|

Comuna Rafaila în haine noi, cu scoalã, dispensar, farmacie si utilitãti ca la oras! (FOTO)

INVESTITII… În timp ce unii se plâng de conditiile mizere în care elevii au fost nevoiti sã înceapã noul an scolar, la Rafaila, primarul Costicã Fânaru reuseste sã inaugureze o scoalã nouã chiar în prima zi a noului an scolar. Astfel, cei peste 300 de elevi au avut ocazia sã pãseascã într-o scoalã la standarde europene, cu sistem de încãzire propriu si bãi în interiorul clãdirii. De asemenea, în aceeasi zi, edilul a pregãtit o surprizã pentru toatã comunitatea si a dat în folosintã un nou dispensar medical dotat cu nouã paturi si tot ce este nevoie pentru un act medical de calitate. Veniti sã participe la inaugurare, alãturi de autoritãtile locale, oamenii din Rafaila spuneau cã dispensarul lor seamãnã cu un spital în miniaturã.

Pentru comuna Rafaila, începerea noului an scolar a venit cu vesti bune, atât pentru cei peste 300 de elevi, cât si pentru toatã comunitatea. Si asta deoarece, primarul Costicã Fânaru a reusit sã dea în folosintã o scoalã, intratã în reparatii capitale si adusã la noile standarde impuse de legislatia europeanã. Astfel, cu încãlzire proprie, bãi în interior, geamuri noi, izolatie termicã, acoperis si parchet, dar si cu o investitie de 9 miliarde de lei, prin programul PNDL, scoala si-a primit astãzi elevii. “A fost o muncã destul de mare, dar am reusit sã o aducem la final. E o perioadã în care constructorii nu-si gãsesc oameni si lucrãrile au de suferit, dar noi am avut noroc sã finalizãm scoala chiar înainte de începerea noului an scolar. Suntem o comunã cu multi copii, raportat la cei 2.000 de locuitori, asa cã noi, cei din primãrie si consilierii locali suntem obligati sã investim în educatia lor”, spune primarul Fânaru. La deschiderea noului an scolar a participat si politistul din comunã care a tinut sã adreseze câteva cuvinte elevilor. “A devenit deja o traditie ca noi, polițiștii, sã vã fim alãturi în aceastã zi specialã. Trãim, alãturi de voi, emotia unui nou început si anul acesta. Venim în fata dvs pentru a vã asigura cã adevãratii profesionisti ai Politiei Române vã sunt alãturi si au, ca prioritate, siguranta dvs. Cei mai multi dintre noi suntem pãrinti si stim cã un copil are nevoie de atentie si de îndrumare si credem cã o colaborare permanentã între politisti, cadre didactice si pãrinti va asigura premisele unui parteneriat care sã ducã la prevenirea incidentelor care ar putea perturba linistea unei comunitãti”, a spus seful de post din comuna Rafaila.

Minispital dotat la standarde europene

Primarul Costicã Fânaru a inaugurat si noul dispensar uman, o investitie de aproape 10 miliarde de lei. Prezenti la inaugurare, sãtenii care au avut prilejul sã intre si sã viziteze noul dispensar, l-au comparat cu un minispital. Si asta poate si datoritã numãrului mare de sãli, celor nouã paturi de spital si al dotãrilor. În aceeasi clãdire va functiona, pe lângã dispensarul uman, o farmacie si un cabinet stomatologic. “Avem noroc de un medic dedicat, un medic ce-l gãsesti la program si care a reusit sã se facã respectat de oamenii din comunã. Aceastã nouã investitie, dusã la bun sfârsit cu finantare prin programul PNDL vine în sprijinul comunitãtii noastre, astfel încât actul medical, la Rafaila, sã fie fãcut în cele mai bune conditii. Comuna noastrã numãrã putin peste 2000 de suflete si suferim datoritã drumului judetean ce ne leagã de DN15 si de restul judetului. Ne bucurãm cã si pe acest drum judetean lucrurile au început sã se miste si se toarnã beton în zonele cu pantã mare dar, pânã la finalizarea lui, datoria noastrã, a aparatului primarului si a consilierilor locali, este aceea de a încerca sã înbunãtãtim viata locuitorilor comunei noastre”, spune primarul Costicã Fânaru.

Investitii noi: asfalt, alimentare cu apã, canalizare si iluminat stradal

Comuna Rafaila se poate lãuda si cu alte noi investitii, pe lângã renovarea scolii sau un dispensar uman nou. Cu o investitie de 42 de miliarde de lei vechi, primarul a reusit sã asfalteze 3,6 kilometri de drum comunal. De asemenea, alti bani au fost investiti în alimentarea cu apã si canalizare, iluminatul stradal, cu peste 300 de lãmpi pe led. Pentru viitorul apropiat, primarul Costicã Fânaru asteaptã licitatia pentru alti 5 kilometri de asfalt pentru care a primit si finantarea. “Extidenerea retelei de apã si canal, dar si aductiunea de gaz metan în comunã, sunt alte investitii pe care le avem în vedere. De aceea, nu pot decât sã le cer oamenilor din Rafaila sã aibã încredere în aparatul primarului si a consilierilor locali cã vom face tot ce stã în puterea noastrã pentru a îmbunãtãti conditiile de trai”, spune primarul comunei Rafaila.