|

COMEDIE OLTENEASCÃ

DE RÂSUL LUMII… FC Vaslui a pierdut derby-ul de la Târgu-Jiu si s-a îndepãrtat de locurile de Europa League. Partida de asearã a fost decisã de greseala centralului Balaj, care nu a acordat hent la degajarea lui Cerniauskas în bratele atacantului gorjenilor, dar si de ratãrile vasluienilor, care au irosit trei ocazii uriase!

Viorel Hizo a rãmas fidel sistemului 4-2-3-1 si în partida de asearã de la Târgu-Jiu. Fatã de jocul cu CFR Cluj, “Dulãul” a fãcut trei modificãri în primul unsprezece, Charalambous, Jumisse si Buhãescu înlocuindu-i pe Sãlãgeanu, Antal si Mike Temwanjera. Prima reprizã a fost una tacticizatã, mai ales din partea Vasluiului care a propus o defensivã beton cu sase jucãtori de profil defensiv. Pandurii a început mai bine meciul, însã ocaziile au apãrut abia dupã prima jumãtate a meciului. Vasluiul a fãcut un joc mai mult de asteptare în care a încercat sã surprindã pe contraatac, în special pe banda dreaptã, acolo unde Milanov si Stanciu au fost peste adversarii directi. Prima reprizã nu a fost una prea spectaculoasã, duelurile de la mijlocul terenului devenind din ce în ce mai dure. “Galben-verii” au stat foarte bine în teren, iar singurele ocazii ale meciului au apãrut în urma unor greseli personale ale jucãtorilor vasluieni. În minutul 29, Varela a fost aproape de a înscrie în proprie poartã, însã Cerniauskas a reusit sã respingã. La numai douã minute, Nistor suteazã puternic de la 20 de metri, dar acelasi Cerniauskas respinge în lateral. Repriza secundã a fost una total diferitã, în care ambele formatii au iesit la joc. Vasluiul a început mai bine, însã cei care au marcat au fost elevii lui Cristi Pustai prin lituanianul Matulevicius (56) care si-a învins conationalul cu o frumoasã loviturã de cap. Reactia “galben-verzilor” a venit imediat, iar Jumisse (61) a restabilit egalitatea printr-un sut superb de la 18 metri. Dupã golul egalizator, Vasluiul nu a rãmas în ofensivã si a fãcut pasul în spate. Când jocul se îndrepta cãtre un rezultat de egalitate, Cerniauskas nu a fost de acord si a degajat în bratele lui Matulevicius. Centralul Balaj nu a vãzut hentul si Vasluiul a pierdut jocul de la Târgu-Jiu. Vinovati de esecul de asearã se fac si Buhãescu si Antal, cei doi jucãtori ratãnd trei ocazii imense! Cu douã minute înainte de final, Antal s-a fãcut de râs si a ratat incredibil din patru metri! FC Vaslui pierde derby-ul etapei si se distanteazã de locurile de Europa League.

Nu mai are solutii

EXASPERAT…Antrenorul Vasluiului, Viorel Hizo e trist pentru cã nu a obtinut un rezultat pozitiv la Târgu-Jiu si îsi ceartã elevii care l-au exasperat cu ratãrile din meciurile cu CFR si Pandurii.

Ratãrile si greselile jucãtorilor sãi l-au adus la exasperare pe Viorel Hizo. “Dulãul” recunoaste cã echipa suferã în faza de atac, iar plecãrile jucãtorilor importanti se simte în jocul echipei. Tehnicianul Vasluiului a ajuns la concluzia cã nu stie ce mai trebuie fãcut, pentru cã fotbalistii sãi au ratat 15 ocazii în douã jocuri fãrã a reusi sã înscrie! “Nu stiu ce trebuie sã mai facem, am avut atâtea ocazii. Si Antal, si Buhãescu. E incredibil, în douã jocuri am avut 15 ocazii de gol si nu am reusit sã înscriem. Din pãcate ne îndepãrtãm de ceea ce înseamnã Vasluiul si de ambittiile acestui club. E clar cã suferim în atac si cã se simt plecãrile. Totusi, jocul nu a fost atât de rãu, am adus mingea în fata portii de atâtea ori. Nici nu pot sã fac o analizã în acest moment, asa sunt de dezamãgit de ratãrile de pe final. A fost o perioadã grea, cu douã meciuri extrem de dificile, dar obiectivul rãmâne locul trei. Eu cred cã e un obiectiv realizabil, dacã învingi 3-4 meciuri la rând, intri în cursa pentru locurile 2-3”, a declarat Viorel Hizo.