|

CONCURS: Câstigã invitatii la concertul legendarei trupe Phoenix: «Fie sã Renascã»

INVITATIE… Vremea Nouã organizeazã un concurs pentru toti vasluienii care îsi doresc sã ia parte la concertul legendarei trupe Phoenix, de pe 6 noiembrie. Tot ce trebuie sã facã este sã dea like si share (distribuire) postãrii cu acest articol de pe pagina de Facebook – Vremea Nouã – Stiri Vaslui si sã spunã într-un comentariu anul în care s-a înfiintat formatia Phoenix. Concursul se încheie pe data de 30 octombrie, ora 16:00, când, prin tragere la sorti, vor fi selectati sase vasluieni ce vor primi invitatii gratuite la concert. Câstigãtorii vor fi anuntati pe data de 31 octombrie atât printr-o postare pe Facebook, cât si în editia tipãritã a ziarului Vremea Nouã. Pentru cei mai putini norocosi, care nu vor câstiga o invitatie si îsi doresc sã meargã la acest concert, trebuie sã stie cã biletele pot fi achizitionate online, în reteaua AmBilet.ro, la pretul de 80 de lei – VIP, 60 de lei – categoria A sau 50 de lei – categoria B.

Phoenix e una dintre primele formatii de muzicã rock din România, numite în epocã “formatii de chitare electrice”. A purtat initial numele “Sfintii”, însã, la propunerea chitaristului Claudiu Rotaru si-a schimbat numele, pentru a evita eventualele conflicte cu autoritãtile vremii (regimul comunist). Primii ani au fost mai curând o fazã de experimentare a noului gen muzical, repertoriul fiind majoritar alcãtuit din versiuni cover ale unor piese britanice, cântate de trupele The Beatles si The Rolling Stones. Prima compozitie proprie a fost piesa „Stiu cã mã iubesti si tu”, înregistratã la radio în 1964. Apoi au fost înregistrate „Bun e vinul ghiurghiuliu” si „Pãdure, pãdure”.

Phoenix, trupa care a lansat mari muzicieni si piese nemuritoare, revine la Vaslui

Concertul de la Vaslui va avea loc pe 6 noiembrie, ora 19:00, la Casa de Culturã “Constantin Tãnase”, si face parte din turneul national “Fie sã Renascã”, ce cuprinde 14 orase. Se numeste „Fie sã Renascã” si are un aer mai degrabã rãzboinic, pentru cã Phoenix a hrãnit spiritual generatii de români, a lansat mari muzicieni si piese nemuritoare. Noii membrii ai formatiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formatiei pornind de la muzicã beat, rock psihedelic, hard rock si ajungând la etno – rock. Piesele celebre ce au fost, sunt, si încã vor fi fredonate de generatii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Negru Vodã “, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica tiganiadã”, „Nunta” sunt capodopere, care încã scriu istoria Phoenix. „Mesajul turneului este credinta în continuitate: Phoenix si-a câstigat pe deplin drept numele, care i-a intuit încã de pe atunci destinul, si renaste cu fiecare pas spre viitor. Visul meu? Sã stau într-o zi în salã, sã aplaud o tânãrã formatie Phoenix… “Fata verde”, “Mugur de fluier”, precum si altele pe care le vom anunta curând, în viitoarele concerte, au fost nu doar muzicã, ci si simboluri. Ele continuã sã existe si sã fie puse în valoare de o generatie tânãrã, strãinã de vremurile noastre, de credintele sau spaimele noastre. I-am ales pe cei mai buni dintre cei buni si prin ei pasãrea a dovedit cã poate – pentru a câta oarã? – sã renascã. Iar zborul ei, de fapt, e mai frumos decât oricând…”, este mesajul transmis de Nicu Covaci, cofondatorul si liderul formatiei Phoenix.