|

Ciomaga, noul subprefect al judetului Vaslui!

SURPRIZÃ... Omul care a vãzut, în 30 de ani de activitate la Prefecturã, toate schimbãrile de sefi din institutie, Dumitru Ciomaga, ajunge subprefect al judetului.

HABEMUS SUBPREFECTUS!… Dumitru Ciomaga, fostul sef al Serviciului Resurse Umane din Prefectura Vaslui, actualmente consilier principal al institutiei, va ocupa postul de subprefect al judetului Vaslui. Cel mai probabil, conform unor surse demne de încredere, numirea acestuia ar urma sã aibã loc astãzi, prin decizie a premierului Ludovic Orban. În acelasi timp, circulã în mediul politic vasluian informatii halucinante despre liberalul Marius Arcãleanu, cel care ar fi trebuit sã fie numit prefect, dar nu a îndeplinit conditiile de vechime. Se pare cã acesta, dupã modelul lui Isabel Bogdan, umblã înnebunit pe la Bucuresti, la PNL, cerând sã fie numit pe functia de prefect într-un alt judet, dacã nu a putut ajunge prefect al judetului Vaslui!

Cel mai vechi angajat al Prefecturii Vaslui, omul cu 30 de ani de vechime în institutie, Dumitru Ciomaga, va fi înscãunat oficial pe postul de subprefect. Oficial, functia de subprefect a fost cerutã de cãtre PMP, partid care a sustinut PNL la motiunea de cenzurã care a condus la cãderea Guvernului Dãncilã. Cum PMP nu a avut niciun reprezentant în administratia publicã vasluianã care sã ocupe acest post, pentru care se cer anumite conditii de vechime, s-a apelat la solutia nominalizãrii lui Dumitru Ciomaga, o persoanã cu mare vechime în Prefecturã, omul care, în ultimii 30 de ani, a asistat la toate schimbãrile din institutie. La capitolul avere, viitorul subprefect de Vaslui nu stã deloc rãu. Chiar dacã afiseazã un autoturism marca Ford din 2006, Ciomaga are trei depozite bancare: unul de 5.209 de euro, unul de 2.249 de dolari si altul de 269.294, în lei. De asemenea, Dumitru Ciomaga are trecutã în declaratia de avere titluri de stat, emise de Ministerul Finantelor, în valoare de 70.000 de lei, dar si 5.413 lei, venituri anuale din arendã si subventii. La capitolul terenuri în proprietate, Ciomaga se poate lãuda cu 667 mp de teren intravilan, în municipiul Vaslui, si o treime dintr-un teren arabil în localitatea Oteleni, plus o altã treime din 1,6 hectare de pãdure. De asemenea, viitorul subprefect are un apartament de 74,78 mp, cumpãrat în 1991, o casã, în Oteleni, mostenitã în 1998.

Marius Arcãleanu face valuri la Bucuresti

În acest timp, urmând exemplul lui Isabel Bogdan, fostul prefect al judetului, despre care s-a spus cã a fãcut fortãri la Bucuresti, pentru a fi numit din nou pe functia de prefect, fãrã succes!, Marius Arcãleanu face tot felul de presiuni la Guvern, cerând sã fie numit prefect în alt judet, dacã tot nu se mai poate la Vaslui. Sursele noastre sustin cã Arcãleanu s-a dus cu dosarul de candidat la Guvern, însã a uitat un lucru care îl putea duce la pierzanie. Odatã ce a ajuns functionar public la Casa de Pensii, Arcãleanu ar fi trebuit sã demisioneze din functia de consilier local, pentru cã intra în incompatibilitate. Se pare cã un prieten de-al sãu l-a ajutat sã evite o catastrofã de ultim moment (demisia trebuia sã fie datã în termen de 15 zile de la obtinerea statutului de functionar public!), iar acesta va rãmâne în continuare consilier local.