|

Chef Florin Popa, medalie de bronz la Olimpiada Culinarã

PREMIU… Vasluianul Florin Popa a câstigat, alãturi de echipa sa, locul trei si medalie de bronz la Olimpiada Culinarã (IKA Culinary Olympics) de la Stuttgart. Acesta a fãcut parte din echipa “Casa Boierului din Deal” si a concurat la categoria “Regional teams”, împreunã cu chefii bucãtari Cerasela Lungu (cãpitan), Cecilia Ene, Vera Maxim, Ionut-Cãtãlin Arsene, Flavius Afilipoaie si Paul Ionut Secarã.

Olimpiada Culinarã (IKA Culinary Olympics) de la Stuttgart este una dintre cele mai importante competitii gastronomice internationale, România participând cu patru echipe de bucãtari si cofetari: douã nationale si douã regionale. Concurentii si-au desfãsurat activitatea într-o bucãtãrie de 7/7 m cu pereti transparenti, astfel încât atât publicul, cât si juriul au putut observa si cel mai mic detaliu. Cei 14 chefi au pregãtit retete inedite din gastronomia româneascã. Anul acesta, în concurs a fost introdusã o probã nouã, „Chef’s Table”, în cadrul cãreia bucãtarii concurenti au trebuit sã gãteascã un meniu de 7 feluri pentru o masã de 10 persoane.