|

COMPANIA IULIUS, DESEMNATÃ CEL MAI IMPORTANT DEZVOLTATOR DE BIROURI DIN AFARA CAPITALEI, LA GALA FORBES BEST OFFICE BUILDINGS 2020

Pentru al patrulea an consecutiv, realizãrile companiei IULIUS sunt premiate de revista de business Forbes România. Investitorul ieșean a primit distincția pentru „Cel mai important dezvoltator din piețele secundare” în cadrul galei Forbes Best Office Buildings 2020. Evenimentul s-a desfãșurat marți, 25 februarie 2020, și a premiat cele mai relevante proiecte imobiliare și pe cei mai inovatori jucãtori din domeniul clãdirilor de birouri din România.

Premiul a fost oferit pentru întreaga activitate a companiei IULIUS, care reprezintã cel mai prolific dezvoltator și operator de spații office din afara Capitalei și care se aflã în topul celor mai importanți investitori din domeniu la nivel național. Pe segmentul office, compania ieșeanã are în portofoliu 12 clãdiri de birouri clasa A operaționale, în Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, cu o suprafațã totalã închiriabilã de 146.200 mp, și alți 57.100 mp în dezvoltare. Proiectele de birouri ale companiei IULIUS sunt realizate sub brandul național United Business Center și sunt integrate în ansambluri cu funcțiuni mixte. În Palas Iași sunt șase clãdiri office cu o suprafațã închiriabilã de 70.000 mp, în Iulius Town Timișoara sunt trei clãdiri cu o suprafațã totalã de 50.000 mp, iar în proximitatea Iulius Mall Cluj, alte trei clãdiri, cu o suprafațã de 26.200 mp.

Planurile companiei de investiții sunt la fel de intense și în urmãtorii ani. În prezent, la Iași se lucreazã la cea de-a șaptea clãdire de birouri, din proximitatea UBC 2 din ansamblului Palas, care va avea 5.600 mp și în care vor lucra 500 de persoane. Totodatã, compania a lansat inițiativa de a construi un imobil office în zona Palas, UBC 7 (pe amplasamentul fostei stații de carburanți din strada Sf. Lazãr, 10 etaje, care nu depãșește ca înãlțime Palatul Culturii), dar și UBC Campus (în zona Sf. Andrei, spre mal Bahlui, desfãsuratã pe orizontalã si cu un regim de înãltime de maximum 7 etaje). Prin noile dezvoltãri vor fi livrați pe piața din Iași peste 80.000 mp de spații office. În Iulius Town Timișoara se lucreazã la cea mai înaltã clãdire din România – 52.000 mp, 155 metri înãlțime și 27 etaje. UBC 0 va fi un veritabil proiect mixt pe verticalã, care va include, la parter, magazine, cafenele si restaurante tematice, la etajul întâi, sapte sãli de evenimente dedicate segmentului corporate, iar douã etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical. În total, în urmãtorii doi ani, IULIUS va adãuga peste 132.000 mp de spații de birouri pe segmentul office din Iași și Timișoara.

Componenta office a proiectelor IULIUS s-a consolitat în toate cele trei orașe ca poluri de business puternice, regionale, care au oferit infrastructura necesarã atragerii de investitori și au contribuit semnificativ la dezvolarea industriei IT & Outsourcing și la crearea de locuri de muncã. În clãdirile de birouri United Business Center și-au stabilit sediile peste 60 de companii multinaționale, cu planuri de continuã dezvoltare, unde lucreazã peste 15.000 de angajați. Pentru cã își desfãșoarã activitatea în proiecte de tip mixed-use, aceștia au la dispozitie numeroase facilitãti: food court, restaurante, cafenele, magazine, spatii verzi, cinema multiplex, centru de fitness, sãli de conferintã, servicii medicale si bancare, optiuni pentru relaxare si locuri de parcare. De asemenea, în toate clãdirile sale de birouri, IULIUS a implementat programul Card Partener, prin care angajatii beneficiazã de discount-uri speciale, de pânã la 30%, la zeci de magazine si operatori de servicii.

În plus, toate clãdirile office din portofoliu sunt proiectate și construite în conformitate cu normele LEED și dispun de implementarea unor politici sustenabile de operare, cu scopul de a crește eficienta costurilor la utilitãti si confortul chiriasilor. Mai mult, ultimele imobile inaugurate sunt dotate cu dușuri și vestiare special amenajate pentru cei care se deplaseazã cu mijloace alternative de transport.

IULIUS este cel mai mare dezvoltator si operator de proiecte mixte din România, cu un portofoliu operational care cuprinde peste 300.000 mp de spatii de retail si 146.200 mp de spatii office clasa A. Compania a creat reteaua nationalã IULIUS MALL, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava) și primul proiect mixt din România, Palas Iasi. În 2019, a inaugurat si primul proiect mixt din vestul tãrii, Iulius Town Timisoara, cea mai mare investiție din regiune, în valoare de 442 milioane de euro, realizatã în parteneriat cu Atterbury Europe.