spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
Vaslui
15-mai-2024

Colegiul Codreanu egaleazã recordul de medii de 10 al LMK-ului, la Evaluare

- Advertisement -

REZULTATE FINALE… încã o medie de 10 la Evaluarea Nationalã, dupã contestatii. Apartine elevei Caranfil Teodora de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad. Acesteia i-a fost mãritã nota la matematicã de la 9,70 la 10. De asemenea, si la limba românã s-a mai obtinut o notã de 10. Aceasta apartine elevei Simiuc Andreea, care obtinuse initial tot 9,70. S-au înregistrat, însã, si scãderi de note. Spre exemplu, unei eleve de la Scoala “Dimitrie Negrutiu” din Pogonesti, i s-au scãzut ambele note, la limba si literatura românã de la 9,35 la 8,95, iar la matematicã de la 9,10 la 8,95.

în ceea ce priveste mediile de 10 la Evaluarea Nationalã, Liceul “Mihail Kogãlniceanu” si Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” sunt la egalitate. Ambele institutii au câte douã medii de 10. Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” s-a aflat, însã, la un pas de a avea o medie de 10 în plus. O elevã care obtinuse nota 10 la matematicã si 9,70 la limba si literatura românã, a fãcut constestatie, iar profesorii care i-au corectat lucrarea i-au scãzut nota la 9,40.

“Am considerat cã teza mea merita mai mult”

în cazul elevei Caranfil Teodora, însã, profesorii i-au mãrit nota la matematicã de la 9,70 la 10. “Am fost decisã sã fac contestatie încã de la început, întrucât am considerat cã teza mea merita mai mult. Nu întelegeam ce am gresit, cãci m-am consultat cu profesoara mea de mathematicã si nu am sesizat nicio gresealã. Am vrut sã vãd dacã într-adevãr am dreptate sau doar mi se pare. Mã bucur enorm cã am depus aceastã contestatie. Bineînteles cã dupã afisarea primelor rezultate si, respectiv, decizia de a face contestatia am stat cu emotie pânã ieri (n.r. 29 iunie), la ora 12 fãrã 5 minute când s-au afisat rezultatele. Fericirea pe care am avut-o în momentul în care am vãzut rezultatele a fost infinitã, dar nu pot spune cã nu mã asteptam sã obtin nota maxima pentru cã am avut mare încredere în teza mea. Doamna directoare a liceului meu m-a încurajat sã fac contestatie, si pentru faptul cã a avut încredere în mine îi multumesc enorm”, a declarat Teodora. “E o fatã serioasã, ambitioasã, si-a dorit foarte mult sã ajungã la faza nationalã a Olimpiadei de românã, a muncit extrem de mult, este motivatã si are multã vointã. Dacã îsi doreste ceva cu adevãrat, pânã la urmã chiar reuseste sã obtinã lucrul acesta. Vrea sã rãmânã la noi în liceu, la profilul Stiinte ale naturii. în clasele V-VIII a obtinut media 9,78, iar în clasa a VIII-a – 9,83. Din câte îmi amintesc eu, Teodora a intrat prima în clasa a V-a la noi, în urma examenului de admitere”, a declarat profesoara Dorina Gheorghiu, diriginta fetei.

Profesorii de limba si literatura românã din Vaslui, duri cu elevii din Botosani

Lucrãrile elevilor vasluieni au fost corectate de profesorii din Iasi, iar profesorii din Vaslui au corectat tezele elevilor din Botosani. La limba si literatura românã, acestia s-au dovedit a fi destul de duri. în urma contestatilor, numãrul mediilor de 10 a crescut de la opt la zece, iar în unele cazuri s-au înregistrat diferente între nota initialã si cea finalã de peste un punct. Spre exemplu, un elev de la Scoala Gimnazialã Nr. 12 Botosani care obtinuse în primã fazã 8,40 la limba si literatura românã a primit, dupã contestatie, nota 9,70. De asemenea, o elevã de la Scoala Gimnazialã Nr. 7 Botosani a obtinut, dupã contestatii, nota 9,60, cu un punct si 10 sutimi mai mult decât nota initialã – 8,50. De altfel, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, la limba si literatura românã au fost 280 de teze contestate, iar dupã corectare 219 au avut nota mãritã, 53 nota mai micã, iar la opt lucrãri nota a rãmas aceeasi.

Unii elevi si-au semnat lucrãrile cu numele de alint

ALINTÃTURI…Potrivit inspectorului general al ISJ, “a fost foarte bine cã programul profesorilor a fost mai lejer, pentru cã au avut timp sã facã verificãri, sã recalculeze mediile. A fost o nebunie, însã, sã reusim sã le descifrãm numele întreg, asa cum e trecut în buletin, pentru cã multi au gresit initialele tatãlui, iar altii si-au trecut numele de alint. Vrem sã evitãm situatia aceasta si la Bacalaureat, tocmai de aceea le-am transmis profesorilor supraveghetori sã verifice dacã numele de pe foaia de examen coincide cu cel din buletin”. Pe baza notelor de la Evaluarea Nationalã si a celor din clasele V-VIII se va face admiterea la liceu. în perioada 3-7 iulie, absolventii clasei a VIII-a si pãrintii acestora, asistati de diriginti, vor completa optiunile din fisele de înscriere pentru admiterea la liceu. La fel vor proceda si elevii clasei a VIII-a care doresc sã fie admisi în licee din alt judet. Verificarea de cãtre pãrinti si elevi a fiselor, corectarea potentialelor erori în baza de date computerizatã si listarea fiselor corectate din calculator sunt prevãzute pentru data de 4-8 iulie. Repartizarea computerizatã la liceu va avea loc pe 12 iulie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.