|

Chevron a pus stãpânire pe Spitalul Vaslui

STÃPÂNI Compania Chevron a donat Spitalului Judetean de Urgentã o ambulantã complet utilatã, chipurile acest lucru fãcând parte din politica companiei de implicare în comunitãtile în care este prezentã. Toate bune si frumoase, doar cã, cu ocazia conferintei de presã sustinutã de reprezentantii companiei americane, accesul în cel mai mare spital a fost restrictionat la maximum, nici mãcar apartinãtorii care aveau bilete de voie semnate de medici nu au putut pãtrunde. Evident, reporterilor cotidianului Vremea Nouã le-a fost refuzat accesul chiar si în curtea spitalului, participarea la conferinta de presã fãcându-se strict pe bazã de invitatii fãcute ziaristilor “prieteni”.

Intrarea în Spitalul Judetean de Urgentã a fost restrictionatã ieri pentru apartinãtorii persoanelor internate, dar si pentru o parte din presã, dat fiind cã reprezentantii companiei Chevron au organizat o conferintã de presã în sala de sedinte a SJU, situatã la etajul 5. Reporterilor cotidianului Vremea Nouã le-a fost refuzat accesul chiar si în curtea spitalului, participarea la conferinta de presã fãcându-se strict pe bazã de invitatii. Chiar dacã s-ar fi trecut de “cerberii” de la poarta spitalului, accesul la conferinta de presã era blocat de un al doilea filtru de pazã, care verifica accesul pe baza listei cu persoanele invitate. Încã de la primele ore ale diminetii, toate persoanele care se prezentau la poarta spitalului erau verificate la sânge, nefiind permis accesul niciunui vehicul care nu avea autorizatie, chiar dacã era vorba de persoane care se externau. În plus, doar celor care aveau trimitere în vederea internãrii, sau alte acte medicale, le era permisã intrarea, dupã îndelungi parlamentãri, în rest, chiar dacã era vorba de persoane cu bilete de acces semnate de medicii din spital, sau a celor care doreau sã transmitã apartinãtorilor internati medicamente necesare tratamentului, cu totii au fost tinuti la poartã. Acelasi lucru li s-a întâmplat inclusiv oamenilor veniti de departe sã-si viziteze rudele internate sau care urmau sã sufere interventii chirurgicale! Rãspunsul primit invariabil din partea agentilor de pazã era acelasi: “în spital are loc o actiune, accesul vizitatorilor se va face dupã programul afisat, dupã ora 15!”, chiar dacã, în multe cazuri, era vorba de o urgentã, ori de vreo persoanã tocmai adusã cu ambulanta la urgente.

Chevron a cumpãrat spitalul cu o ambulantã

Este de neînchipuit gestul unei companii private care, dat fiind faptul cã a donat o ambulantã, îsi permite sã dicteze cine are acces si cine nu în curtea unui spital- institutie publicã. Practic, din cauza Chevron, care a dorit sã se laude cu gestul sãu de bunãvointã, accesul apartinãtorilor bolnavilor, dar chiar si al altor persoane care primiserã anterior dreptul sã intre în institutie, a fost restrictionat. “Dat fiind actiunea de azi, la care participarea este strict pe bazã de invitatie, invitatii fãcute de organizatori, o agentie de publicitate, conducerea spitalului neavând nicio responsabilitate în organizarea evenimentului. Chiar si ziaristilor le-a fost refuzat dreptul la informatie, dat fiind faptul cã accesul în incinta spitalului era interzis celor care nu se aflau pe lista întocmitã de reprezentantii Chevron. Din aceastã cauzã, accesul astãzi în spital a fost restrictionat pe perioada acestui eveniment la cererea organizatorilor conferintei de presã. În cazul ziaristilor de la Vremea Nouã, dat fiind faptul cã nu ati fost invitati la conferinta de presã, puteti intra doar dacã este vreun eveniment la UPU, ceea ce nu este cazul în aceste momente!”, ne-a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui. “Eu am fost prezent doar în calitate de invitat la conferinta de presã a Chevron, nu m-am ocupat de organizare. Nu stiu motivele pentru care o parte a presei nu a fost invitatã, dar nu mi se pare corect”, a declarat Andrei Puicã, prefectul judetului Vaslui. Probabil, motivul pentru care o parte a presei nu a fost invitatã la conferinta de presã este ca nu cumva oficialii Chevron sã trebuiascã sã rãspundã la întrebãri incomode, cu atât mai mult cu cât, pânã acum, modul companiei americane de comunicare cu presa era prin comunicate seci, care laudã avantajele exploatãrii gazelor de sist în România.