|

COMÃ DE GRADUL 0-0

NU-SI REVIN… FC Vaslui este în cãdere în ultimul timp. Patru meciuri fãrã victorie, iar Sumudicã are destule motive sã se întrebe dacã nu trebuie sã schimbe ceva. “Galben-verzii” nu au fãcut un meci rãu, însã nu au reusit sã înscrie, în timp ce gorjenii s-au multumit cu o remizã.

Dupã ce pierzi cu Fenerbahce si esti eliminat din Liga Campionilor, te gândesti cã nu poti pierde sansa de ati repara imaginea si de a lua trei puncte în campionat, pe teren propriu, împotriva Pandurilor. Lucru pe care elevii lui Sumudicã nu l-au reusit, în ciuda faptului cã “galben-verzii” si-au creat câteva ocazii clare de gol. Sumudicã nu a mai pãstrat modulul de joc din meciul cu Fenerbahce si a mers pe sistemul 4-4-2, cu Sburlea si Niculae în avanposturi. În primul unsprezece au apãrut douã modificãri, Costin si Sburlea, înlocuindu-i pe Caue si Antal, lãsati pe banca de rezervã, în timp ce pustiul Stanciu a trecut în banda dreaptã. Vasluienii au început bine, Stanciu (3), N’Doye (4) si Niculae (15) puteau aduce golul, dar fie s-a opus portarul oaspetilor Mingote, fie mingea a trecut pe lângã poartã. Replica gorjenilor nu s-a lãsat asteptatã, dar Vlad (13) nu nimereste tinta. În minutul 25, Sburlea l-a presat pe Mingote, care a degajat gresit, dar Stanciu nu a mai putut ajunge la minge. Gorjenii si-au amintit cã sunt o echipã apreciatã pentru jocul estetic si au echilibrat partida. Mai mult, în ultimul minut al primei pãrti ar fi trebuit sã primeascã o loviturã de pedeapsã, dupã ce Sânmãrtean l-a faultat pe Maxim. Dupã pauzã, vasluienii au apãsat pe acceleratie, dar Stanciu (54, 80), Niculae (61) si Varela (68) nu au putut aduce golul izbãvitor. De partea cealaltã, trupa lui Grigoras putea da lovitura, dar mingea sãltatã de Vlad (58) a fost respinsã de Varela în corner. Pe final, Vasluiul a fortat, însã nici Antal, Buhãescu si Cordos, trimisi în teren, nu au reusit sã aducã un plus în ofensivã. S-a terminat 0-0, iar FC Vaslui ajunge la patru meciuri fãrã victorie. Urmeazã un program extrem de încãrcat pentru FC Vaslui, în deplasare la Gloria si pe teren propriu cu Steaua, dar si “dubla” din Liga Europa, împotriva Interului, iar Sumudicã trebuie sã gãseascã o solutie pentru a redresa echipa.

Grigoras: “Este un punct important”

Pandurii Târgu-Jiu a scos un punct la Vaslui si are patru jocuri fãrã înfrângere în Liga 1. Tehnicianul gorjenilor, Petre Grigoras considerã cã punctul obtinut împotriva “galben-verzilor” e unul foarte important. “Este un punct important câstigat stiindu-se cã este obtinut împotriva Vasluiului, iar acest rezultat de egalitate vine dupã un început de campionat foarte bun. Acesta a fost un meci foarte important pentru noi deoarece am întâlnit cea mai puternicã echipã din acest campionat si vroiam sã vedem cum ne miscãm. Rezultatul pot sã spun cã este unul echitabil, întradevãr nu a fost un joc spectaculos deoarece adversarul din aceastã searã ne-a fãcut sã ne apãrãm, sã ne retragem un pic mai mult. Important este cã ne-am atins scopul si anume acela de a pleca nenvinsi de aici. Îmi pare rãu cã FC Vaslui nu s-a calificat mai departe, dar acesta este fotbalul si trebuie sã acceptãm înfrângerea, iar suporterii trebuie sã le fie aproape si sã îi sustinã indiferent de rezultat”, a declarat Petre Grigoras.