spot_imgspot_img
9.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

Conferintã web, cu doi profesori din Vaslui: „Cum sã predai digital?”

- Advertisement -

TEHNOLOGIE… Doi profesori din Vaslui si unul din Ialomita vor sustine, la începutul sãptãmânii urmãtoare, o conferinta web (webinar) pentru toate cadrele didactice din tarã. Acestia le vor explica cum sã predea digital în perioada închiderii scolilor cu ajutorul unei aplicatii gratuite. Initiativa apartine Fundatiei World Vision Romania si Fundatiei Vodafone Romania, iar profesorii care vor sustine webinarul fac parte din programul de educatie digitalã Scoala din Valizã: Ana Maria Marian de la Scoala Gimnazialã Nr. 1 din Parpanita (jud. Vaslui), Cãtãlin Cãrãusu de la Scoala Gimnazialã „Mihai David” din Negresti (jud. Vaslui), Cristina Gavrilã de la scoala Gimnazialã Sinesti (jud. Ialomita). Cei trei profesori au experientã în crearea de continut digital si desfãsurarea de activitãti educationale cu copiii în spatiul online.

Necesitatea organizãrii acestui webinar vine în contextul pandemiei de coronavirus, care a dus la închiderea scolilor pânã pe data de 21 aprilie si îsi propune sã ofere ajutor în crearea de continut digital tuturor profesorilor din România, cu ajutorul unei aplicatii gratuite: LearningApps. „Aceastã aplicatie poate fi integratã într-o platformã de educatie digitalã, de exemplu: www.scoaladinvaliza.ro sau poate fi utilizatã si ca aplicatie distinctã, într-un format paginã web. Numãrul maxim de participanti la webinar este de 100 de profesori. Profesorii care nu vor avea posibilitatea sã participe la webinarul de luni, 23.03.2020, pot trimite mesaj de solicitare a unui alt webinar, pânã duminicã, 22.03.2020, ora 16.00, la adresa: rom_office@wvi.org, iar noi vom reveni cu detalii referitoare la webinariile pe care le vom organiza în perioada urmãtoare”, a transmis Fundatia World Vision România.

Meditatiile se mutã online pentru liceenii de clasa a XII-a

De asemenea, Fundatia World Vision România a transmis cã elevii care trebuie sã sustinã Bacalaureatul anul acesta sunt în pericol de a rãmâne în urmã la materiile de învãtãmânt la care vor sustine examen, astfel cã profesorii si coordonatorii proiectului „Vreau în clasa a 9-a”, program de burse pentru liceenii din mediul rural desfãsurat încã din 2008 de Fundatia World Vision România, au demarat un program de meditatii online. Programul ajutã liceenii sã îsi ducã la bun sfârsit pregãtirea pentru examenul de bacalaureat. Elevii care vor beneficia de meditatii sunt din judetele Cluj, Vâlcea, Vaslui si Ialomita, iar profesorii care vor preda digital în perioada urmãtoare provin fie din cadrul liceelor la care învatã elevii, fie din scolile sau institutilor educationale partenere. Primele sesiuni de meditatii online la românã, matematicã, biologie si informaticã au început de pe data de 14 martie si functioneazã în continuare fãrã probleme, pe Skype.  „Educatia înseamnã si adaptabilitate – este esential sã continuãm meditatiile, chiar si în contextul pandemiei, elevii de clasa a XII-a au de sustinut un examen de bacalaureat si vrem sã ne asigurãm cã facem tot ce putem ca ei sã fie pregãtiti pentru el. Facem demersurile necesare pentru a asigura sesiuni de meditatii online, în mãsura disponibilitãtii profesorilor cu care colaborãm si credem cã aceastã metodã este una eficientã si ne ajutã sã sustinem mai departe misiunea organizatiei noastre – facilitarea accesului la educatie pentru mediul rural”, a declarat Luiza Manciu, Manager program „Vreau în clasa a 9-a”

450 de bursieri vor participa la ateliere de dezvoltare personalã online

În cadrul atelierelor de dezvoltare personalã, liceeni vor face în perioada urmãtoare sesiuni de public speaking cu aplicabilitate individualã, prin care vor învãta si fixa elemente de limbaj non-verbal, paraverbal, abilitãtile unui bun vorbitor, rolul intonatiei în exprimarea mesajului verbal. Scopul atelierelor este ca elevii sã identifice ce calitãti sunt necesare sau trebuie dezvoltate pentru fiecare elev în parte. În perioada închiderii scolilor din cauza pandemiei de coronavirus, elevii se vor întâlni cu psihologii si asistentii sociali ai Fundatiei în grupuri de câte 15-20 de bursieri, tot online, prin intermediul unor aplicatii dedicate care faciliteazã interactiunea.

Proiectul „Scoala din Valizã” aduce elevii din mediul rural la ore online zilele urmãtoare

Chiar dacã scolile sunt închise, si profesorii parte din proiectul Scoala din Valizã si-au continuat activitatea de acasã, în online. Astfel cã în doar douã zile, acestia au pregãtit 260 de lectii digitale pe platforma www.scoaladinvaliza.ro, iar 50 dintre lectii au fost deja accesate de peste 550 de elevi. „În momentul suspendãrii cursurilor de la scoalã, primul meu gând s-a îndreptat exact cãtre platforma <<Scoala din valizã>>. Predând limba si literatura românã, o disciplinã la care elevii vor sustine examene la finalul anului scolar, sunt constientã cã trebuie sã gãsim solutii pentru a-i tine pe elevi conectati cu materia, iar <<Scoala din valizã>> a reprezentat solutia idealã si la îndemânã. Elevii erau deja familiarizati cu platforma, lucrând pe aceasta si la ore, asa cã de acasã, de pe contul personal, fiecare acceseazã materialele pe care eu le postez. Sunt materiale de studiu, exercitii interactive, pe placul elevilor sau chiar teste, la care sunt evaluati imediat, asadar existã feedback si pentru elevi, dar si pentru mine. În plus, eu pot vedea exact ce elevi au accesat cursul, în ce moment sau cine nu l-a accesat. Elevii sunt, ca de fiecare datã când folosim tehnologia, încântati si implicati!”, a declarat Mãdãlina Sebe, unul dintre profesorii implicati în proiect. Peste 6.000 de elevi si profesori (5.770 elevi si 320 de profesori) din zece scoli din mediul rural beneficiazã de proiectul de educatie digitalã „Scoala din valizã”, implementat de Fundatia World Vision România si finantat de Fundatia Vodafone România. „Scoala din valizã” constã într-o platformã online accesibilã profesorilor si elevilor de pe orice dispozitiv conectat la internet, dar si în valize tehnologice mobile, de utilizat în scolile lipsite de resurse. În perioada în care scolile vor fi închise, profesorii îsi vor sustine orele online, live, pe aceastã platformã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.