spot_imgspot_img
9.4 C
Vaslui
26-apr.-2024

Conferintã la muzeu: „Paleomedii miocene din Podisul Bârladului”

- Advertisement -

DESCOPERIRI….Muzeograful dr. Laurentiu Ursache, din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârad, continuã sã informeze publicul vasluian cu privire la rezultatele cercetãrilor paleontologice realizate sub egida Sectiei de Stiintele Naturii a Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad. Ca urmare, acesta a organizat pe 28 aprilie, la sediul muzeului din strada Republiciii 235 la orele 11.30, o dezbatere conferintã cu câtiva specialisti în domeniu, pentru a împãrtãsi celor interesati activitãtile derulate pe cercetarea paleontologicã în Podisul Bârladului.

Asa dupã cum am v-am mai precizat în diverse situatii, atât oficiale cât si neoficiale, activitãtile de cercetare paleontologicã începute acum douãzeci de ani în Podisul Bârladului au ca rezultate inventarierea a peste 25 de puncte fosilifere în arealul judetului Vaslui si colectarea unui numeros si divers material paleontologic. Toate activitãtile desfãsurate în timp: prospectiuni paleontologice de teren, cercetarea specificã de laborator si valorificarea stiintificã a materialului paleontologic au fost realizate în colaborare cu Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi si Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Fiind o activitate desfãsuratã pe termen lung si echipa de cercetare a suferit modificãri în componenta si numãrul paleontologilor care si-au adus contributia la obtinerea rezultatelor mentionate anterior. Însã, rãmâne un nucleu de specialisti format din: dr. Ursachi Laurentiu (muzeograf Bârlad) prof. univ. dr. Vlad Codre (Cluj), asist. univ. dr. Bogdan Rãtoi (Iasi), prof. univ. dr. Mihai Brânzilã (Iasi) în jurul cãruia se formeazã noi tineri cu abilitãti în domeniul cercetãrii paleontologice.

„Dorim ca, acesti tineri (studenti masteranzi si doctoranzi) sã preia si sã continue munca începutã de noi în descifrarea evolutiei geologice si paleontologice a Podisului Bârladului. Din aceste motiv, noi, cei mai vechi si cu experientã mai mare, cãutãm sã le oferim o bazã cât mai solidã pentru ca ei sã devinã foarte buni specialisti. Bineînteles cã, aceste obiective nu se pot realiza fãrã o bunã implicare din partea dumnealor. Si, pentru a exemplifica aportul acestor tineri în activitãtile de popularizare a rezultatelor amintite, vã propunem dumneavoastrã, publicului vasluian, sã participati la o interesantã dezbatere pe tema evolutiei paleoclimatice si paleofaunistice parcurse de arealul natural al Podisului Bârladului. Colaborarea dintre studentii geologi de la Univ. “Al. I. Cuza” Iasi si Universitatea din Poitiers, Franta a condus la organizarea unei conferinte cu tema: Paleomedii miocene din Podisul Bârladului.

La aceastã activitate au fost invitati urmãtorii specialisti de la universitatea francezã: conf. univ. dr. Guillamme si CSI dr. Frank Guy. În consecintã, noi vã asteptãm sã participati sâmbãtã, 28 aprilie, ora 11.30 la sediul muzeului bârlãdean din str. Republicii nr. 235 pentru a dezbate împreunã cu invitatii nostri aspecte din evolutia asociatiilor de vertebrate continentale care s-au perindat în timp pe teritoriul Podisului Bârladului.”, a precizat dr. Ursachi Laurentiu, de la Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.