|

Cinci vasluience, la Campionatul Mondial de Canotaj la seniori | FOTO

HAI VASLUI!…Cele cinci canotoare din judetul Vaslui, Beatrice Mãdãlina Parfenie, Adriana Ailincãi, Mãdãlina Casu, Iuliana Buhus si Roxana Georgiana Parascanu, fac parte din lotul României la Campionatul Mondial de seniori la canotaj, care se desfãsoarã în perioada 9 – 16 septembrie la Plovdiv, Bulgaria. Pânã acum, echipa de canotoare de la W4 rame- unde trei sunt din Vaslui (Mãdãlina Casu, Iuliana Buhus si Roxana Georgiana Parascanu), si echipa de W8+1x (cu douã fete din Vaslui – Beatrice Mãdãlina Parfenie si Adriana Ailincãi), sunt calificate în semifinalele care vor avea loc mâine la Pavlov.

Cu mic cu mare, canotorii români au plecat la campioantele mondiale, care au început deja pe 9 septembrie la Plovdiv. Cu 10 echipaje înscrise în competitie, tricolorii sperã sã încheie anul, la fel cum l-au început: cu cât mai mult aur, fiind locul 1 în Europa la numãrul d emedalii în acest an. La Campionatele Mondiale de seniori de la Plovdiv, Bulgaria, 950 de sportivi din 62 de tãri luptã pentru medaliile supreme. România participa cu 9 echipaje si 38 de sportivi care ne vor reprezenta în lupta pentru medalii, 5 echipaje la feminin si 4 la masculin. Dintre echipajele de la feminin, cinci fete sunt din judetul Vaslui! La W4- patru rame:
Mãdãlina Heghes, Iuliana Buhus (Pãdureni – Vaslui), Mãdãlina Casu (Alexandru Vlahutã – Vaslui), Roxana Parascanu (Pogana – Vaslui), iar la W8+1x – Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincãi (Vãleni – Vaslui), Maria Tivodariu, Beatrice-Mãdãlina Parfenie (Bârlad – Vaslui), Iuliana Popa, Mãdãlina Beres, Denisa Tâlvescu si Daniela Druncea. Este un record de participare a echipajelor românesti de canotaj, la campionatele mondiale de seniori si asta doar datoritã numãrului mare de medalii, dintre care 13 de aur, câstigate de la începutul anului pânã acum si care au situat România pe primul loc între tãrile europene la canotaj. La acest palmares extraordinar au participat si cele cinci canotoare din judetul Vaslui, care au obtinut medalii de aur atât la W 4 rame cât si la W 8+1, unde fetele noastre au fost la înãltime. Acum, la cea mai importantã competitie care încheie anul în canotaj, mondialele de seniori de la Pavlov, Bulgaria, România sperã sã „spargã” seiful cu aur al medaliilor. „Este o competitie foarte durã, iar noi suntem cele mai tinere participante. Eu sunt la a doua participare la mondiale, dae celelate colege din echipajul W4- rame sunt la prima participare. Vom da totul ca sã câstigãm”, a spus Roxana Parascanu. Si celelate canotoare din Vaslui sunt încrezãtoare în pregãtirea lor si sperã cã, indiferent cã sunt cele mai mici, sã fie cele mai bune! Pânã acum, când se desfãsoarã calificãrile, echipajul W 4 rame (cu cele trei vasluience în canoe) au obtinut calificarea în semifinalele de joi, 13 septembrie, iar echipajul de la W 8+1 (cu doua vasluience în componentã), care a câstigat anul trecut aurul la mondiale, intrã direct în finalã. „Ne ducem sã luptãm pentru aur, nu cred cã este vreo altã strategie”, au spus ele înainte de competitie. Mult succes fetelor noastre Beatrice Mãdãlina Parfenie, Adriana Ailincãi, Mãdãlina Casu, Iuliana Buhus si Roxana Georgiana Parascanu!! Hai România!! Hai Vaslui!!!