|

Concursul pentru consilier juridic la DSVSA- reloaded, cu PSD la conducere!

INCREDIBIL SI NU PREA Sãptãmâna viitoare ale loc a doua “turã” a concursului pentru postul de consilier juridic la DSVSA Vaslui, la care s-au înscris sapte candidati! Printre ei se aflã si cine “trebuie” sã câstige, adicã Ioana Costcãchescu, cumãtra deputatului PSD Adrian Solomon, care la “turul” întâi din ianuarie al concursului s-a înscris, dar nu s-a mai prezentat, nefiind încã PSD stãpânul DSVSA! Dar de data asta, cicã PSD merge la sigur! Pentru cã nu-si poate permite sã “rateze” postul si de data aceasta!

Un simulacru de concurs pentru ocuparea unui post important la DSVSA Vaslui – cel de consilier juridic, clasa I, debutant, va avea loc pe 28 martie. Concursul este la a doua “tragere”, prima având loc pe 19 ianuarie, când, asa cum v-am informat atunci, se pregãteau douã beizadele ale politicienilor bârlãdeni sã se “înfrunte”. De la PSD s-a înscris atunci Ioana Costãchescu, fata lui Bebi Costãchescu, zis “Conasul”, un membru important în partid, cumãtra deputatului Adrian Solomon, seful partidului etc. Dar, pentru cã avea un contracandidat “puternic” sustinut de PNL (în ianuarie PSD nu pusese “mâna” pe DSVSA – încã), pe Doru Corneliu Plesu, fiul lui Corneliu Plesu, consilier local PNL si seful cabinetului de parlamentar al deputatului Daniel Olteanu, concursul de pe 19 ianuarie a fost atât de corect, încât Ioana Costãchescu a dat bir cu fugitii, nemaiprezentându-se la concurs, iar ceilalti trei candidati rãmasi, printre care si Doru Plesu, au picat cu succes! Prin urmare, concursul se va da din nou, pe 28 martie!

Clasica manipulare a PSD: participã sapte, iese cine trebuie!

De data asta, concursul se va desfãsura în alte conditii, numai bune pentru PSD si Ioana Costãchescu! De ce spunem asta? Simplu! Concursul se va desfãsura în felul urmãtor: pe 28 martie – proba scrisã, iar interviu… la o datã care se va anunta ulterior! Sau deloc! Pentru cã deja am început sã primim semnale! “Data trecutã concursul a fost cât de cât corect, adicã nu a iesit nimeni. Postul este  scos din nou la concurs urgent, la conducere sã ajunga cine trebuie, care a si ajuns, iar pentru asta multumim alesilor locali.  Pe data de 28.03.2017 va fi acest concurs la care s-au înscris sapte competitori, dar de data asta este sigur câstigãtoare Ioana Costãchescu, sefa la biroul juridic de la CUP, cumãtra deputatului Solomon, din cauza cãrora  nu mai încape nimeni, restul este de înteles. Acum este în concediu medical sã poatã învãta si participã la concurs si stie tot CUP-ul cã nu se mai întoarce.”, sunã un e-mail pe care l-am primit la redactie. Toatã vânzoleala de neamuri ale lui Solomon la DSVSA are un scop: asaltul asupra medicilor veterinari din tot judetul, care sã meargã – asa cum o fac mereu, din poartã în poartã, în satele judetului, pentru a “culege” voturile pentru partid! Consilierul juridic face parte din conducerea DSVSA Vaslui, asa cã este lesne de înteles de ce se pregãtesc oameni loiali partidului si lui Solomon. Iar acum, cã Traian Petcu a ajuns vicepresedintele ANSVSA, nu mai este niciun impediment!

Vã reamintim cine este Ioana Costãchescu, absolventã a unei facultãti de drept, cumãtrã cu deputatul Adrian Solomon (i-a botezat un copil acesteia) si fiica fostului consilier local PSD, Valeriu Costãchescu, zis si „Conasul”, apropiat al deputatului Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad. Ca experientã profesionalã a Ioanei Costãchescu, amintim cã a fost juristul Politiei Comunitare Bârlad, în 2010, apoi jurist la SC CUP SA Bârlad, firma de salubrizare a Bârladului, fiind în acelasi timp si membrã în CA a SC Reiser Ldt Bârlad, firma care este Operatorul de drumuri a CLM Bârlad. Cât despre Valeriu Costãchescu, zis „Conasul”, acesta a fost consilierul PSD pe care în campania electoralã din vara lui 2012, la alegerile locale, unul dintre candidatii la functia de primar al orasului l-a demascat printr-o înregistrare, cum cã era pãrtas clar la „spãgãreala” din Primãria Bârlad, fãcutã cu fostul primar Titi Constantinescu. Cu tupeul caracteristic „rosilor” din PSD Bârlad, aripa Solomon, iatã cã Ioana – fiica fostului consilier – încearcã acum sã ajungã consilier la DSVSA Vaslui, firmã consideratã fieful PSD Bârlad. Trebuie sã îsi gãseascã o „slujbã” la stat, pentru cã cea de la CUP (jurist) este aproape de desfiintare, deoarece SC CUP SA Bârlad aproape cã a pierdut activitatea de colectare a gunoiului din localitatea Bârlad. Si ca sã nu rãmânã somerã, vrea sã acceadã la un serviciu deconcentrat, de unde sperã cã nu va mai pleca.