, o voce importantã în Guvern, pentru vasluieni!

DE RETINUT Deputatul Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui vine cu precizãri importante, referitoare la noul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene: „Prin numirea bârlãdeanului Cezar Caleap ȋn functia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, vasluienii au câstigat o voce importantã ȋn Guvernul României”.

COMPETENTÃ SI PROFESIONALISM. Acestea sunt principalele calitãti ale inginerului Cezar Caleap (ALDE), numit recent, prin ordin al prim-ministrului României, secretar de stat ȋn cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dupã cum afirmã presedintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

Inginerul Cezar Caleap (57 ani) are o experientã de peste douã decenii atât ȋn vânzãri si marketing, domenii ȋn care a ocupat functii de conducere, cât si ȋn consultanta ȋn constructii. Este director executiv al Asociatiei Internationale a Întreprinderilor Creative din Belgia (AIICB), vicepresedinte al Asociatiei profesionale pentru Excelentãsi Eficientã energeticãʺZERO ENERGYʺsi manager general la Serviciul de Urgente ȋn Constructii ʺDr. CASAʺ. De asemenea, ȋncepând din 2019, este presedinte si membru fondator al SMART Cluster, asociatie business to business pentru solutii inovative ȋn afaceri. Din noua sa posturã, Cezar Caleap va contribui la realizarea obiectivelor strategice ale Ministerului Fondurilor Europene si va reprezenta aceastã institutie în relatiile cu alte structuri si autoritãti publice de nivel central si local.

„Sunt bucuros cã Filiala ALDE Vaslui are un reprezentant valoros la Palatul Victoria, ȋntr-un minister a cãrui activitate este esentialã pentru tara noastrã, ȋn general, si pentru judetul Vaslui, ȋn special. Fondurile europene au avut si au un impact semnificativ ȋn dezvoltarea României, pe toate palierele, iar dacã ne uitãm pe situatia sumelor alocate prin Politica de Coeziune si Politica Agricolã Comunã (aproape 9 miliarde euro primiti de la Comisia Europeanã la nivelul lunii mai 2019, din 31 miliarde euro disponibili în actualul exercitiu financiar), consider cã dl. Caleap este o solutie optimã pentru a da, prin seriozitatea sa si expertiza sa, un nou impuls în accelerarea absorbtiei fondurilor europene. Am ȋncredere ȋn calitãtile domnului Cezar Caleap, prin activitatea sa bogatã de pânã acum confirmã cã ne va reprezenta cu succes la Bucuresti si cã va fi o voce importantã pentru vasluieni ȋn Guvernul României”, a spus deputatul Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui.

Cezar  Caleap: „Mã voi implica cu maximã seriozitate, asa cum am învãtat de la tatãl meu”

„Începe o nouã etapã profesionalã din viata mea, cãreia mã voi dedica asa cum am fãcut˗o dintotdeauna, cu seriozitate si implicare maximã. E momentul ca, dupã ani ȋn care am observat din postura antreprenorului cum functioneazã administratia ȋn directia absorbtiei de fonduri europene, sãȋmi aduc contributia la ceea ce trebuie sã fie, pentru toti românii, o integrare europeanãefectivãsi sãnãtoasã. Vreau sã multumesc pentru sustinere Filialei ALDE Vaslui si domnului presedinte Daniel Olteanu, sper sã facem ȋn continuare echipã pentru ca vasluienii sã aibã parte, ȋn cât mai multe comunitãti, de investitii sigure, durabile, prin proiecte cu finantare europeanã”, a declarat Cezar Caleap, care a tinut sã le multumeascã pentru ȋncredere tuturor celor care i-au fost alãturi la numirea ȋn functia de secretar de stat.

Numirea lui Cezar Caleap a fost salutatãsi de la nivelul conducerii nationale a ALDE. „Ne bucurã faptul cã, prin nominalizarea domnului Cezar Caleap, ALDE Vaslui îsi poate aduce contributia si la nivelul resurselor umane, cu ajutorul cãrora sã accelerãm respectarea angajamentelor pe care ni le-am asumat în cresterea bunãstãrii pentru toti românii. Au contat, în evaluare, atât standardele ridicate impuse la nivelul activitãtii parlamentare de dl. deputat Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui, cât si calitãtile si CV-ul domnului Cezar Caleap. Aceastã numire este o dovadã, în particular, a atentiei pe care o acordã ALDE judetului Vaslui, dar si a unui obiectiv amplu, cresterea vitezei de absorbtie a fondurilor europene pe toate programele de finantare”, a declarat Daniel Chitoiu, secretar-general al ALDE.