|

Comisarii Bâgu si Bejinariu, luati la bani mãrunti de controlul trimis de ministrul Vela

CUTREMUR ÎN IPJ

VIZATI…Cei doi comisari din fruntea IPJ Vaslui se aflã în aceste zile în vizorul Corpului de Control, asupra lor planând suspiciunea cã ar fi ajuns în functii de conducere pe filierã interlopilor, dar si cu sprijin de la PSD.

Situatie explozivã la Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, dupã ce mai multi ofiteri ai Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) au descins la noi în judet. Potrivit surselor noastre, corpul de control se aflã în aceste zile la Bârlad, urmând ca zilele urmãtoare sã vinã la Vaslui. Voci din interiorul IPJ Vaslui au afirmat cã verificãrile se concentreazã mai mult asupra activitãtii a doi sefi ai Inspectoratului. Este vorba despre comisarul-sef Cãtãlin Bâgu, seful Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Vaslui si comisarul-sef Cãtãlin Bejinariu, seful Politiei Municipale Vaslui. Potrivit acelorasi surse, ofiterii IGPR au venit în control la Vaslui, dupã ce mai multi cetãteni s-au plâns de activitatea celor doi. Printre ei s-ar afla inclusiv un procuror, care a reclamat faptul cã mai multe file lipsesc dintr-un dosar greu, care a fost instrumentat de unul dintre cei doi comisari. Controlul a fost confirmat de purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, care a declarat cã o echipã de ofiteri ai IGPR se aflã în judet, fãrã a da alte detalii în plus.

Se merge pe piuneze, în aceste zile, prin Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, dupã ce Ministerul de Interne si IGPR-ul au comandat un amplu control asupra activitãtii unor comisari. Verificãrile se desfãsoarã în aceste zile la Bârlad, urmând ca în perioada urmãtoare sã fie luat la puricat si Vasluiul. Potrivit surselor noastre, decizia de a trimite controlul a fost luatã si dupã solicitarea presedintelui Sindicatelor Nationale al Politistilor si Personalului Contractual din România, care a cerut, printre altele, ca la IPJ Vaslui sã fie verificatã o “însurubare psd-istã”. Acesta fãcea referire la Cãtãlin Bejinariu, seful Politiei Municipale Vaslui. “Eu am sesizat si CSM si IGPR. În cazul sefului Politiei Municipale Vaslui, presa e plinã de informatii cum cã ar fi ocupat aceastã functie cu ajutorul unor interlopi. I-am dat concret aceste probleme domnului ministru (n.r. Marcel Vela, ministrul de Interne). Acolo trebuie lucrat: la cap. Unde se centreazã profesia. Cei cu functie de executie stiu ce au de fãcut, dar de multe ori sunt bariere puse”, a declarat presedintele SNPPC. Suspiciunile asupra lui Bejinariu planeazã de mai mult timp, dupã ce acesta si-a trecut în declaratia de avere un împrumut de 25.000 de euro luat de la Marius Cordas, un bârlãdean care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru furt din bancomate.

Si procurorii se plâng de sefii Politiei Vaslui

Nu doar liderii de sindicat ai Politiei au reclamat la Bucuresti situatia de la Vaslui, ci si cetãtenii din judet. Potrivit unor surse demne de încredere, dosarul celor nemultumiti de activitatea sefilor IPJ Vaslui cuprinde câteva zeci de plângeri. Conform acelorasi surse, inclusiv un procuror de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui ar fi atras atentia cã dintr-un dosar instrumentat de comisarul-sef Cãtãlin Bâgu, seful Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Vaslui lipsesc mai multe file, ceea ce a fãcut aproape imposibilã înaintarea anchetei. Controlul la IPJ Vaslui a fost confirmat de purtãtorul de cuvânt al institutiei, care ne-a declarat cã “o echipã de ofiteri ai IGPR se aflã în judetul Vaslui” însã nu a oferit alte detalii.

Corpul de Control ar putea verifica cine este bunicuta milionarã de 96 de ani, care a adus bani albi interlopilor

AFACERI… Cei de la Corpul de Control al ministrului Vela ar trebui sã mai verifice o afacere ciudatã din judet, care-l are drept protagonist pe « bunul samaritan » Cordas, interlopul care l-a împrumutat pe Cãtãlin Bejinariu cu 25.000 de euro. Acesta a primit bani albi de la Guvernul României în schimbul cedãrii unui teren, tocmai prin locul pe unde trece soseaua de centurã. Dubios în acest caz este cã din cele 2,2 milioane de lei cât au fost alocate celor 107 persoane care au fost despãgubite, cea mai mare sumã o primeste firma unde administrator este Cordas. Adicã 1,6 milioane de lei, pe 6.869 de mp, care reprezintã peste 70% din totalul plãtilor fãcute de Guvern. Si povestea firmei este una dubioasã. Ea a apartinut unei bunicute de 96 de ani, care usor, usor îi cedeazã frâiele interlopului. Acesta intrã mai întâi administrator si apoi coopteazã asociati. Si investitiile fãcute în firmã sunt peste noapte profitabile. Cumpãrã de la lichidator o fostã statie de betoane dezafectatã, cu o sumã derizorie si peste un an se aflã cã acel teren valoreazã câteva sute de mii de euro. Cum? Imediat ce-l cumpãrã, Cordas îl mutã din extravilan, în intravilanul Bârladului si astfel pretul terenului explodeazã. În extravilan acel teren ar fi fost maxim 8.500 de lei, dar el a fost evaluat de Guvern la incredibilul pret de aproape 1,6 milioane lei, adicã de peste 190 de ori. Iatã cum peste noapte apar bani albi în contul unui interlop cãutat în toatã lumea pentru fraude bancare. Oare sã aibã vreo implicare politistul care a împrumutat bani de la el ? La aceastã întrebare ar putea rãspunde chiar Corpul de Control.