|

Confruntare la “Cuza Vodã”: pustii se pregãtesc de Real vs Uman!

INIMOSI… Pregãtiri intense în culisele concursului “Real vs Uman”. Concursul care animã liceenii de la Colegiul National “Cuza Vodã” Husi, la fiecare început de an, provocându-i sã fie creativi, cooperanti, dar si gata sã-si apere prestigiul profilului, va avea loc pe 23 ianuarie. Tema deloc usoarã din acest an va fi “Pasoptismul”, iar echipele si-au ales deja nume. Se vor confrunta “Revolutionarii” de la Uman cu “Inovatorii”, de la Real. Cei care stiu cât suflet si câtã strãdanie pun în joc pustii, pentru a se prezenta cât mai bine pe scena Primãriei, abia astepatã sã îi vadã. “Ar trebui sã fim bucurosi cã noi, boboceii mai ales, ne marcãm astfel primul an de liceu printr-o activitate bazatã pe creativitate si lucru în echipã”, a spus una dintre concurente.

A devenit deja o traditie la Husi ca în ianuarie, în preajma Zilelor Colegiului National “Cuza Vodã”, sã aibã loc acest concurs îndrãgit de elevi si încurajat de profesori, “Real vs Uman”. Elevii de la Uman si Real îsi selecteazã câte o echipã reprezentativã, care va avea câtiva coordonatori. Tema pe care au primit-o este aceeasi pentru ambele echipe, însã creativitatea, modul în care vor sti sã facã fatã probelor, sã fie spontani si sã rãspundã convingãtor va tine de fiecare în parte. În 2019, concurentilor de la “Real vs Uman” de la Colegiul “Cuza Vodã” le-a picat… Pasoptismul!

Umanistii au mizat pe originalitate si zâmbet!

“Pentru noi, participarea la concurs înseamnã acumularea experientei, un mod nou de a forma prietenii. Suntem mereu împreunã si acest lucru ne-a fãcut sã fim uniti si sã cooperãm, pentru ca lucrurile sã fie distribuite si fiecare sã îsi lase amprenta”, a fost mesajul celor din echipa “Revolutionarilor”. Despre atuurile echipei de la Uman, Carina Haciu, membrã coordonatoare, a precizat: “Eu consider cã avem un plus de energie si suntem mereu cu zâmbetul pe buze, indiferent de obstacolele întâlnite. Cred cã echipa noastrã ar putea aduce zâmbetele pe chipurile oamenilor. Ne-am axat foarte mult pe originalitate, gândindu-ne sã facem ceva antrenant. Am ascultat ideile fiecãruia si am extras câte putin din fiecare. Am încercat sã includem toate tipurile de oameni în momentul nostru, pentru a stimula interesul publicului si a prezenta ceva de calitate. Cred cã astfel de concursuri ajutã foarte mult la dezvoltarea noastrã. Discutãm, analizãm si ascultãm pãrerile fiecãruia. Consider cã în acest concurs fiecare doreste sã îsi depãseascã limitele. Nu stim dacã vom câstiga sau dacã vom pierde, dar stim cu sigurantã cã efortul nu va fi în zadar”, a spus Carina Haciu, coordonatoare a echipei de la Uman, alãturi de Iulia Cernãtescu, Amalia Alexa, Rares Ciobanu, Luiza Lefter, Andrei Pricop si Iustin Bejan. Pe scenã vor urca elevii Smaranda Coman, Daria Musteatã, Tudor Bobârnat, Mircea Lucachi, Iustinian Marian si Otilia Filip.

Realistii: “prietenia dintre noi va aduce pe scenã ceva frumos”

Realistii vor fi “Inovatorii” si sperã ca seara confruntãrii sã fie, dincolo de toate, un spectacol frumos, de care sã îsi aminteascã cu drag. “Prin participarea la acest concurs am înteles ce înseamnã cu adevarat lucrul în echipã, dar si cã o comunicare eficientã poate rezolva orice problemã. Atuurile noastre sunt foarte clare: cu ajutorul prieteniei dintre noi, am reusit sã cooperãm mult mai bine. Ne bazãm pe buna întelegere între membrii echipei, care întotdeauna aduce victoria. Suntem siguri pe propriile forte, iar emotiile sunt doar constructive si credem cã acestea vor fi un punct forte. În cadrul concursului vom încânta publicul cu un moment de dans pe care am reusit sã-l adaptãm acelor vremuri, dar si cu o sceneta amuzantã, care cu sigurantã va capta publicul. Sperãm sã fim apreciati! Ar trebui sã fim bucurosi cã noi, boboceii, ne marcãm astfel primul an de liceu printr-o activitate bazatã pe creativitate si lucru în echipã. Timpul alocat repetitiilor a fost productiv si benefic pentru fiecare dintre noi. Cu sigurantã vom rãmâne cu multe amintiri frumoase în urma acestei experiente”, a fost mesajul “Inovatorilor”. Concurentii care vor urca pe scenã sunt Diana Taivan, Sebi Moraru, Mãlina Melinte, Gabriel Surdu, David Cristian si Robert Luca, iar coordonatorii lor sunt Maria Lovin, Teodora Popica, Elena Frunzã, Cosmin Hagiu, Mircea Postolache, Radu Liteanu, Rãzvan Mocanu si Laura Pascal.